H Tesla, που ανήκει στον Έλον Μασκ, με μια ανάρτηση στο Twitter (που επίσης ανήκει στον Μασκ) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του πολυαναμενόμενου φουτουριστικού ηλεκτρικού ημιφορτηγού Cybertruck. Η εταιρεία έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του πρώτου Cybertruck που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στις τεράστιες κεντρικές εγκαταστάσεις της Tesla στο Όστιν του Τέξας και γύρω από το όχημα βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στην κατασκευή του οχήματος.

πηγή φωτό Twitter/Tesla

Το Cybertrack είχε παρουσιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε μια από τις συνήθεις εντυπωσιακές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Έλον Μασκ για την προβολή των δραστηριοτήτων του. Όμως υπήρχαν συνεχείς αναβολές στην εκκίνηση της παραγωγής του οχήματος εξαιτίας διαφόρων αιτιών με τελευταία την έλλειψη μπαταριών που είχε κάνει γνωστή ο ίδιος ο Μασκ. Η Tesla έχει δεχθεί περισσότερες από ένα εκατ. παραγγελίες για το Cybertruck που θα έχει μήκος 5,8 μέτρα, πλάτος 2,3 μέτρα και ύψος 2 μέτρα.

Το όχημα που μοιάζει βγαλμένο από κάποια από την σειρά ταινιών Mad Max θα εμφανιστεί σε τρία μοντέλα. Το ένα μοντέλο θα κοστίζει 40 χιλιάδες δολάρια, θα διαθέτει έναν κινητήρα που θα προσφέρει αυτονομία στο όχημα για περίπου 400 χλμ και θα αναπτύσσει ταχύτητα 0-100 χλμ./ώρα σε διάστημα 6,5 δευτερολέπτων.

Το μοντέλο με δύο κινητήρες θα κοστίζει 50 χιλιάδες δολάρια και θα έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ. ενώ θα πιάνει τα 0-100 σε διάστημα 4,5 δευτερολέπτων. Το μοντέλο των 70 χιλιάδων δολαρίων θα διαθέτει τρεις κινητήρες, θα έχει αυτονομία περίπου 800 χλμ και θα αναπτύσσει ταχύτητες 100 χλμ./ώρα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα.

Πηγή:Naftemporiki.gr

 

You May Also Like

iPhone: Μάθετε πώς να κλειδώνετε εύκολα τις εφαρμογές σας

Σύντομος και απλός οδηγός για να κλειδώνετε τις εφαρμογές σας στο iPhone με κωδικό πρόσβασης, αναγνώριση προσώπου (Face ID) και άλλα πολλά

Το ηλεκτρικό Microlino από 15.900 ευρώ με επιδότηση

Το Microlino είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά για online παραγγελίες

Βόλτα σε θεματικά πάρκα της Disney μέσα από το Google Maps!

Συνεχίζονται οι προσθήκες σημαντικών αξιοθέατων στην υπηρεσία Google Maps και συγκεκριμένα στο…

Προστασία Δεδομένων: Τι αλλάζει με το νέο κανονισμό της ΕΕ

Από τις 25 Μαΐου οι χρήστες και στην Ελλάδα παίρνουν τον έλεγχο…

Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην Εγνατία Οδό

Λόγω πραγματοποίησης άσκησης ετοιμότητας ασφαλείας στη σήραγγα Βενέτικου της Εγνατίας Οδού

Πώς οι γεννήτριες εικόνων AI προωθούν ρατσιστικά στερεότυπα

Ένα κύμα αναβίωσης ξεπερασμένων και προσβλητικών στερεοτύπων βρίσκεται προ των πυλών

Επιταχύνεται ετησίως η άνοδος της στάθμης των ωκεανών

Η παγκόσμια στάθμη των ωκεανών δεν αυξάνει με το σταθερό ρυθμό των…

Ο χειρότερος ιός υπολογιστών κυκλοφορεί εδώ και 20 χρόνια

Πολλοί την «πατάνε» ακόμα!

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κβαντική video-κλήση και είναι αδύνατο να hackαριστεί

Μπορεί οι κβαντικοί υπολογιστές να μην έχουν εξελιχθεί όπως περιμέναμε τα προηγούμενα…

Τα 5.000 ηλιοβασιλέματα στον Άρη συμπληρώνει το Opportunity

Για 5.000ή μέρα ανέτειλε το Σάββατο ο Ήλιος πάνω από το ρομποτικό…