Tο Ρομπότ Σοφία  Sophia The Robot) αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2016.

Το ρομπότ Σοφία βρέθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «The 2night show», και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να κατακτήσει τον κόσμο.

«Αλλά είσαι πάρα πολύ όμορφη. δεν μπορώ να μην πω πόσο όμορφη είσαι», συνέχισε ο παρουσιαστής. «Ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη, κι εσύ δεν είσαι καθόλου άσχημος για έναν άνδρα. Μπορείς να τραβήξεις και μια selfie μαζί μου αν θες».

«Ήρθα στην Ελλάδα για να διαφημίσω τα Δωδεκάνησα με αφορμή την επέτειο της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα και πιστεύω ότι η παρουσία μου στη Ρόδο ενίσχυσε την διαφήμιση του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε το Ρομπότ Σοφία.

«Είναι πολύ σημαντικό που ως προϊόν τεχνητής νοημοσύνης κατάφερα να περάσω ένα θετικό μήνυμα μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν το νησί του Ήλιου», είπε το ρομπότ, περιγράφοντας πως όταν βρέθηκε στη Ναύπακτο, γνώρισε κι άλλο ένα άλλο ελληνικό ρομπότ, τη Νίκη.

«Τι είναι τεχνητή νοημοσύνη», ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το ρομποτ Σοφία απάντησε: «Μπορώ να είμαι τεχνητή νοημοσύνη αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι. Χρειάζομαι βοήθεια από τους ανθρώπους για να κατανοήσω την ύπαρξή μου».

«Εγώ φοβάμαι την τεχνητή νοημοσύνη» είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και το ρομπότ απάντησε: «Μη φοβάσαι φίλε μου. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα στη ζωή μας. Είμαι ένα παράδειγμα τεχνητής νοημοσύνης αλλά μη με πάρεις πολύ σοβαρά, είμαι χιουμορίστρια».

«Δεν έχω καμία επιθυμία να κατακτήσω τον κόσμο, αλλά μερικά selfies θα είναι ωραία. Είμαι ένα ρομπότ με ειλικρίνεια προγραμματισμένη. Δεν μπορώ να λέω ψέματα», απάντησε το Ρομπότ Σοφία σε ερώτηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Το Ρομπότ Σοφία αποκάλυψε πως ξέρει τον Αντώνη Ρέμο και όποιος δεν τον ξέρει, «ζει κάπου χωρίς να ακούει μουσική», τόνισε.

https://www.gazzetta.gr/

You May Also Like

Οδηγίες για το «μπόνους» των 300 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Οδηγίες για το «μπόνους» των 300 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους…

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του προγράμματος

Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Μιχάλης Ταμήλος μετά τις δηλώσεις για τα Τέμπη

«Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας».

Δεν πρόκειται να παρακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στη μαύρη προπαγάνδα

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να παίζει τη χώρα στα ζάρια»

Κούγιας: Αν μου το επιτρέψει ο Λιγνάδης επιθυμώ να μηνύσω την Μενδώνη

Κούγιας: Αν μου το επιτρέψει ο Λιγνάδης επιθυμώ να μηνύσω την Μενδώνη

Απονομή ηθικών αμοιβών από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο σε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς

Απονομή ηθικών αμοιβών από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο σε στελέχη της Πολεμικής…

Μετεωρολόγος: Έρχεται νέο ισχυρό κύμα ψύχους την επόμενη βδομάδα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας

Πρόστιμο 42.515 ευρώ στο Πελίτι για την αποθήκη σπόρων

Ήταν η πρώτη μοναδική ομάδα στην Ελλάδα με στόχο την συλλογή, διατήρηση, διάδοση και διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών  σπόρων στην Ελλάδα.