Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, βρέθηκε στην Καστοριά την Πέμπτη 10 Απριλίου, προκειμένου να υπογράψει σημαντικές συμβάσεις που αφορούν έργα υποδομών και ανάπτυξης στην περιοχή. Η υπογραφή έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενου, της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καστοριάς, Βάσως Σιδηροπούλου, του Προϊσταμένου Ωρίμανσης Έργων και Μελετών, Θεόδωρου Κασκίτση και υπηρεσιακών στελεχών.
Οι συμβάσεις αφορούν έργα που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και τη βατότητα των αγροτικών δρόμων στην Π.Ε. Καστοριάς:
✅«Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε Καστοριάς – Δήμος Νεστορίου – Β’ ΦΑΣΗ», Προϋπολογισμός: 2.900.000,00€.
Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και της Αναδόχου εταιρείας (ΟΔΟΜΠΕΤΟΝ Α.Τ.Ε.) έγινε στο Γραφείο του Δημάρχου Νεστορίου, Χρήστου Γκοσλιόπουλου, παρουσία προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.
🎯 Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της πρόσβασης σε 37 αδειοδοτημένες επιχειρήσεις (κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες επαγγελματικές χρήσεις), με την βελτίωση των αγροτικών δρόμων και των συνθηκών πρόσβασης. Συνολικά, θα αναβαθμιστούν 21,5 χλμ. Δρόμου.
🚧 Περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις, αμμοχαλικοστρώσεις, κατασκευή υποδομών και 54 τεχνικά (27 φρεάτια και 27 ιρλανδικές διαβάσεις). Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 8 μηνών.
✅ «Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε Καστοριάς – Δήμος Καστοριάς – Β’ ΦΑΣΗ», Προϋπολογισμός: 7.320.000,00€.
Η σύμβαση μεταξύ της Αναδόχου εταιρείας (ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.) και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας έγινε στο Γραφείο του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού Κωνσταντίνου Τσανούσα.
🎯 Το έργο στοχεύει στην βελτίωση και αναβάθμιση της βατότητας των αγροτικών δρόμων σε 183 αδειοδοτημένες επιχειρήσεις (κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες επαγγελματικές χρήσεις), για την βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι συνολικού μήκους 74 χλμ.
🚧 Οι εργασίες περιλαμβάνουν αμμοχαλικοστρώσεις, κατασκευή υπόβασης και βάση οδοστρωσίας, ασφαλτοστρώσεις και 115 τεχνικά έργα (51 φρεάτια και 66 ιρλανδικές διαβάσεις). Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών.
Η υπογραφή των συμβάσεων δίνει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη των υποδομών της Π.Ε. Καστοριάς, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση των συνθηκών για τις τοπικές επιχειρήσεις.

You May Also Like

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στην Καστοριά τη Δευτέρα 8 Ιουνίου

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στην Καστοριά τη Δευτέρα 8 Ιουνίου

Αυξάνονται οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς που συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα

  Αυξάνονται οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς που συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς δίνει λύσεις σε χρονίζοντα…

Π.Ο.Π.Ε.Κ.: Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους Πρατηριούχους και διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, λόγω μείωσης των παραγγελιών

Π.Ο.Π.Ε.Κ.: Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους Πρατηριούχους και διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, λόγω…

Μηχανογραφικό 2017: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη συμπλήρωσή του

Ποιες είναι οι βασικές αρχές συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου; Πώς λειτουργεί γενικά…

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του Νέου Φορέα «Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης Καστοριάς»

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου  του Νέου…

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στις 14,15 και 16 Οκτώβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στις 14,15 και 16 Οκτώβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους…