Την Τρίτη μετά την Λαμπρή ημέρα από την Ανάσταση του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, για την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πορταιτΐσσης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται  στον Ναό. Επίσης στο βόρειο κλίτος  του Ναού υπάρχει ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στους Αγίους Νεομάρτυρες Ραφαήλ Νικόλαο και Ειρήνη η μνήμη των οποίων τελείται την ίδια ημέρα.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Πορταιτΐσσης είναι δωρεά των αδερφών Στέργιου και Χρήστου Τσούκα, ενώ κτήτορας  του παρεκκλησίου είναι ο κ. Αναστάσιος Μιχαηλίδης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος έψαλε την ακολουθία του όρθρου και στην συνέχεια τέλεσε την  Θεια Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους ιερείς π. Στέφανο Σχοινά, π. Φώτιο Λεβέντη π. Ηλία Σίμο, π. Γρηγόριο Κυριάζο καθώς και από τον αρχιδιάκονο π. Παντελεήμονα Δόνε.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στις αιτίες του θανάτου που είναι η πτώση και η απομάκρυνση του άνθρωπου από τον Θεό και τα πάθη του ανθρώπου. Γι αυτό και οι Χριστιανοί που πιστεύουν στην Ανάσταση του Χριστού δεν αρκούνται να ελπίζουν στην κοινή Ανάσταση στο τέλος της ιστορίας αλλά νικούν τις αιτίες του θανάτου. Έτσι θεραπεύουν τα πάθη τους και προσεγγίζουν τον Χριστό για να λάβουν την Χάρη του.

Κατόπιν ευλόγησε τα κόλλυβα της Παναγίας μας και των Αγίων, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε ιερά λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Πορταιτΐσσης και των Αγίων Νεομαρτύρων, πέριξ του Ιερού Ναού.

Κατά  την απόλυση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του ναού, ο Σεβ. κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε του δωρητές και το προσωπικό του Ναού για την  οργάνωση της πανηγύρεως.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο του Ναού καθώς και   στην αίθουσα Ταβιθά για όλο το εκκλησίασμα.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

You May Also Like

Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση από τη δημοτική αρχή που ικανοποιεί χρόνια αιτήματα των κατοίκων Κοινοτήτων του Δήμου Καστοριάς

    Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση από τη δημοτική αρχή  που ικανοποιεί…

Το Σάββατο το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών από την Ένωση Α.Υ. Καστοριάς

Το Σάββατο το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος…

Επιμελητήριο Καστοριάς: «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω με έμφαση στις γυναίκες»

    Επιμελητήριο Καστοριάς: «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας…

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Αυτοί είναι οι τρεις «καθαροί» νομοί της χώρας

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Αυτοί είναι οι τρεις «καθαροί» νομοί της χώρας

Συνάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση

    Συνάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τον Αναπληρωτή…

Οι «Δημοσιογράφοι σε δράση» δημιούργησαν την 10η βιβλιοθήκη τους στα Κορέστεια Καστοριάς

Μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε μία περιοχή με έντονο αρχιτεκτονικό…

Νέα απάντηση Χαρδαλιά για το Πάσχα & τις μετακινήσεις στα χωριά

Νέα απάντηση Χαρδαλιά για το Πάσχα & τις μετακινήσεις στα χωριά