Για το φονικό τροχαίο στην Κρήτη, μίλησε ο δικηγόρος των τριών αστυνομικών που σταμάτησαν τον οδηγό της Porshe, αλλά δεν τον συνέλαβα καθώς ήταν μεθυσμένος.
Ειδικότερα, ο δικηγόρος των τριών αστυνομικών, μιλώντας στο Mega, είπε πως “κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, αυτό είναι που ελέχθη επί τη ακροάσει του αρμόδιου εισαγγελέα Χανίων την Κυριακή. Δεν τους ασκήθηκε καμία πειθαρχική δίωξη ούτε τους ασκήθηκε το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας. Το ότι ένας κατώτερος αστυνομικός εκτελεί εντολές και πάγια υπηρεσιακές εντολές, πώς μπορεί να αντιταχθεί σε αυτές τις πάγιες εντολές; Δεν έγινε εκείνη την ώρα επικοινωνία. Αυτό είναι πάγια υπηρεσιακή εντολή, είναι “πρακτική”. Την επόμενη μέρα θα γινόταν προφορική μήνυση. Το όχημα ακινητοποιήθηκε, δόθηκε η περίπτωσή του ως άνθρωπος που δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, βεβαιώθηκαν οι διοικητικές παραβάσεις”.
Το φονικό τροχαίο
Ήταν βράδυ Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων, όταν η Άμεση Δράση έλαβε κλήση από πολίτη που κατήγγειλε επικίνδυνη οδήγηση και επιθετική συμπεριφορά του 45χρονου οδηγού ενός μαύρου τζιπ.
Το μαύρο τζιπ κατέβαινε τη λεωφόρο Σούδας ενώ το άσπρο ΙΧ που επέβαινε ο 22χρονος, ανέβαινε.
Ακολούθησε η σφοδρή σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων, καθώς το μαύρο τζιπ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στο ΙΧ του 22χψρονου.
Μετά την σύγκρουση, το αυτοκίνητο χτύπησε σε δύο δέντρα και συνέχισε την πορεία του περίπου 100-150 μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του μαύρου τζιπ έτρεχε με πάρα πολλή μεγάλη ταχύτητα και ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Νωρίτερα ο 45χρονος, είχε υποβληθεί σε έλεγχο αλκοτέστ.