Η υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζίλιαν Κίγκαν, ρωτήθηκε την Τρίτη (02/04) σχετικά με το αν κάποιοι – ιδίως άστεγοι – πρέπει να συλλαμβάνονται επειδή μυρίζουν άσχημα, καθώς οι βουλευτές των Τόρις προσπαθούν να αφαιρέσουν τη διάταξη για την κράτηση κάποιου με βάση την οσμή από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ποινική δικαιοσύνη, το οποίο οδεύει προς το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το οποίο επικαλείται το Sky News, προτείνεται η Aστυνομία ή οι τοπικές Aρχές θα μπορούν να εκδίδουν «οδηγίες ενοχλητικής επαιτείας» και αν ορισμένοι δεν συμμορφωθούν, να αντιμετωπίζουν έναν μήνα φυλάκισης.

Η νομοθεσία αναφέρει τις «υπερβολικές οσμές» ως μια μορφή «ζημίας» για την οποία μπορεί να εκδοθεί εντολή. Πάντως, η κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει αν υποστηρίζει την αλλαγή του νομοσχεδίου, αλλά η Τζίλιαν Κίγκαν δήλωσε στο Sky News ότι δεν συμφωνεί με τις αρχές που θέτει. Ερωτηθείσα αν οι άνθρωποι θα πρέπει να συλλαμβάνονται αν μυρίζουν άσχημα, η ίδια είπε: «Λοιπόν, όχι, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να συλλαμβάνονται μόνο αν μυρίζουν άσχημα».

Ερωτηθείσα γιατί η διάταξη έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «δεν έχει εξετάσει τις λεπτομέρειες» και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι η λέξη είναι υπερβολική και δεν ξέρω τι εννοείται, αλλά πρόκειται πραγματικά για τη διασφάλιση ότι υποστηρίζουμε τους ανθρώπους, αλλά και ότι διασφαλίζουμε πως οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς στους δρόμους μας και ότι είναι ένα ευχάριστο περιβάλλον».

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φέρει το νομοσχέδιο για την ποινική δικαιοσύνη πριν από τις επόμενες εκλογές αν και – επί του παρόντος – οδεύει προς τη Βουλή των Κοινοτήτων, με τους βουλευτές να προτείνουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τεθούν σε ψηφοφορία αργότερα.

 

https://www.ieidiseis.gr/

 

You May Also Like

Νίκος Καρβέλας: Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με την «Εθνική Ομάδα»;

Αϊβαλιώτης: «Μου αρέσει το μυαλό του Καρβέλα. Έχει σπουδάσει Νομική, είναι μάχιμος και έχει γράψει τρία βιβλία»

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που θα δουν χρήματα το Δεκέμβριο

Κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα: Οι 4 κατηγορίες δικαιούχων που θα το λάβουν

Αναστολή καθηκόντων από 1η Σεπτεμβρίου για ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας

Αναπλήρωση του ανεμβολίαστου προσωπικού

Εικονικό “προσκήνυμα” στον Πανάγιο Τάφο

Εικονικό “προσκήνυμα” στον Πανάγιο Τάφο

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε ευρύ δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Internet

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την εξάρθρωση ενός δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Darknet, το οποίο παρουσιαζόταν…

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης συνυπογράφει τις προτάσεις των 27 της ΕΕ  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον αγροτοδιατροφικό τομέα

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης συνυπογράφει τις προτάσεις των 27 της ΕΕ  για…

Μυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης Ελένης στον Βόλο – Τι λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Προβληματισμό προκαλούν οι εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό της κοπέλας –…

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει προσάρτηση εδαφών! Που; Στη Συρία; Στην Κύπρο;

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει προσάρτηση εδαφών! Που; Στη Συρία; Στην Κύπρο;

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα