weDο/ Professional και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καθάρισαν 1.5 τόνο σκουπίδια από 3 δασικές περιοχές

weDο/ Professional και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καθάρισαν 1.5 τόνο σκουπίδια από 3 δασικές περιοχές

Ολοκληρώθηκε μια ουσιαστική και δημιουργική πορεία ενός χρόνου στην προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα με συνοδοιπόρους τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τη weDo/ Professional! Ένας χρόνος δύσκολος και με περιορισμούς λόγω της πανδημίας, τα οποία όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο για έμπρακτα αποτελέσματα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με τη weDo/Professional κατάφεραν να καθαρίσουν 3 δασικές περιοχές στην Αττική και τη Φλώρινα συλλέγοντας 1.5 τόνο πλαστικό, σκουπίδια και μπάζα!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με εθελοντές και εργαζόμενους της Wella Company καθάρισαν 350 στρέμματα του πευκοδάσους στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000! Λίγους μήνες νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι καθαρισμοί στο δάσος του Νυμφαίου και στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!

3 δασικές περιοχές – 500 στρέμματα συνολική έκταση καθαρισμών – 150 ενήλικες και παιδιά συμμετείχαν – 1.5 τόνος σκουπίδια, πλαστικά και μπάζα συγκεντρώθηκαν (έπιπλα, τουαλέτες, μπανιέρες, καρέκλες, παιδικά καροτσάκια, κρεβάτια παιχνίδια, στρώματα, σκάλες, τραπέζια, ηλεκτρολογικό υλικό, ελαστικά και μπαταρίες αυτοκινήτων)!

Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα: Σημαντικός βιότοπος και προστασία από πυρκαγιές

Το πευκοδάσος του Σχινιά, ένα από τα παλαιότερα δάση κουκουναριάς στην Ελλάδα, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό βιότοπο με έντονη την παρουσία μικρών και μεγάλων θηλαστικών, αμφίβιων και ασπόνδυλων όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 είδη πτηνών! Με στόχο την προστασία ενός τόσο σημαντικού φυσικού δάσους, η weDo/ Professional και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επέλεξαν την περιοχή αυτή θέλοντας με τον καθαρισμό να ενισχύσουν το σημαντικό έργο που ήδη επιτελεί ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα για την αντιπυρική προστασία του. Ακόμα και ένα μικρό πλαστικό ή γυαλί είναι ικανό να προκαλέσει πυρκαγιά. Γι’ αυτό και εργαζόμενοι της Wella Company συμμετείχαν με χαρακτηριστικό ζήλο στον καθαρισμό καλύπτοντας μεγάλη έκταση σε αναζήτηση ακόμα και μικρών σκουπιδιών.

Υψίστης σημασίας είναι και οι δύο δασικές περιοχές στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας. Και στις δύο υπάρχει έντονη παρουσία αρκούδας, λύκου, ζαρκαδιού, αγριογούρουνου, αγριόγατας. Οι Αγραπιδιές μάλιστα είναι ημιδασική περιοχή (δάσος μέσα σε γεωργική έκταση και είναι ιδιαίτερα σημαντική για την άγρια ζωή, καθώς λειτουργεί σαν «νησί») με έντονη την παρουσία του δέντρου Σκλήθρου που απαντάται σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές. Στη δράση που έγινε τον Απρίλιο καθαρίστηκε και το ποτάμι στο οποίο ζουν βίδρες, φιλτράροντας έτσι τα νερά της λίμνης Ζάζαρη όπου και ξεχύνεται από φερτά υλικά.

Περιβαλλοντική εκπαίδευση για μικρούς και μεγάλους

Στους 3 καθαρισμούς που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας συμμετείχαν 70 περίπου παιδιά. Αφού ενημερώθηκαν από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη σημασία της προστασίας των δασών και των άγριων ζώων, έπαιξαν, τραγούδησαν μαζί με την «αρκούδα» και φυσικά βοήθησαν σημαντικά στον καθαρισμό.

Η συνεργασία εκτός από τους καθαρισμούς περιλάμβανε επιπλέον:

  • Την υιοθεσία και η κάλυψη των εξόδων από την weDo/ Professional τριών ζώων που φιλοξενούνται στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (αρκούδα, λύκος και ελληνικός ποιμενικός-γεννήτορας).
  • Την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων και συνεργατών της #wellafamily από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Ακολουθήστε στο Instagram @wedo_act @arcturos και στο hashtag #TogetherWeDo και στις επίσημες ιστοσελίδες weDo/ Professional ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

You May Also Like

Με άριστα βαθμολογήθηκε το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Η νέα Επιτροπή Διοίκησης στο  “Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας”

Η νέα Επιτροπή Διοίκησης στο  “Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας”

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων αλλοδαπών, σε περιοχή της Φλώρινας

Λειτουργούσαν ως προπομποί οχήματος ο οδηγός του οποίου μετέφερε 11 υπηκόους Αφγανιστάν

Τρεις νέες συμβάσεις έργων στον Δήμο Πρεσπών

Τρεις νέες συμβάσεις που αφορούν σημαντικά έργα στο Δήμο Πρεσπών

Λειτουργεί από σήμερα το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων Δυτικής Μακεδονίας

Λειτουργεί από σήμερα το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Θετική γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ για το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο της Πανεπιστημιούπολης και των εγκαταστάσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Θετική γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ για το…

Κοζάνη: Αγελαδινό γάλα, γιαούρτι και τυρί σε ΑΤΜ Γάλακτος

Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν μια ομάδα αγελαδοτρόφων από την περιοχή…

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ενωμένοι κερδίζουμε την ελπίδα για το μέλλον»

  Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ενωμένοι κερδίζουμε την ελπίδα για το μέλλον»

Κοινή δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας: Ο κ. Κασαπίδης σπέρνει τον πανικό

Κοινή δήλωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας: Ο κ. Κασαπίδης σπέρνει τον πανικό