Οι προ-κρατήσεις για την περίοδο 27 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, που πριν περίπου μια εβδομάδα κυμαίνονταν από 51% έως 95%, πλέον κυμαίνονται από 70% έως και 100%. Αυτό «δείχνει» έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το «κουτσουρεμένο» τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και τις οικονομικές προτάσεις.

Οι προορισμοί με ποσοστά προ-κρατήσεων άνω του 80%

Ποσοστά προ-κρατήσεων άνω του 80% καταγράφονται στα Καλάβρυτα, στο Καρπενήσι, στη Καστοριά, στην Έδεσσα, στα Ιωάννινα, στη Δημητσάνα, στη Στεμνίτσα, στη Βυτίνα, στα Γρεβενά και στη Φλώρινα. Οι προορισμοί που καταγράφουν ποσοστά προ-κρατήσεων της τάξεως του 100% είναι η Καρύταινα και η Ζάτουνα Αρκαδίας.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 27Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 70, ενώ λίγες ημέρες πριν την 28η Οκτωβρίου αγγίζουν το 80% με μόλις 39 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb.

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 80% από 65% το προηγούμενο διάστημα. Στο Μέτσοβο καταγράφεται οριακή αύξηση της δυναμικής στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά +4% όσον αφορά την εγγραφή νέων ακινήτων.

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 27 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου αγγίζουν το 88%. Το καλό οδικό δίκτυο Αθηνών – Πατρών, έφεραν και πάλι τον Αχαϊκό ορεινό προορισμό στο προσκήνιο για τους ταξιδιώτες που διαμένουν στην Αθήνα. Στα Καλάβρυτα , είναι εγγεγραμμένα 166 αυτοτελή ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, μειωμένη δυναμική κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή μόλις 12ακίνητα είναι διαθέσιμα προς μίσθωση.

You May Also Like

6 Μαρτίου – Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

Βιωματικά εργαστήρια ψυχικής ενδυνάμωσης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού

Μαρία Αντωνίου: «Μέτρα στήριξης 8 εκατομμυρίων ευρώ για τον κλάδο της γούνας στη Δυτική Μακεδονία»

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης συναντήθηκε η Βουλευτής Καστοριάς

Τηλεδιάσκεψη θεσμικούς παράγοντες για τα προβλήματα του αγροτικού προϊόντος του φασολιού πραγματοποίησε η Μαρία Αντωνίου

Τηλεδιάσκεψη θεσμικούς παράγοντες για τα προβλήματα του αγροτικού προϊόντος του φασολιού πραγματοποίησε…

Επιχορηγήσεις 1,7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση δημοτικών παιδικών, βρεφονηπιακών και βρεφικών σταθμών. 72.201 ευρώ στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Επιχορηγήσεις 1,7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση δημοτικών παιδικών, βρεφονηπιακών και βρεφικών…

Ανακοίνωση για τα έργα του Φυσικού Αερίου στην Καστοριά

Ο Δήμος Καστοριάς αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις εργασίες για…

Οδηγίες για το «μπόνους» των 300 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Οδηγίες για το «μπόνους» των 300 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους…

Επιστολή 36 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, με την συνυπογραφή της Μαρίας Αντωνίου

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, 36…

Βέλγιο: Τρομακτικό ατύχημα σε λούνα παρκ μετά από βλάβη σε παιχνίδι (βίντεο)

Οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος είναι σε εξέλιξη από τις αρχές.

Το 2ο Ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH στην Καστοριά

Το 2ο Ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH στην Καστοριά