Στην Καστοριά ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος. Μεγάλα τα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης των προορισμών της Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στην Καστοριά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος με τα μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου  Γιώργος Αμβράζης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece  Ιωάννα Δρέττα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του πολυσύνθετου τουριστικού χαρτοφυλακίου το οποίο διαθέτουν οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας με τη συμβολή και της Marketing Greece.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε σχετικά:

«Μαζί με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και τη Μarketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε προορισμούς της χώρας επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αναδείξει ζητήματα σε σχέση με πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού καθώς και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό.

Αυτός ήταν ο σκοπός και της σημερινής μας παρουσίας στην Καστοριά. Οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας διαθέτοντας ένα πολυσύνθετο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων έχουν μεγάλα περιθώρια, περαιτέρω, ανάπτυξης. 

 Παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτές τις προσπάθειες και άλλες έχει ως στόχο να στηρίξει ο ΣΕΤΕ σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής η Marketing Greece αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν, περαιτέρω, την ταξιδιωτική εικόνα των προορισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις διεθνείς αγορές».

 

You May Also Like

Προσυνεδριακή εσπερίδα στην Κοζάνη με θέμα: «Υγεία, διατροφή και ευρωστία του σύγχρονου πυροσβέστη»

Προσυνεδριακή εσπερίδα στην Κοζάνη με θέμα: «Υγεία, διατροφή και ευρωστία του σύγχρονου…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-10-2018 έως 07-10-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Η Επιτροπή Μηλοπαραγωγών Ν. Καστοριάς καλεί όλους τους μηλοπαραγωγούς προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την αποζημίωση που απαιτούμε για τις ζημίες του 2023

”Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!”

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Έρχονται στην Καστοριά να ανακοινώσουν έργα του ΣΥΡΙΖΑ και της προηγούμενης περιφερειακής αρχής που απλά καθυστέρησαν 2,5 χρόνια»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Έρχονται στην Καστοριά να ανακοινώσουν έργα του ΣΥΡΙΖΑ και της…

Το ΚΠΕ Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Βιοποικιλότητα είναι η ποικιλία της ζωής σε όλες της μορφές, τα επίπεδα…

Διάσημοι και επώνυμοι στο GALA της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Η γνωστή παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή θα παρουσιάσει το GALA της 42ης Έκθεσης…

Ενημέρωση της ΑΡ.ΣΥ στο Γέρμα για σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Και ανταλλαγή απόψεων για τις επιπτώσεις της

Ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και στον ψηφιακό κόσμο

Ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και στον ψηφιακό κόσμο Της Τάνιας Ώττα

Πασχαλινή Συναυλία “Ω! Γλυκύ μου Έαρ..”, από το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς

Πασχαλινή Συναυλία “Ω! Γλυκύ μου Έαρ..”, από το  Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου και τη Μαρίας Φαραντούρη στην Πτολεμαΐδα για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Συναυλία Διονύση Σαββόπουλου και τη Μαρίας Φαραντούρη στην Πτολεμαΐδα…