Την τελευταία του πνοή μέσα σε αεροπλάνο με 271 επιβάτες άφησε ένας 56χρονος πιλότος σε πτήση με προορισμό τη Χιλή.

Προηγήθηκε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά.

Τραγωδία στον αέρα σημειώθηκε σε πτήση που αναχώρησε από τη Φλόριντα με προορισμό τη Χιλή, καθώς ο πιλότος Ivan Andaur άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αεροπλάνο το οποίο μετέφερε 271 επιβάτες.

Ο άτυχος 56χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από τρεις ώρες πτήσης της LATAM Airlines που κατευθυνόταν στο Σαντιάγο και εν τέλει κατέρρευσε μέσα στην τουαλέτα του αεροσκάφους, όπου αρχικά έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα.

Το αεροπλάνο προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στον Παναμά όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η πτήση αναχώρησε από το Μαϊάμι στις 22:11 της Δευτέρας 14 Αυγούστου, ενώ στο πιλοτήριο υπήρξε ένας συγκυβερνήτης και ακόμα ένα μέλος του πληρώματος όταν συνέβη το περιστατικό.

“Η LATAM Airlines αναφέρει ότι η πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, έπρεπε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στον Παναμά λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν βοήθεια, αλλά ο πιλότος δυστυχώς πέθανε”, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

“Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι από αυτό που συνέβη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την 25χρονη καριέρα του και την πολύτιμη προσφορά του, η οποία διακρινόταν πάντα για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας”.

Μία μέρα μετά το συμβάν, η πτήση αναχώρησε από τον Παναμά και συνέχισε για τη Χιλή.

Όπως αναφέρει η independent, στις ΗΠΑ, οι πιλότοι των αεροπορικών εταιρειών απαιτούν ιατρικό πιστοποιητικό που πρέπει να ανανεώνεται ετησίως για άτομα κάτω των 40 ετών και κάθε έξι μήνες για άτομα άνω των 40 ετών.

news247.gr

You May Also Like

Πίσω ολοταχώς: Πρόστιμο σε όσες γυναίκες κυκλοφορούν με μπικίνι στους δρόμους δημοφιλούς τουριστικού προορισμού

O δήμαρχος του Sorrento, Massimo Coppola προχώρησε σε αυτή την απόφαση σε…

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 1.380 οι νεκροί στην Κίνα

Κορονοϊός: Έφτασαν τους 1.380 οι νεκροί στην Κίνα

Αναγκασμένος να ταΐζεις τα παιδιά σου έντομα ύστερα από 4 χρόνια χωρίς βροχή

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ είναι η πρώτη χώρα που αντιμετωπίζει οξύ κίνδυνο…

Πυροβολισμοί σε συναυλία στο Λας Βέγκας – Τουλάχιστον 50 νεκροί

Η αστυνομία δεν βλέπει σύνδεση του δράστη με ένοπλη οργάνωση – Αναζητείται…

Νεκρός οδηγός στη Formula: Πρόλαβε να σταματήσει αλλά χτυπήθηκε από διερχόμενο, συγκλονιστικό βίντεο

Παρότι ο Ολλανδός οδηγός Ντιλάνο φαν’τ Χοφ αφού έχασε τον έλεγχο κατάφερε…

Απτόητος ο «σουλτάνος» Ερντογάν: Δεν γονατίζουμε, θα συνεχίσουμε να σας απογοητεύουμε

Απτόητος ο «σουλτάνος» Ερντογάν: Δεν γονατίζουμε, θα συνεχίσουμε να σας απογοητεύουμε

Ισραήλ: Έλληνας νεκρός από την επίθεση σε σταθμό τρένου στο Τελ Αβίβ

Ένας Έλληνας πολίτης βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης χθες στο Ισραήλ, σε προάστιο στο Τελ Αβίβ.

Αλέν Ντελόν: Ήθελε να σκοτώσουν τον σκύλο του και να το θάψουν μαζί του

Επιθυμία του Αλέν Ντελόν ήταν να ταφεί μαζί με τον σκύλο του, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ινδία: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας – Στους 132 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τους 140 οι νεκροί – Δευτερόλεπτα πριν την κατάρρευση ορισμένοι κουνάνε…

Συναγερμός στην Τουρκία: Εκρηξη σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας – Εννέα νεκροί

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κι τουλάχιστον άλλοι 64 τραυματίστηκαν από την έκρηξη…