#image_title

Καταργεί 3.700 θέσεις εργασίας – Σήμερα οι ανακοινώσεις στους υπαλλήλους

Σε δραστικές περικοπές προσωπικού προτίθεται να προχωρήσει ο Ελον Μασκ ως νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ο οποίος έκανε λόγο για 3.700 απολύσεις, ήτοι το ήμισυ του εργατικού δυναμικού. Η απόφαση αυτή σχετίζεται με τη μείωση του κόστους μετά την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου αντί 44 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με άτομα τα οποία έχουν γνώση του θέματος. Ο μεγιστάνας σκοπεύει να ενημερώσει τους θιγόμενους υπαλλήλους σήμερα Παρασκευή, ενώ παράλληλα θέλει να αλλάξει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας για την τηλεργασία, ζητώντας από τους υπόλοιπους υπαλλήλους να δηλώνουν την παρουσία τους στο γραφείο τους. Ωστόσο, οι ανωτέρω πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είπαν πως ίσως για ορισμένους εργαζομένους να μπορούσαν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις. Ο Μασκ σε συνεργασία με ομάδα συμβούλων του μελέτησε ορισμένα σενάρια σχετικά με τη μείωση των θέσεων εργασίας και άλλες τροποποιήσεις στην πολιτική του Twitter που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Σε ένα σενάριο που εξετάζεται, οι απολυμένοι θα λάβουν αποζημίωση 60 ημερών, είπαν δύο από τους ανθρώπους. Αφού οριστικοποιήθηκαν οι απολύσεις, ο διευθυντής Λογιστηρίου του Twitter, Ρόμπερτ Κέιντεν, εγκατέλειψε την εταιρεία και έγινε ένα από τα τελευταία διοικητικά στελέχη της παλιάς φρουράς που αποχώρησαν μετά τις αλλαγές. Ακόμη ένα θέμα προς διευθέτηση είναι η σχέση του κοινωνικού δικτύου με τις διαφημιστικές εταιρείες. Οι τελευταίες αναμένουν από τον νέο ιδιοκτήτη του Τwitter να δώσει μία σαφή κατεύθυνση της στρατηγικής του, ενθυμούμενες ότι το 2019 είχε εκφράσει την απέχθειά του στις διαφημίσεις. Σήμερα δέχεται πιέσεις να μην αποξενώσει τους διαφημιστές, που καλύπτουν το 90% των εσόδων του κοινωνικού δικτύου, αν και ορισμένοι διέκοψαν τις τοποθετήσεις τους προσωρινά, έως ότου η εικόνα ξεκαθαρίσει.

Πέραν τούτου, ο Μασκ βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου βρει τρόπους να μειώσει το κόστος μιας επιχείρησης που, όπως διατείνεται ο ίδιος, πλήρωσε υπερβολικά για να την αποκτήσει. Ο δισεκατομμυριούχος συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή τον Απρίλιο, ακριβώς την εποχή που οι χρηματιστηριακοί δείκτες βυθίζονταν. Στη συνέχεια, προσπάθησε επί μήνες να εξέλθει της συναλλαγής, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία τον παραπλάνησε σχετικά με το πλήθος των ψευδεπίγραφων λογαριασμών. Το Twitter υπέβαλε μήνυση για να αναγκάσει τον Μασκ να εκπληρώσει τη συμφωνία του. Προσφάτως εκείνος αναδιπλώθηκε και δέχθηκε να ολοκληρωθεί η συμφωνία βάσει των αρχικών όρων, πράγμα που έγινε στις 27 Οκτωβρίου. Αξίζει να αναφερθεί πως το προσωπικό προετοιμαζόταν για απολύσεις από τότε που ανέλαβε ο Μασκ και απομάκρυνε πολλά μέλη της διοικητικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων του διευθύνοντος συμβούλου Παράγκ Αγκραουάλ, του οικονομικού διευθυντή Νεντ Σίγκαλ και των ανώτερων νομικών στελεχών Βιτζάγια Γκαντέ και Σον Εντζετ.

Η εταιρεία θα αρχίσει σύντομα να χρεώνει την επαλήθευση χρηστών μέσω μηνιαίας συνδρομής 8 δολαρίων.

Στη συνέχεια αποχώρησαν η γενική διευθύντρια μάρκετινγκ Λέσλι Μπέρλαντ, η γενική διευθύντρια εξυπηρέτησης πελατών Σάρα Περσονέτ και ο Ζαν Φιλί Μαέ, αντιπρόεδρος του τμήματος λύσεων για πελάτες σε διεθνές επίπεδο. Ο Μασκ χρίστηκε επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου και, όπως ανέφερε το Bloomberg, αναλαμβάνει ο ίδιος τον ρόλο του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα. Η εταιρεία, τέλος, θα αρχίσει σύντομα να χρεώνει την επαλήθευση χρηστών μέσω μηνιαίας συνδρομής 8 δολαρίων, η οποία θα ισχύσει από τη Δευτέρα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

ΠΗΓΗ: https://www.kathimerini.gr

You May Also Like

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Γερμανία: Στο 69% η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου ενόψει χειμώνα

Στο 69% έχει φθάσει η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου της Γερμανίας…

Κρις βαν Χόλεν στην «Κ»: Ασυνεπής σύμμαχος η Τουρκία

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση…

Reuters: Οι G7 μιλούν για όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο – Φόβοι για την αντίδραση Πούτιν

Για την επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου συζητούν οι…

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά

Σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά θα χορηγηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, το συνολικό…

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες εφοπλιστές είχαν αντιληφθεί τη ζήτηση για LNG

Τον κυρίαρχο ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)…