Σε δημόσιες  εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό προχωράει το έργο LIFE Safe Crossing στις 28, 29 και 30 Αυγούστου στις πόλεις της Καστοριάς, του Αμυνταίου και της Κοζάνης. Το έργο στοχεύει στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων με προστατευόμενα είδη της άγριας πανίδας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: μαρσικανική καφέ αρκούδα (Ursus arctos marsicanus) και λύκος (Canis lupus) στην Ιταλία, ιβηρικός λύγκας (Lynx pardinus) στην Ισπανία και καφέ αρκούδα (Ursus arctos) στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Καθώς το έργο ολοκληρώνεται, οι εκδηλώσεις θα έχουν απολογιστικό χαρακτήρα και θα αναλύσουν πως εξελίχθηκαν οι επιμέρους δράσεις του έργου όπως:

-H εγκατάσταση της καινοτόμου τεχνολογίας του ΣΑ-ΣΟΖ (Σύστηµα Αποτροπής Συγκρούσεων Οχηµάτων-Ζώων)[Animal-Vehicle Collision Prevention System (AVC PS)] σε σημεία της περιοχής υλοποίησης του έργου (ΓΕΟΚ Καστοριάς, Σκλήθρο Αμυνταίου, Κλειδί Αμυνταίου).

-Η ανάπτυξη καινοτόμου συστήματος παρακολούθησης της κίνησης των ζώων από υπόγεια περάσματα της Εγνατίας Οδού.

– Η βελτίωση της συνδεσιμότητας των οικοτόπων των προστατευόμενων ειδών.

– Η αύξηση του επιπέδου ενημέρωσης και ενσυναίσθησης των οδηγών.

 

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 7μμ στο Ενυδρείο Καστοριάς (Ζαλόγγου 3, Καστοριά). Η δεύτερη εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 7μμ, στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμυνταίου (Γρηγορίου Νικολαΐδη 2, Αμύνταιο). Η τελευταία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 7μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης, στο  «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτίριο, (Χαρισίου Μούκα & Κοβεντάρων, Κοζάνη).

Το έργο LIFE Safe Crossing περιλαμβάνει 13 εταίρους: δημόσιους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ. H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η COSMOTE, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» είναι οι εταίροι στο έργο από πλευράς της Ελλάδας με τους υπόλοιπους εταίρους να προέρχονται από την Ιταλία, την Ρουμανία και την Ισπανία. Μετά το τέλος τον εισηγήσεων, η συζήτηση της κάθε εκδήλωσης θα συνεχιστεί με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ: https://life.safe-crossing.eu/

You May Also Like

Ανοικτή πρόσκληση συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, έχοντας υπόψη :

Σημείο αναφοράς το περίπτερο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στην 82η Δ.Ε.Θ.

Σημείο αναφοράς το περίπτερο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στην 82η Δ.Ε.Θ.

Ολοκλήρωση προγραμμάτων κατάρτισης από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

Καταβλήθηκαν συνολικά εκπαιδευτικά επιδόματα ύψους 556.566,20 Ευρώ σε 1.196 άτομα

Το όρος Δραγουντέλι της Σιθωνίας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο ίταμο της χώρας, ηλικίας 2000 χρόνων

”Το δηλητήριό του είναι φάρμακο για κάποιες ασθένειες με αποτέλεσμα να κόβουν τα φύλλα και τα κλαδιά του.”

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος…