Για να αντέξει το οτιδήποτε στο πέρασμα των ετών ως ανάμνηση, θα πρέπει να έχει κάτι το ιδιαίτερο. Και αυτό το ιδιαίτερο του εξασφαλίζει την αιωνιότητα μέσω της μνήμης όσων το δοκίμασαν από τους πρώτους. Έτσι συνέβη με αυτό το κρουασάν περιπτέρου.

Μπορεί να εξελίχθηκε στην πορεία των ετών, μπορεί να υπάρχει στα περίπτερα ως και σήμερα και να το τρώνε άλλα πιτσιρίκια, αλλά είναι στις γενιές των 90s που έχει μείνει ανεξίτηλο, γιατί στα δικά τους χρόνια πρωτοβγήκε και αποτέλεσε κάτι το πρωτόγνωρο σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε πληθώρα

Μιλάμε για μια εποχή όπου είχες ένα σουβλατζίδικο στη γειτονιά σου και περπατούσες συνήθως κανένα τέταρτο πήγαινε και άλλο τόσο στο γύρνα. Τώρα, αν δεν παραγγείλεις, στα 5 λεπτά από το σπιτι σου θα βρεις σουβλατζίδικο.

Σε εκείνη λοιπόν την εποχή που όλα είχαν την αγνότητα του σπανιότερου, το κρουασάν choco της 7 Days ήταν η υπέρτατη επιλογή για σνακ στο δεύτερο διάλειμμα του σχολείου ή το απόγευμα μετά το σχολείο και τη μπάλα με φίλους στη γειτονιά. Πριν έρθει καλοκαίρι και το ρίξουμε στα παγωτά, αυτό το κρουασάν ήταν η μόνη μας τροφή.

Τι το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα, όπως το τσιπικάο ή το κλασικό μόλτο; Ότι είχε περισσότερη γέμιση, ότι συνήθως αυτή η γέμιση ήταν λευκή σοκολάτα ή βανίλια και ότι είχε επικάλυψη σοκολάτας και μετά στη δεύτερη στρώση λωρίδες κομματιών σοκολάτας. Οπότε, όταν το δάγκωνες, έσπαγες πρώτα την σοκολατένια κρούστα, μετά έτρωγες τη σφολιάτα του κρουασάν και άνοιγες το «παράθυρο» για να «φυσήξει» η γέμιση στον ουρανίσκο.

Η έξτρα ιδιαιτερότητα για αυτό το κρουασάν, ήταν πως είχε και κρεβατάκι. Ήταν ο Κάρολος των κρουασάν ή κάτι τέτοιο. Εκτός από το κλασικό περιτύλιγμα, είχε και χάρτινο κάμπριο, ώστε μπορούσες να το φας με διαφορετικό τρόπο και ένιωθες πως τρως κάτι περισσότερο. Δεν το έτρωγες κάθετα δηλαδή, δεν κρατούσες το κρουασάν.

Κρατούσες το χάρτινο και έτρωγες το κρουασάν πλαγιαστό, οριζόντιο. Μπορούσες με αυτόν τον τρόπο να το «ξεκαπακώσεις», να του φας δηλαδή την πάνω πλευρά και να το κάνεις κι αυτό καμπριολέ.

Μια ανάμνηση που μας έρχεται, είναι ενός φίλου που είχαμε πάει σπίτι του και το είχε βάλει στο τραπέζι και το έτρωγε με μαχαιροπήρουνο ο θεούλης.

Αυτή ήταν και η μαγεία του κρουασάν αυτού. Σου έδινε τη δυνατότητα να πειραματιστείς με το πώς θα το φας. Ήταν καθαρά και μόνο θέματα αίσθησης. Αλλά γι’ αυτό ξεπουλούσε στα περίπτερα της γειτονιάς.

You May Also Like

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με ανώτατα στελέχη της Fraport και της Fraport Greece

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με ανώτατα στελέχη της Fraport και της Fraport Greece

Επιπλέον κριτήρια για ξενοδοχεία σε μικρά οικόπεδα

Περιορισμούς στην ανέγερση ξενοδοχείων σε εκτός σχεδίου περιοχές, σε οικόπεδα 4-8 στρεμμάτων,…

Μετακινείται ο νέος ταξίαρχος Λάρισας – Διώκεται για το μπάζωμα στα Τέμπη

Είναι αδερφός του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου

Έξω από το μαγαζί του πατέρα του έχασε τη ζωή του ο 11χρονος που παρασύρθηκε στην Ηγουμενίτσα

«Ξαφνικά είδα το παιδί, πετάχτηκε με το πατίνι» είπε η 58χρονη που χτύπησε το παιδί με το αυτοκίνητό της

Αλλαγή ώρας: 28 Μαρτίου γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Τι προβλέπει απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αλλαγή ώρας

Βόλος: Θρήνος για το νιόπαντρο ζευγάρι που χάθηκε στο τροχαίο

«Έσβησε» και ο πατέρας θύματος

Στέφανος Ντούσκος: Ατόφιο χρυσάφι για τον κωπηλάτη που πάλεψε κόντρα σε όλα

Στέφανος Ντούσκος: Ατόφιο χρυσάφι για τον κωπηλάτη που πάλεψε κόντρα σε όλα

Ο τελευταίος διάλογος του 37χρονου με την 63χρονη στη Χαλκίδα λίγο πριν την σκοτώσει

«Ήθελα να βρω λεφτά για να παίξω. Είμαι εθισμένος στον τζόγο»

Μαγευτικά χειμερινά τοπία της Ελλάδας

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από μαγευτικά μέρη της Ελλάδας…

Θεσσαλονίκη: Ανήλικες ξυλοκοπούσαν κορίτσι και το βιντεοσκοπούσαν – Τρεις συλλήψεις

Συνελήφθησαν και δύο κηδεμόνες των ανήλικων, οι οποίες ξυλοκόπησαν το κορίτσι, για παραμέληση εποπτείας