Η Κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της απομονωμένης Κινάρου, είναι μια γυναίκα-σύμβολο της επιμονής και της αγάπης για τον τόπο της. Για χρόνια ζούσε σε ένα παλιό σπίτι δίπλα στη θάλασσα, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε ριζικά χάρη στην πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ομίλου Motor Oil. Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργείων που εργάστηκαν με αφοσίωση, το σπίτι της Κυρά Ρηνιώς ανακαινίστηκε πλήρως, μετατρέποντάς το σε ένα ζεστό και φιλόξενο καταφύγιο.

Η μεταμόρφωση είναι εντυπωσιακή, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο του Βασίλη Σαρημπαλίδη που καταγράφει το αποτέλεσμα. Το νέο της σπίτι όχι μόνο καλύπτει τις βασικές ανάγκες, αλλά προσφέρει και μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης, επιτρέποντάς της να συνεχίσει να ζει στον αγαπημένο της τόπο, παρά τις δυσκολίες της απομόνωσης.

Η ιστορία της Κυρά Ρηνιώς και του νέου της σπιτιού αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς η συλλογική προσπάθεια και η ανθρώπινη αλληλεγγύη μπορούν να αλλάξουν ζωές. Το έργο αυτό δεν είναι απλώς μια κτιριακή παρέμβαση, αλλά μια πράξη ανθρωπιάς που δείχνει ότι ακόμα και οι πιο απομονωμένοι συμπολίτες μας δεν είναι ξεχασμένοι.

advertisement

Δείτε το βίντεο του Βασίλη Σαρημπαλίδη

You May Also Like

Κ. Χατζηδάκης για αγρότες: Έχουμε ξεπεράσει ήδη τις αντοχές του προϋπολογισμού

Έχουμε δώσει 212 εκατομμύρια πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που είχε υπολογιστεί τον Δεκέμβριο.

Σπ. Λιβανός: Στόχος μας να κερδίσουμε μεγαλύτερο μερίδιο για τα προϊόντα μας στις διεθνείς αγορές

Σπ. Λιβανός: Στόχος μας να κερδίσουμε μεγαλύτερο μερίδιο για τα προϊόντα μας…

Κ. Παπαζάχος για σεισμούς στο Άγιον Όρος: Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ισχυρότερης δόνησης

Οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να είναι προσεχτικοί κι αυτό γιατί η ακολουθία επιμένει εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία που θα καθορίσει την νέα τιμή στο ελαιόλαδο

Θεαματική αύξηση του ελαιολάδου μέσα σε έναν χρόνο

Ο γνωστός σεφ, Σωτήρης Κοντιζάς στη Σιάτιστα (φωτογραφίες)

Στη Σιάτιστα βρέθηκε ο γνωστός σεφ και ένας από τους κριτές της επιτυχημένης εκπομπής master chef, Σωτήρης Κοντιζάς.

Η Μαρία Αντωνίου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Η Μαρία Αντωνίου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Ανασκόπηση της χρονιάς 2024 από τους Lemon Skates

”Ευχόμαστε το 2025 να μας βρει με περισσότερη αγάπη και αλληλεγγύη. Το Lemon είμαστε όλες και όλοι εμείς.”

Στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ! Πρώτο στα Βαλκάνια

Στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ! Πρώτο στα Βαλκάνια

Έκτακτο κορονοϊός Ελλάδα: 13 οι νεκροί – Άλλοι τρεις πέθαναν σήμερα

Table of Contents Hide Έκτακτο κορονοϊός Ελλάδα: 13 οι νεκροί – Άλλοι…