Διεξάγεται αύριο, στo αμφιθέατρο του κτηρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης, το πρώτο συνέδριο  του TEDxUniversityofWesternMacedonia. Τριάντα νέοι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κατάφεραν να υλοποιήσουν το όνειρό τους, με αποτέλεσμα η εμπειρία του TED  να φιλοξενηθεί στην Κοζάνη! Απώτερος στόχος τους η διοργάνωση και νέων συνεδρίων στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε το επικείμενο event να είναι μόνο η αρχή για το TEDxUniversityofWesternMacedonia.

Το TEDx University of Western Macedonia, συνδυάζει διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητας και μέσα από τη θεματική “ιδέες απ το μέλλον- ideas from the future”, θα μεταφερθούν ατομικές αλλά και συλλογικές εμπειρίες από τους ομιλητές που επελέγησαν, που είναι οι: Νατάσσα Ανδριτσάκη, Ιωάννης Γλωσσόπουλος, Κωνσταντίνος Συνοδινός, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, Νίκος Ντάβος, Ιωάννης Φάλλας, Σοφία Γιαννακάκη, Πάνος Δημάκης, Στέλλα Στεφανή και Γιώργος Παπαδημητρίου.

Οι “ιδέες από το μέλλον- ideas from the future”, έχουν αναφορά στους στόχους που έχουν κατακτηθεί, αλλά και στους επερχόμενους, καθώς το ταξίδι προς την ολοκλήρωση είναι αέναο.

Για μία ημέρα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδικούς στον χώρο του επιχειρείν, του διαδικτύου, της επιστήμης και άλλων τομέων, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί  τις ιδέες τους, όπως προστάζει το παγκόσμιο δίκτυο TED. Με στόχο την πραγμάτωση του “Ideas worth spreading”, διοργανώνονται ανά τον κόσμο, σε δεκάδες πόλεις, δυναμικές ομιλίες μικρής διάρκειας, όπου ειδικοί στο εκάστοτε θέμα μοιράζονται εμπειρίες και γνώσεις με το κοινό, που βρίσκεται ζωντανά μαζί τους.

Το δίκτυο του TED ξεκίνησε το 1984 με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έως σήμερα οι ομιλίες γίνονται σε περισσότερες από 110 γλώσσες, ενώ τα εκατοντάδες events πραγματοποιούνται από το μεράκι και την εθελοντική προσφορά ανθρώπων που πρεσβεύουν ότι ανάλογες δράσεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τρία workshops, μία έκθεση με αντικείμενο την επιστήμη αλλά και εντυπωσιακά performances.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για το τόσο έντονο ενδιαφέρον, που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση εξάντληση των διαθέσιμων εισιτηρίων.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο TEDxUniversityofWesternMacedonia, την ερχόμενη χρονιά.


Σχετικά με το TED

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφοσιωμένη στις ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν, συχνά σε μορφή σύντομων ομιλιών από ηγέτες σκέψης και δράστες. Πολλές από αυτές τις ομιλίες δίνονται σε συνέδρια TED, TED salons και χιλιάδες ανεξάρτητα διοργανωμένα γεγονότα TEDx σε όλο τον κόσμο. Τα βίντεο αυτών των ομιλιών είναι διαθέσιμα δωρεάν στο TED.com και σε άλλες πλατφόρμες. Οι ηχητικές εκδόσεις των ομιλιών TED δημοσιεύονται στο TED Talks Daily, διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες podcast.

Οι ανοιχτές και δωρεάν πρωτοβουλίες του TED για τη διάδοση ιδεών περιλαμβάνουν το TED.com, όπου νέα βίντεο TED Talk δημοσιεύονται καθημερινά. Το TEDx, το οποίο αδειοδοτεί χιλιάδες άτομα και ομάδες για να φιλοξενήσουν τοπικά, αυτοοργανωμένα γεγονότα στυλ TED σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα TED Fellows, το οποίο επιλέγει καινοτόμους από όλο τον κόσμο για να ενισχύσει την επίδραση των εκπληκτικών τους έργων και δραστηριοτήτων. Το Audacious Project, το οποίο αναδύει και χρηματοδοτεί κρίσιμες ιδέες που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους. Το πρόγραμμα TED Translators, το οποίο συγκεντρώνει τη μεταγλώττιση των TED Talk έτσι ώστε οι μεγάλες ιδέες να εξαπλωθούν σε διάφορες γλώσσες και σύνορα. Καθώς και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία TED-Ed. Το TED προσφέρει επίσης το πρόγραμμα TED@Work που αναδεικνύει τα TED Talks για την εκμάθηση στον χώρο εργασίας. Το TED έχει επίσης μια αυξανόμενη συλλογή από αρχικά podcasts, συμπεριλαμβανομένων του The TED Interview με τον Chris Anderson, του WorkLife με τον Adam Grant, του Far Flung με τον Saleem Reshamwala και του How to Be a Better Human.

Ακολουθήστε το TED στο Twitter, Facebook, Instagram και στο LinkedIn.

Σχετικά με το TEDx, x = ανεξάρτητη οργανωμένη εκδήλωση

Στο πνεύμα της αναδιάρθρωσης των αξιών, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν ανθρώπους μαζί για να μοιραστούν μια εμπειρία σαν αυτή του TED. Σε μια εκδήλωση TEDx, τα βίντεο με τα TED Talks και οι ζωντανοί ομιλητές συνδυάζονται για να δημιουργήσουν βαθιά συζήτηση και σύνδεση. Αυτές οι τοπικές, αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις έχουν το brand TEDx, όπου το x σημαίνει ανεξάρτητα οργανωμένο TED event. Το TED conference παρέχει γενικές κατευθυντήριες γραμμές για το πρόγραμμα TEDx, αλλά οι μεμονωμένες εκδηλώσεις TEDx είναι αυτο-οργανωμένες. (Υπόκειται σε συγκεκριμένους κανονισμούς και κανονιστικά πλαίσια.)

Για  να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωσή μεταβείτε στην ιστοσελίδα του TEDxUniversityofWesternMacedonia πατώντας εδώ

You May Also Like

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Έψαλλαν στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα  Έψαλλαν στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Φυσικό Αέριο: χάσαμε πολλά… αλλά ο πρώην Βουλευτής κ. Κασαπίδης μόλις “προσγειώθηκε”  στην δύσκολη πραγματικότητα της Δυτικής Μακεδονίας»

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Φυσικό Αέριο: χάσαμε πολλά… αλλά ο πρώην Βουλευτής κ. Κασαπίδης…

Δυο μικρά αρκουδάκια εντοπίστηκαν στον οικισμό Ομαλής της Δ.Ε. Τσοτυλίου του Δήμου Βοΐου

Δυο μικρά αρκουδάκια εντοπίστηκαν στον οικισμό Ομαλής της Δ.Ε. Τσοτυλίου του Δήμου…

Καστοριά: Δωρεά μαλλιών για τη δημιουργία περουκών για καρκινοπαθείς

Καστοριά: Δωρεά μαλλιών για τη δημιουργία περουκών για καρκινοπαθείς

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικάνορος στην Καστοριά

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών Καστοριέων εορτάστηκε ο…

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

  Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Εθνικού και…

ΔΕΗ Α.Ε – Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσληψη 43 ατόμων. Μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου οι αιτήσεις

Το ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 43 εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών με…