Δυναμικά μπήκε στο 2023 ο Δήμος Καστοριάς, με τον τομέα της κατασκευής έργων να «τρέχει» με αλματώδεις ρυθμούς, αφού, μετά από τρία χρόνια προετοιμασίας, τα αποτελέσματα είναι πλέον απτά και η υλοποίησή δεκάδων έργων είναι πραγματικότητα.

Ανάμεσά τους η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Καστοριάς και οι ασφαλτοστρώσεις της πόλης της Καστοριάς, τις συμβάσεις των οποίων υπέγραψε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης με τους αναδόχους, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την έναρξη εργασιών.

Αναλυτικότερα, με το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης, το Κλειστό Γυμναστήριο της Καστοριάς, έχοντας ολοκληρωθεί  και η στατική του αποκατάσταση,  θα αποκτήσει σύγχρονη όψη, «αποχαιρετώντας» οριστικά τα προβλήματα του παρελθόντος, καθώς προβλέπονται οι εξής εργασίες:

α) θωράκιση του κτιριακού κελύφους με εξωτερική θερμομόνωση

β) αντικατάσταση του συνόλου των κουφωμάτων του κτιρίου με νέα πολυθαλαμικά

γ) πλήρης αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης του κτιρίου

ε) αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED

στ) εργασίες αποκαταστάσεων

Το δεύτερο και πολύ σημαντικό έργο αφορά ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης της Καστοριάς, όπου δεδομένο είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά  προβλήματα.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Καστοριάς και για τον λόγο αυτό διεκδικήσαμε τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ασφαλτοστρώσεις παράλληλα με τα έργα του φυσικού αερίου και της ύδρευσης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν προχωρήσαμε τόσο καιρό στις ασφαλτοστρώσεις που γνωρίζουμε ότι είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητες», εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ντίνος Τσανούσας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν απόξεση (φρεζάρισμα) υπάρχοντος φθαρμένου ασφαλτικού τάπητα και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.

«Τα έργα μας προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς και ένα προς ένα ξεκινούν προκειμένου να παραδοθούν το συντομότερο δυνατό στους Δημότες μας, Η προσπάθεια και η δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια παίρνει πλέον «σάρκα και οστά» και ήδη βλέπουμε απτά τα αποτελέσματα», σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

You May Also Like

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή Βασιλόπιτας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς

”Ευχαριστούμε θερμά τους επίσημους καλεσμένους για την παρουσία τους καθώς και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρόν και έκανε την εκδήλωση αυτή ξεχωριστή”.

2 ώρες αργότερα θα ξεκινήσουν τα σχολεία του Δήμου Άργους Ορεστικού τη Δευτέρα 22/1/2024

Τι θα γίνει με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: «ΔΕΝ χαλαρώνουμε – ΔΕΝ εφησυχάζουμε»

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: «ΔΕΝ χαλαρώνουμε – ΔΕΝ εφησυχάζουμε»

Από 09/08/21 η Υποβολή Αιτήσεων & Δικαιολογητικών των Νέων Υποψηφίων Ιατρών για Τοποθέτηση Ειδίκευσής τους στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Από 09/08/21 η Υποβολή Αιτήσεων & Δικαιολογητικών των Νέων Υποψηφίων Ιατρών για…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Άμεσα και με ακρίβεια τα ραντεβού στα ΚΕΠ μέσα από την πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr

  Δήμος Άργους Ορεστικού: Άμεσα και με ακρίβεια τα ραντεβού στα ΚΕΠ…

ΚΤΕΛ Καστοριάς

Από την Τετάρτη 15 Μαρτίου επαναλειτουργεί η σύνδεση με την πόλη του Αμυνταίου του νομού Φλώρινας.

Δωρεές για την δημιουργία του «Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου για άτομα στο φάσμα του Αυτισμού»

Στη μνήμη του Έρη Σιούτα