Με σημείο έναρξης τη Λεωφόρο των Κύκνων  ξεκινήσαν την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 οι εργασίες  για την ενεργειακή αναβάθμιση του  δημοτικού οδοφωτισμού  στην πόλη της Καστοριάς. Το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού περιοχής ΕΣΣΒΑΑ πόλης Καστοριάς» στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του δικτύου φωτισμού, μέσω της αντικατάστασης συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.275.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παράλληλα έχει συμβασιοποιηθεί και θα ξεκινήσει το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δικτυών ΦΟΠ ΟΧΕ Καστοριάς», όπου και θα πραγματοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του  δημοτικού οδοφωτισμού σε παραλίμνιες περιοχές και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Κορησού και Μαυροχωρίου, προϋπολογισμού 520.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας-Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε συνέχεια αυτών των δύο έργων, η Δημοτική Αρχή Καστοριάς, κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 3.566.000 ευρώ μέσα από Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού πόλης Καστοριάς (εκτός περιοχής ΕΣΣΒΑΑ) και δημοτικών ενοτήτων Αγ. Τριάδας, Βιτσίου, Μεσοποταμίας, Κορεστίων, Κλεισούρας και Καστρακίου».

«Μέσω των έργων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Καστοριάς εκσυγχρονίζεται ο δημοτικός οδοφωτισμός με πολλαπλά οφέλη, τόσο προς τους δημότες, όσο και προς το περιβάλλον. Τα καινούργια φωτιστικά έχουν υψηλή απόδοση, αλλά χαμηλό κόστος,  γεγονός που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση των έργων θα έχουμε τη δυνατότητα για μείωση των Δημοτικών Τελών. Ο Δήμος Καστοριάς συνεχίζει τα έργα και τις παρεμβάσεις με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την καλύτερη ποιότητα της καθημερηνότητάς τους», επεσήμανε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

 

You May Also Like

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…

Σήμερα η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού στο Βογατσικό

Σήμερα η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού στο Βογατσικό

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό στον καταυλισμό Ρομά από Δομές του Δήμου Καστοριάς και έλεγχοι rapid test από Κινητές Ομάδες Υγείας

  Ενημέρωση για τον εμβολιασμό στον καταυλισμό Ρομά από Δομές του Δήμου…

Ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς εν όψει των πρόωρων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου…

Μετεγγραφές φοιτητών: Όλα τα δεδομένα για τα κριτήρια και τη διαδικασία

Μετεγγραφές φοιτητών: Όλα τα δεδομένα για τα κριτήρια και τη διαδικασία

«ΤΣΟΥΤΣΚΑ ΠΑΓΩΤΟ»: Νέος κύκλος παραστάσεων, έπειτα από απαίτηση των θεατών

Η Θεατρική Ομάδα του Ομίλου «Μύησις», και μετά από απαίτηση πολλών θεατών…