Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κατανοήσει κανείς τον χαρακτήρα του, με τα κουίζ και τα διάφορα τεστ προσωπικότητας να αποτελούν τα πιο δημοφιλή.

Το τεστ «Blob Tree», δημιουργία του ψυχολόγου Pip Wilson είναι ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να «βουτήξετε» βαθύτερα στα συναισθήματά σας.

Πώς δουλεύει;

Αποτελείται από 21 φιγούρες πάνω ή γύρω από ένα δέντρο. Το δέντρο αντιπροσωπεύει ένα σκηνικό, όπως μια ομάδα σχολείου, οικογένειας, χώρου εργασίας ή φίλων, και οι φιγούρες αντιπροσωπεύουν διαφορετικά συναισθήματα.

Κοιτάξτε καλά την εικόνα και συγκεντρωθείτε σε αυτήν. Στη συνέχεια, επιλέξτε το άτομο που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτή τη στιγμή, Αυτό που νιώθετε ότι αντηχεί περισσότερο στα συναισθήματά σας.

Μετά από αυτό, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το άτομο με το οποίο θα θέλατε να έχετε απήχηση στο μέλλον. Κατόπιν, διαβάστε τι αντιπροσωπεύει η φιγούρα που επιλέξατε.

Αποτελέσματα

Αν επιλέξατε το άτομο 2 ή 3, τότε είστε ένα άτομο φιλόδοξο και με αυτοπεποίθηση. Ξέρετε ότι θα τα καταφέρετε ανά πάσα στιγμή και ότι πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις που θα σας βοηθήσουν στην εξέλιξή σας.

Η φιγούρα με τον αριθμό 1 αντιπροσωπεύει ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, χαρούμενο και αισιόδοξο. Είναι ένα έξυπνο άτομο, ικανό να δει τη «μεγάλη εικόνα».

Η φιγούρα νούμερο 21 είναι ένα άτομο που προσπαθεί αλλά δεν ξέρει πώς να βρει τις καλύτερες λύσεις για τη ζωή του. Είναι ένα άτομο που πρέπει να μάθει να ζητάει βοήθεια από τους γύρω του και να πάψει να είναι καχύποπτος.

Αν επιλέξατε τις φιγούρες 9, 19 ή 4 είστε ένα άτομο αντικοινωνικό, καχύποπτο και δεν δείχνετε εμπιστοσύνη στους γύρω σας. Το άτομο με τον αριθμό 19 μπορεί να έχει ναρκισσιστικές κλίσεις και να ζηλεύει την επιτυχία των άλλων. Ο αριθμός 4 εγκαταλείπει πολύ γρήγορα, δεν εμπιστεύεται τις εξαιρετικές δυνατότητές του. Και το άτομο με τον αριθμό 9 θα έκανε τα πάντα για να αποδείξει ότι είναι επίσης υπέροχο, αλλά είναι πιο εύκολο να κρατηθεί μακριά από τους άλλους και να μείνει μόνος γιατί με αυτόν τον τρόπο δικαιολογεί τη δυσπιστία του προς τους άλλους.

Οι φιγούρες 7, 11, 12 χαρακτηρίζουν επικοινωνιακά άτομα που ξέρουν πώς να υποστηρίξουν τους φίλους τους. Αυτά τα άτομα χαρακτηρίζονται από υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία τους βοηθά να αντιμετωπίζουν με επιτυχία καταστάσεις της ζωής. Έχουν ομαδικό πνεύμα, βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και βρίσκουν πάντα λύσεις.

Το νούμερο 5 είναι δημιουργικό, αγαπά τη ζωή, απολαμβάνει κάθε στιγμή και ξέρει πώς να είναι ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα γύρω του. Αυτό τον βοηθά να διατηρήσει μια θετική προοπτική για τη ζωή.

Ο αριθμός 6 πρέπει να νιώθει ότι το αγαπούν, το προστατεύουν και το ασφαλίζουν. Είναι το είδος του ανθρώπου που πάντα ερωτεύεται το λάθος άτομο, λόγω της ανεξάντλητης ανάγκης του για στοργή και αγάπη. Πρέπει να μάθει να ψάχνει πιο προσεκτικά για εκείνους τους ανθρώπους που μπορούν να τον βοηθήσουν στην εξέλιξή του και όχι για εκείνους που δεν καταλαβαίνουν την ευαοσθησία του.

Ο αριθμός 13 είναι γεμάτος απόγνωση και απώλεια ελπίδας. Πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βαθμονομηθεί εκ νέου στο δέντρο της ζωής και ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, αναζητώντας την υποστήριξη αγαπημένων προσώπων.

Τα άτομα 16, 17 και 18 είναι αισιόδοξα, γεμάτοι ζωή, με ομαδικό πνεύμα, αποδίδουν σε οποιονδήποτε τομέα και βλέπουν τις προκλήσεις με ουδετερότητα. Ο αριθμός 18 θέλει να νιώθει ότι τον αγαπούν και τον εκτιμούν, και όταν το κάνουν αυτό, γίνεται ο καλύτερος φίλος σας!

Ο αριθμός 14 είναι μια αδελφή ψυχή, ένας φιλάνθρωπος, θα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τους άλλους. Χαρακτηρίζεται από πολλή ενσυναίσθηση και είναι συνήθως «μεγάλη ψυχή». Αλλά αυτό το άτομο πρέπει να μάθει να φροντίζει πολύ τον εαυτό του, όχι μόνο τους άλλους!

Οι αριθμοί 10, 15 και 20 είναι νικητές. Αγαπούν τη γεύση της επιτυχίας, ακόμα κι αν ο καθένας έχει διαφορετικούς τρόπους για να την πετύχει. Το άτομο με τον αριθμό 20 είναι φιλόδοξο, γεμάτο αυτοπεποίθηση και γεμάτο ζωή, είναι καινοτόμο και δεν φοβάται να ρισκάρει. Η αποστασιοποίηση και το πάθος του φέρνουν πολλές επιτυχίες και ικανοποιήσεις.

Ο αριθμός 10 είναι φιλόδοξο, αλλά και πολύ προσεκτικό άτομο. Είναι εργατικός και αποφασιστικός, γι’ αυτό πετυχαίνει σχεδόν σε όλα. Οι ιδέες του πάντα ξεχωρίζουν και εκτιμώνται από τους γύρω του.

Ο αριθμός 15 παρακινείται από την ομορφιά της πορείας προς την επιτυχία παρά από την ίδια την επιτυχία. Είναι περίεργος να μάθει νέα πράγματα, να αποκτήσει νέες εμπειρίες, να γνωρίσει ανθρώπους και να μάθει κάτι από τον καθένα.

Το νούμερο 8 είναι ονειροπόλο και ρομαντικό. Του αρέσει να έχει κάποιες στιγμές μόνο για τον εαυτό του. Με αυτόν τον τρόπο ανακτά την ενέργεια και το κέφι του για ζωή και κοινωνικοποίηση. Καλό είναι τα αγαπημένα του πρόσωπα να κατανοούν την ανάγκη του για απομόνωση και να μην την παρερμηνεύουν, και να του δίνουν τον χώρο που χρειάζεται.

Πηγή: in.gr

You May Also Like

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την εικόνα τους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την…

Παίρνουν με τα… αυγά οι Ολλανδοί τον Μπέζος επειδή θέλει να γκρεμίσει ιστορική γέφυρα για να περάσει το νέο του κότερο

Μπλοκαρισμένο στο ναυπηγείο όπου κατασκευάστηκε παραμένει το 127 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ του…

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που τον ανέβασαν “ως εις τον Ουρανόν”

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που…

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Σωκράτης Μάλαμας: Η «Πριγκιπέσσα» και η ιστορία που έγινε τραγούδι

Τα περισσότερα τραγούδια στο ελληνικό πεντάγραμμο κουβαλούν τη δική τους ιστορία τους…

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά; Η φαντασμένη γυναίκα που έγινε θεατρικό, ταινία και τηλεοπτική σειρά με την Άννα Παναγιωτοπούλου

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ…

Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά τσιμπήματα και τι πρέπει να κάνετε στο καθένα

Table of Contents Hide Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά…

Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε ο ΝτιΚάπριο – Επέζησε από το ναυάγιο αλλά είχε τραγικό τέλος

Table of Contents Hide Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε…

15 χειμωνιάτικες φωτογραφίες γεμάτες με την παιδική ευτυχία στην εξοχή

Η φωτογράφος Έλενα Σουμίλοβα είναι μητέρα δύο ζωηρών αγοριών και αποφάσισε να…