Για μία ακόμη χρονιά οι ωφελούμενοι του Κ.Δ.-Η.Φ ΑμεΑ «Σύμπλευση» Καστοριάς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε θεραπευτική δράση στην πισίνα ‘’SunsetPool” στο Καλοχώρι Καστοριάς. Ανταποκρινόμενοι στη θετική εμπειρία του προηγούμενου έτους και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελουμένων μας, επαναλάβαμε τις συνεδρίες φυσικοθεραπείας στο νερό.
Φέτος δώσαμε έμφαση σε ασκήσεις ενδυνάμωσης,αλλά και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων κίνησης και ισορροπίας, προσαρμοσμένες στο στάδιο της αποκατάστασης του κάθε ωφελουμένου μας. Η μοναδική προσέγγιση της άσκησης μέσω της υδροθεραπείας όχι μονό ενισχύει τη σωματική αποκατάσταση, αλλά προάγει και την ψυχική ευεξία, προσφέροντας στους ωφελουμένους μας την αίσθηση ελευθερίας και αυτονομίας.Το υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον του νερού συνέβαλε στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού, ενθάρρυνε την αυτοπεποίθηση και συνέβαλε σημαντικά στη συνολική πρόοδο της θεραπείας των ωφελουμένων μας. Η ομάδα μας παρείχε υποστήριξη σε κάθε στάδιο,από την πρόσβαση στην πισίνα μέχρι την ένδυση και την έκδυση. Στο τέλος της δράσης οι ωφελούμενοί μας είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν τις εμπειρίες τους και τα συναισθήματα τους με τη διεπιστημονική ομάδα,ενισχύοντας έτσι την ανατροφοδότηση και την προσωπική τους ανάπτυξη.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Καλλιμάνη για την αμέριστη βοήθεια και την φιλοξενία που μας πρόσφερε για ακόμη μία χρονιά στην πισίνα«Sunsetpool»στο Καλοχώρι Καστοριάς.
Εκ του Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ «Σύμπλευση» Καστοριάς
Αλεξοπούλου Τόνια, Ράλλης Ιωάννης, Ράπτη Ειρήνη, Χατζή Θεοδότα (Φυσικοθεραπευτές)
Βέργου Μαρία (Εργοθεραπεύτρια)
Παπαϊωάννου Θεοφάνης, Σιδέρης Δημήτρης (Νοσηλευτές)
You May Also Like

Α.Σ. Καστοριάς: Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον αθλητή Γιώργο Παγανά

Διακεκριμένος Center με καταγωγή από την γειτονική Νεάπολη Κοζάνης

Μόσχος θωμάς:Οι τελευταίες μέρες μας έφεραν μπροστά σε μια συντριβή, καθώς οι πλημμύρες χτύπησαν δυνατά την πατρίδα μας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς Μακεδνος, καλεί κάθε έναν από εμάς να βοηθήσει να ενωθούμε σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης, αγάπης και συμπόνιας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξ’ αιτίας κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών, κηρύχθηκαν Τοπικές Κοινότητες στην Π.Δ.Μ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξ’ αιτίας κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών, κηρύχθηκαν Τοπικές…

Βούλα Πατουλίδου: Δεν έχει καμία δουλειά 13χρονο παιδί να πάει στο σπίτι του προπονητή

Η πρώην Ολυμπιονίκης μίλησε για το περιστατικό που αντιμετώπισε η ίδια με…

Ο Δήμος Καστοριάς βράβευσε έναν σπουδαίο αθλητή, τον ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο (Φωτογραφίες)

Ο Δήμος Καστοριάς βράβευσε έναν σπουδαίο αθλητή, τον ιστιοπλόο Μάρκο Σπυρόπουλο (Φωτογραφίες)

Οι ξεναγήσεις του Αυγούστου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Οι ξεναγήσεις του Αυγούστου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Να χαρακτηριστεί η περιοχή μεταξύ Καστοριά και Δισπηλιού κατοικημένη περιοχή

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: Να χαρακτηριστεί η περιοχή μεταξύ Καστοριά και Δισπηλιού κατοικημένη…

Ίσως η μοναδική Κλαίουσα / Ιτιά, που έμεινε στον γύρο της λίμνης(φωτογραφίες)

Ίσως η μοναδική Κλαίουσα / Ιτιά, που έμεινε στον γύρο της λίμνης