Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Ανοίγει η πλατφόρμα – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Η πλατφόρμα για το voucher 200 euro laptop, θα ενεργοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα από εβδομάδα για τους παρόχους σε πρώτη φάση, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η λίστα με τους παρόχους, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους δικαιούχους για να κάνουν αίτηση για το voucher 200 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπογράφηκε η απόφαση για τα voucher 200 ευρώ για τα tablet, laptop των μαθητών, και στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κατ’ εκτίμηση σε έως 645.000 μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών ενώ είσοδος των δικαιούχων στην πλατφόρμα θα γίνεται με κωδικούς taxisnet χωρίς  υποβολή αίτησης.

Η επαλήθευση θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα και οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν έναν κωδικό, με τον οποίο θα έχουν έκπτωση 200 ευρώ στην αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ.

Voucher 200 euro laptop – Δικαιούχοι

Το κριτήριο εισοδήματος για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, αυξάνεται στα 12.000 ευρώ.
Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές: είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα.

ΠΗΓΗ:https://www.ipaidia.gr/

You May Also Like

Έκτακτο Δελτίο καιρού (πολύ υψηλές θερμοκρασίες) τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19/7

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης (Καύσωνας) του Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Λινού: Το κλείσιμο στα σπίτια είναι λάθος

Λινού: Ενάντια σε ένα καθολικό lockdown τάχθηκε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ

ΚΕΠ: Προβλήματα με νεαρούς που ζητούν από υπαλλήλους τα… 150 ευρώ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νέοι που δεν διαθέτουν κωδικούς στο taxisnet και επιθυμούν…

Αλβανία: Οι ανακοινώσεις Ράμα για «Βατικανό» των Μπεκτασήδων φέρνουν αντιδράσεις

Αλβανία: Οι ανακοινώσεις Ράμα για «Βατικανό» των Μπεκτασήδων φέρνουν αντιδράσεις

Τη δημιουργία Έκτακτου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υγείας ζητά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας

Τη δημιουργία Έκτακτου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υγείας ζητά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…

Παλαιό Φάληρο: Στα χέρια του Λιμενικού βίντεο που ίσως δείχνει ζωντανό το κοριτσάκι

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας

Πού και πώς θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Table of Contents Hide Η κακοκαιρία θα επηρεάσει όλα τα ηπειρωτικά απο…

Γεωργιάδης: Θέλουμε άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα μέσω του 13032

Πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το…

Θλίψη στην Κρήτη: «Έσβησε» ο μικρός Ζαχαρίας που είχε πέσει σε βαρέλι με νερό

Θλίψη στην Κρήτη: «Έσβησε» ο μικρός Ζαχαρίας που είχε πέσει σε βαρέλι…

Προσλήψεις: Ποιες θέσεις «άνοιξαν» σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Προσλήψεις: Ποιες θέσεις «άνοιξαν» σε Δημόσιο, ΟΤΑ