Στο 22ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο με θέμα «Αειφόρος και αξιοβίωτη ανάπτυξη ορεινών περιοχών – Προστασία φυσικού περιβάλλοντος», που διοργανώνει η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία στα Ιωάννινα από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου 2025,  παραβρέθηκε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Όπως σημείωσε η κ. Αντωνίου «με μεγάλη χαρά βρέθηκα στο 22ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο στα Ιωάννινα. Ως βουλευτής Καστοριάς αλλά και ως η μοναδική δασολόγος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση που βρέθηκα ανάμεσα σε εκλεκτούς επιστήμονες, φορείς και εκπροσώπους της πολιτείας, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα: να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον και να αναδείξουμε τις ορεινές μας περιοχές ως πηγή ανάπτυξης και ζωής.»

Στην ομιλία της η Μαρία Αντωνίου στάθηκε ιδιαίτερα στην Καστοριά, που – όπως υπογράμμισε- «με τη λίμνη, τα δάση του Γράμμου και του Βιτσίου και τις ορεινές κοινότητες, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της σημασίας της αειφορίας. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς επιστημονική πρόκληση, είναι το μέλλον των τοπικών κοινωνιών μας.»

Η  Βουλευτής Καστοριάς δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας Θεοχάρη Ζάγκα για την εξαιρετική διοργάνωση, σημειώνοντας με έμφαση ότι «με τεχνογνωσία, εμπειρία, συνεργασία και πολιτική βούληση προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον κι εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές!».

https://www.facebook.com/maria.antoniou.7906/videos/641082555534002

You May Also Like

Η κοπή της βασιλόπιτας στο γραφείο της Υφυπουργού του ΥΠ.Α.Α.Τ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Η κοπή της βασιλόπιτας στο γραφείο της Υφυπουργού του ΥΠ.Α.Α.Τ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Εκδήλωση Ενημέρωσης για σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική, με υποτροφία ή χωρίς ανεξαρτήτου υπηκοότητας.

Σπουδές στο εξωτερικό: Πληροφορίες και υποτροφίες στην Καστοριά

Κοπή βασιλόπιτας από τη Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Καστοριάς

Την Κυριακή στην αίθουσα του Ξενοδοχείου limneon resort & spa

Δηλώσεις του Προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για το θέμα της Ονομασίας της Μακεδονίας

Δηλώσεις του Προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για το θέμα της Ονομασίας…

Σύλληψη 58χρονου ημεδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη σε περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθη την Πέμπτη (02-06-2016) το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς…

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε περιοχές της Κοζάνης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε περιοχές της Κοζάνης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί…

Ιδιαίτερα αυξημένη η τουριστική κίνηση το Σαββατοκύριακο στην Καστοριά

Σε µια πόλη που έχει συνδεθεί µε το χιόνι, τις γούνες και…