Εάν πάσχετε από χρόνιο στρες και δυσκολεύεστε να το διαχειριστείτε, υπάρχουν διάφορα εγχειρίδια καταπολέμησής του που υπόσχονται να το απομακρύνουν από κοντά σας.

Ωστόσο, πολλά από αυτά αποτυγχάνουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους με αποτέλεσμα να νιώθετε το άγχος σαν έναν πελώριο γίγαντα που έρχεται και σας επισκέπτεται κάθε βράδυ, τη στιγμή που χαλαρώνετε από την ένταση της ημέρας.

Εάν αισθάνεστε πιο αγχωμένοι από ποτέ και φορτωμένοι με καθημερινές σκοτούρες και υποχρεώσεις τώρα που η ανεμελιά του καλοκαιριού πέρασε, οι νευροεπιστήμονες υπόσχονται ότι βρήκαν τον τρόπο που θα διώξει το άγχος από κοντά σας για πάντα. Πώς; Μέσω της μουσικής και συγκεκριμένα, πατώντας το Play σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι όποτε το έχετε ανάγκη. Η μελέτη έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 2010 αλλά εν μέσω όλων όσων συμβαίνουν μέσα στην πανδημία, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Εάν λοιπόν δεν το γνωρίζετε ήδη, το UpWorthy μάς υπενθύμισε πρόσφατα τον πιο απλό τρόπο για να απαλλαγούμε από το άγχος που μας κυριεύει. Υπενθύμισε στους αναγνώστες του εκείνο το ένα και μοναδικό τραγούδι που μπορούμε να βάλουμε όταν ξυπνάμε, όταν πάμε στη δουλειά μας ή στο γραφείο, όταν κάνουμε μπάνιο, όταν ταξιδεύουμε ή όταν ξαπλώνουμε το βράδυ για ύπνο, για να μας παίρνει μακριά όλες τις σκοτούρες, απελευθερώνοντας μας ψυχικά.

Το φάρμακο για την καταπολέμηση του άγχους λοιπόν είναι το τραγούδι “Weightless” των Marconi Union και οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό μετά από ένα πείραμα. Όπως ανακάλυψαν μάλιστα, ήταν 11% πιο αποτελεσματικό από τραγούδια όπως της Adele ή των Coldplay.Οι ερευνητές και νευροεπιστήμονες του Εργαστηρίου Mindlab της Μεγάλης Βρετανίας αφού συγκέντρωσαν ανθρώπους των οποίων τα επαγγέλματα θεωρούνται τα πιο αγχωτικά όπως οδηγός ταξί, αστυνομικός, χρηματιστής κ.α, τους έβαλαν να ακούσουν διάφορα τραγούδια χαλαρωτικού χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, έκαναν μετρήσεις στις λειτουργίες του εγκεφάλου την ώρα που έπαιζαν τα τραγούδια.

Τελικά κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Το παραπάνω τραγούδι ήταν αυτό που κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα του άγχους των συμμετεχόντων κατά περίπου 65%. Επίσης οι καρδιακοί παλμοί, η πίεση του αίματος και τα επίπεδα της κορτιζόνης (ορμόνη που εκκρίνεται όταν έχεις άγχος), έπεσαν θεαματικά.

Πατήστε το Play και κάντε ένα πείραμα στον εαυτό σας!

https://jenny.gr/

You May Also Like

Η σκοτεινή ομορφιά των μαύρων κύκνων – Σπάνιοι και εντυπωσιακοί.

Οι κύκνοι ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο ισόβια. Η ερωτική συμπεριφορά τους περιλαμβάνει…

Γαϊδουράκια νάνοι: Τα πιο αξιολάτρευτα ζώα πάνω στη γη

Γαϊδουράκια νάνοι: Εκτός από πανέμορφα είναι και πολύ φιλικά με τους ανθρώπους

Μην κόψεις ποτέ το σημείο: Το ένα και μοvαδικό πράγμα που πpέπει να κάvεις αν σε τσιμπήσει φίδι το καλοκαίρι

Φίδι και καλοκαίρι πάνε μαζί, για αυτό παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για τις…

Ένα γιγάντιο ανακόντα 7 μέτρων έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με δύτη. (Βίντεο)

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή υποβρύχια συνάντηση: ένας δύτης ήρθε πρόσωπο με…

Χόμπιτον, το χωριό των χόμπιτ

Και όμως υπάρχει….

23 Αξιολάτρευτα Ζώα Που Η Φύση Τα Προίκισε Με Εξωτικά Χαρακτηριστικά

Table of Contents Hide Φωτογραφίες από ζώα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα…

Παράτησε τη δουλειά του, έφτιαξε πέτρινα ιγκλού στα Τζουμέρκα και οι τουρίστες έχουν μαγευτεί από το εσωτερικό τους

Τα σπιτάκια αυτά φαίνεται να έχουν ξεφυτρώσει στην μέση του πουθενά. Οι…

Η σκληρή πραγματικότητα του να έχει κάποιος κατάθλιψη μέσα από 12 σκίτσα

«Η κατάθλιψη είναι ήσυχη» και «κρύβεται συχνά πίσω από ένα πλατύ χαμόγελο».

Τι κάνει τα ατέλειωτα βουνά της Βουλγαρίας να μην καίγονται όπως της Ελλάδας

Τι κάνει τα ατέλειωτα βουνά της Βουλγαρίας να μην καίγονται όπως της…