Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (εγκεκριμένο σχέδιο 2024-1-EL01-KA122-ADU-000231376), το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καστοριάς συμμετείχε σε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, με θέμα «AI and Digital Tools in Education», που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Οκτωβρίου 2025.
Το σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και την εφαρμογή τους στην εκπαίδευση. Οι συμμετέχουσες Μαρία Μουστάκα, Διευθύντρια του ΣΔΕ Καστοριάς, και Αναστασία Κοτζαμπουγικίδου, εκπαιδευτικός ΠΕ02, απέκτησαν εμπεριστατωμένη γνώση για την ενεργή ψηφιακή υπηκοότητα και τη ψηφιακή παιδεία, ενώ έμαθαν πώς να ενσωματώνουν αυτές τις έννοιες στη διδακτική τους πρακτική.
Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, οι εκπαιδευτικοί:
Ανέπτυξαν πρακτικές στρατηγικές και δεξιότητες για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και των ψηφιακών εργαλείων στον σχεδιασμό μαθημάτων και στη διδασκαλία.
Έμαθαν να δημιουργούν αποτελεσματικό και ελκυστικό εκπαιδευτικό υλικό.
Εξερεύνησαν τρόπους αξιοποίησης του ChatGPT και άλλων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, τόσο μέσα στην τάξη όσο και εκτός αυτής.
Ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την ψηφιακή υπηκοότητα και έλαβαν πρακτικές οδηγίες για την προώθησή της στα μαθήματα.
Ενίσχυσαν τη δικτύωσή τους με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανοίγοντας δρόμους για μελλοντική συνεργασία.
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του ΣΔΕ Καστοριάς σε αυτή τη δραστηριότητα στοχεύει στην ενσωμάτωση καινοτόμων ψηφιακών πρακτικών στη διδασκαλία, αναβαθμίζοντας την εμπειρία μάθησης των εκπαιδευομένων.
ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ+).
Η Πράξη “Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας” έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή”.

You May Also Like

2 θέσεις εργασίας στο Δήμο Άργους Ορεστικού

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά…

Το χωριό φάντασμα που αναπαύεται στην υδάτινη αγκαλιά του Μόρνου

Το χωριό φάντασμα που αναπαύεται στην υδάτινη αγκαλιά του Μόρνου

Κατάφωρη αδικία, πρωτοφανής και επιζήμια διακριτική μεταχείριση της Κυβέρνησης σε βάρος των κτηνοτρόφων της Δυτικής Μακεδονίας

Κατάφωρη αδικία, πρωτοφανής και επιζήμια διακριτική μεταχείριση της Κυβέρνησης σε βάρος των…

Στην Καστοριά 18 &19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Διημερίδα με Θέμα «Καλή ζωή χωρίς αλκοόλ; Γίνεται!»

Στην Καστοριά 18 &19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Διημερίδα  με Θέμα «Καλή ζωή…

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καστοριάς

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη  Καστοριάς με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών…

Συνεχίζονται οι πρόδρομες εργασίες για το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Άργους Ορεστικού

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ