Η Κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της απομονωμένης Κινάρου, είναι μια γυναίκα-σύμβολο της επιμονής και της αγάπης για τον τόπο της. Για χρόνια ζούσε σε ένα παλιό σπίτι δίπλα στη θάλασσα, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε ριζικά χάρη στην πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ομίλου Motor Oil. Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργείων που εργάστηκαν με αφοσίωση, το σπίτι της Κυρά Ρηνιώς ανακαινίστηκε πλήρως, μετατρέποντάς το σε ένα ζεστό και φιλόξενο καταφύγιο.

Η μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο του Βασίλη Σαρημπαλίδη που καταγράφει το αποτέλεσμα. Το νέο της σπίτι όχι μόνο καλύπτει τις βασικές ανάγκες, αλλά προσφέρει και μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης, επιτρέποντάς της να συνεχίσει να ζει στον αγαπημένο της τόπο, παρά τις δυσκολίες της απομόνωσης.

Η ιστορία της Κυρά Ρηνιώς και του νέου της σπιτιού αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς η συλλογική προσπάθεια και η ανθρώπινη αλληλεγγύη μπορούν να αλλάξουν ζωές. Το έργο αυτό δεν είναι απλώς μια κτιριακή παρέμβαση, αλλά μια πράξη ανθρωπιάς που δείχνει ότι ακόμα και οι πιο απομονωμένοι συμπολίτες μας δεν είναι ξεχασμένοι.

advertisement

Δείτε το βίντεο του Βασίλη Σαρημπαλίδη

You May Also Like

Αυτή είναι η «μαρμάρινη παραλία» της Ελλάδας – Πού βρίσκεται, από που πήρε το όνομά της

Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν την ιδιαίτερου κάλλους παραλία είναι ένας κατηφορικός χωματόδρομος…

Η ξεχασμένη ιστορία της Μήδειας από τη Θεσσαλονίκη: Δηλητηρίασε τα δυο της παιδιά. Πως σώθηκε το τρίτο

Η ξεχασμένη ιστορία της Μήδειας από τη Θεσσαλονίκη: Δηλητηρίασε τα δυο της…

Βαμβακερές μάσκες προστασίας γενικού πληθυσμού, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν οι Πρόσκοποι των Ιωαννίνων

Βαμβακερές μάσκες προστασίας γενικού πληθυσμού, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν οι Πρόσκοποι των Ιωαννίνων

Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση δε θέλει να ακούγεται άλλη φωνή, ήδη ζήτησαν από το MEGA να μην είμαι»

«Πώς γίνεται και όλοι οι πολιτικοί αθωώνονται;», αναρωτήθηκε ο ηθοποιός

«Δεν μπορείς να νικήσεις τη θάλασσα όσο καλό κολύμπι και να ξέρεις»

Αύξηση κατά περίπου 30% στα θαλάσσια ατυχήματα είχαμε τον φετινό Ιούλιο συγκριτικά με πέρσι