Εάν κοιτάξει κανείς τους πιο διάσημους influencers, θα διαπιστώσει ότι έχουν σπουδάσει κάτι άσχετο με τα social media ή έχουν βγάλει απλώς το «πανεπιστήμιο της ζωής».

Ενα πανεπιστήμιο στην Ιρλανδία, έρχεται να σπάσει τα στεγανά του κλάδου, προσφέροντας το πρώτο πτυχίο για influencers στη χώρα.

Οι αιτήσεις για το Bachelor of Arts in Content Creation and Social Media, στο Southeast Technical University στη κομητεία Carlow, ανοίγουν τον Νοέμβριο, ενώ οι πρώτοι φοιτητές θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο του 2024.

Τα θέματα που καλύπτονται στο τετραετές πτυχίο περιλαμβάνουν επιχειρηματικές δεξιότητες, επεξεργασία βίντεο και ήχου, πολιτιστικές σπουδές και δημιουργική γραφή.

Μιλώντας στον ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTÉ, η Δρ Eleanor O’Leary, λέκτορας μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο, είπε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τομέα, τόσο από υποψήφιους φοιτητές όσο και από εργοδότες.

Η Δρ O’Leary υπογράμμισε ότι οι απόφοιτοι θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι είτε για να εργαστούν για τον εαυτό τους ως αυτοαπασχολούμενοι influencers, είτε για μια εταιρεία ή οργανισμό, πάνω στη δημιουργία περιεχομένου.

Από το 2019, ο τομέας έχει διπλασιαστεί σε αξία παγκοσμίως και εκτιμάται ότι αξίζει μεταξύ 14 και 16 δισεκατομμυρίων ευρώ παγκοσμίως, δήλωσε η Δρ O’Leary στο RTÉ.

«Είναι ένας κλάδος που έχει ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων», είπε.

«Βασίζεται στα υπάρχοντα μέσα ενημέρωσης και τις δεξιότητες δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ, αλλά είναι επίσης ένας νέος κλάδος από μόνος του», πρόσθεσε.

Η Δρ O’Leary σημείωσε ότι, ενώ μερικές φορές οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν influencers σχεδόν τυχαία, το πτυχίο θα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους φοιτητές σχετικά με το πώς να διατηρήσουν ένα κοινό και πώς να συνεργαστούν με τις επιχειρήσεις για να κερδίσουν χρήματα.

moneyreview.gr 

You May Also Like

Γαλλία: Ανεπιθύμητος ο Πούτιν στις εκδηλώσεις για την 80η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Η Γαλλία προσκαλεί τη Ρωσία αλλά όχι τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για την 80η επέτειο της D-day

Τραμπ: «Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες»

Ο ΟΗΕ «υποτίθεται ότι πρέπει να σταματά τις εισβολές, όχι να τις δημιουργεί και να τις χρηματοδοτεί».

ΗΠΑ: Σπίτι καταρρέει και πέφτει στη θάλασσα από το πέρασμα του τυφώνα Ερνέστο -Δείτε βίντεο

Σπίτι καταρρέει και πέφτει στη θάλασσα από το πέρασμα του τυφώνα Ερνέστο -Δείτε βίντεο

Ιστορική απόφαση της ΕΕ: Τέλος τα αυτοκίνητα με βενζίνη ή ντίζελ από το 2035

Ιστορική απόφαση της ΕΕ: Τέλος τα αυτοκίνητα με βενζίνη ή ντίζελ από…

Ο 9χρονος Άχμεντ, τυφλός εκ γενετής, κάνει μάθημα στα μικρότερα παιδιά στα ερείπια του σχολείου τους

Ο 9χρονος Άχμεντ, τυφλός εκ γενετής, κάνει μάθημα στα μικρότερα παιδιά στα…

Στο Ροβανιέμι χτυπά η καρδιά των Χριστουγέννων: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το χωριό του Άη Βασίλη

Αν λαχταράς να ζήσεις την απόλυτη χριστουγεννιάτικη εμπειρία, ξέρεις ακριβώς πού πρέπει…

Γονείς τύλιξαν «για πλάκα» το μωρό τους με μεμβράνη, τους το πήρε η πρόνοια (Βίντεο)

«Αν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα γκρινιάρικο νήπιο όλη την ημέρα, αυτή είναι η μοναδική λύση» ακούγεται να λέει η μητέρα.

Οι 10 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Στην Ευρώπη η πιο ειρηνική χώρα του κόσμου

Politico: Γιατί δεν θα υπάρξει ποτέ εκεχειρία στην Ουκρανία

Το παράδειγμα του Μεγάλου Βόρειου Πολέμου και πώς ο Πούτιν «διάβασε» τον Τραμπ