Αναβάθμιση και ενδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς

 

 Ο. Τελιγιορίδου: «Το Γ.Ν. δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες  ελλείψεις»

Υπογράφηκε πριν από μερικές ημέρες από το Υπουργείο Υγείας, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ. Για το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, προβλέπονται 6 θέσεις.

Επιμέλεια: Χρύσα  Κοσμίδου

Έξι νέοι ιατροί, έρχονται να στελεχώσουν το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς (Καρδιολόγος, Παθολόγος, Ακτινοδιαγνώστης, Αναισθησιολόγος, Χειρουργός και Γενικός Ιατρός)  «Πιστεύω ότι με αυτές τις επιπλέον θέσεις καλύπτεται η γκάμα των απαιτήσεων  στο ιατρικό προσωπικό.  Συνυπολογίζοντας λοιπόν  και αυτή την ευχάριστη εξέλιξη  το νοσοκομείο μας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες ελλείψεις», σχολίασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η Βουλευτής, ανέφερε επίσης πως κατά το παρελθόν υπήρχαν ορισμένα προβλήματα, όπως για παράδειγμα ότι δεν υπήρχε Ιατρός-Ουρολόγος ή  ότι δεν λειτουργούσε η Παιδιατρική Κλινική «Όλα αυτά τα ζητήματα, έχουν πια λυθεί. Πλέον μπορούμε να μιλάμε για την  καλή κατάσταση, αλλά και  για τις κατάλληλες συνθήκες  λειτουργίας του Γ.Ν. Καστοριάς».

Παράλληλα η κα Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στις ελλείψεις  που υπάρχουν στους οδηγούς του ΕΚΑΒ και δήλωσε πως  έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, η Π.Ε. Καστοριάς θα συμπεριληφθεί στις επόμενες προκηρύξεις, ώστε να λυθεί όσον το δυνατό πιο γρήγορα αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

 

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην Καστοριά

Την Καστοριά  θα επισκεφτεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός  προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα του Γενικού Νοσοκομείου. Αξίζει  να σημειωθεί πως προ ημερών η κα Τελιγιορίδου και ο Διοικητής του Γ.Ν. Καστοριάς Βασίλειος Αντωνιάδης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Ξάνθο.

Η κα Τελιγιορίδου και ο κ. Αντωνιάδης συζήτησαν με τον Υπουργό για την ίδρυση μονάδας ΟΚΑΝΑ στην Καστοριά,  καθώς επίσης και την εικοσιτετράωρη πλήρη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας του Άργους Ορεστικού. Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αυτά τα θέματα.

Η Βουλευτής σημείωσε πως η ίδρυσης μονάδας Ο.ΚΑ.ΝΑ.,  αλλά και η πλήρης  λειτουργία του κέντρου αποκατάστασης αποτελούν το επόμενο βήμα  του υγειονομικού τομέα στην Π.Ε. Καστοριάς «Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι εν λόγω μονάδες. Πιστεύω πως η μονάδα ΟΚΑΝΑ θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι πολλοί νέοι της περιοχής μας, γιατί δεν θα μιλάμε πλέον για ένα κέντρο πρόληψης, αλλά για ένα κέντρο απεξάρτησης, το οποίο θα είναι πλήρως στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό. Όσον αφορά το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, πιστεύω πως είναι κρίμα να υπάρχουν οι υποδομές και ο εξοπλισμός, να έχουν επενδυθεί εκατομμύρια ευρώ από τους Έλληνες πολίτες και μην υπάρχει η λειτουργία η οποία επιθυμούμε».

Τι είναι ο Ο.ΚΑ.ΝΑ;

Πρόκειται για τον  Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών.  Ιδρύθηκε με το Νόμο 2161/1993 με έναρξη λειτουργίας το 1995 και έχει  ως κύριους σκοπούς:

α) Τη συμβολή στο σχεδιασμό, στην προώθηση, στην εφαρμογή εθνικής πολιτικής και προγραμμάτων σχετικά με την πρόληψη της χρήσης και διάδοσης των ναρκωτικών και τη θεραπεία, την επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων από φαρμακευτικές ουσίες ατόμων,

β) Τη συμβολή στη μελέτη σε εθνικό επίπεδο του όλου προβλήματος των ναρκωτικών για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων αιτίων που οδηγούν τα άτομα και ιδίως τους νέους, στη λήψη ναρκωτικών, καθώς επίσης και η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης-Τράπεζας Πληροφοριών ως προς την εκάστοτε κατάσταση και έκταση του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα,

γ) Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, κατά τρόπο ενιαίο και επιστημονικά υπεύθυνο, για τις συνέπειες από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και η ενθάρρυνση, ο συντονισμός και η εποπτεία κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έχει σκοπό τη συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προβλήματος,

δ) Την πρόταση και προώθηση αναγκαίων νομοθετικών, κοινωνικών και άλλων μέτρων για την πρόληψη και καταστολή του προβλήματος των ναρκωτικών,

ε) Τη συνεργασία με αντίστοιχους συντονιστικούς ή ερευνητικούς φορείς σε οργανισμούς και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η μεταξύ τους ανταλλαγή πληροφοριών και η ενεργός συμμετοχή στις συναντήσεις που αυτοί οργανώνουν, με στόχο την εναρμόνιση της εθνικής πολιτικής προς εκείνη των κοινοτικών και διεθνών φορέων και,

στ) Τη σύνταξη εκθέσεων για την κατάσταση του προβλήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και για την πορεία των σχετικών εθνικών ερευνών και η κατάρτιση στατιστικών πινάκων με ανάλυση και αξιολόγηση αυτών και η υποβολή τους στο Υπουργείο Υγείας μαζί με προτάσεις για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

 

Comments are closed.

You May Also Like

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,  στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την Ενίσχυση Επιχειρήσεων  μέσω της ίδρυσης νέων και του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,  στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την Ενίσχυση…

Ο Δήμος Καστοριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και ενημέρωση

Ο Δήμος Καστοριάς γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν  ιατρικές επισκέψεις,…

Διαδραστική συνάντηση Πολιτικής Προστασίας στη Σιάτιστα- Προετοιμάζοντας τα επόμενα βήματα

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg–IPACBC, του έργου “SOLVE

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας διοργανώνει Γεύμα Αγάπης

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας διοργανώνει Γεύμα Αγάπης

Η σχολική χρονιά ΞΕΚΙΝΗΣΕ… οι παρεμβάσεις ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Η σχολική χρονιά ΞΕΚΙΝΗΣΕ… οι παρεμβάσεις ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ! Πότε θα λειτουργήσει τελικά το…

Κωσταράζι: Ενημέρωση σχετικά με τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το οικοσύστημα από την καύση λιθάνθρακα

Κωσταράζι: Ενημέρωση σχετικά με τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το…

Κοινωνική Δράση του  Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας και Απασχολούμενων σε παρεμφερή Επαγγέλματα «Ο Προφήτης Ηλίας»

Κοινωνική Δράση του  Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας και Απασχολούμενων σε παρεμφερή Επαγγέλματα «Ο…