Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του δυναμικού των διασωστών του ΕΚΑΒ  στην Δυτική Μακεδονία, προκειμένου να καλυφθεί  άμεσα με δεύτερο ασθενοφόρο η περιοχή της Εορδαίας και με δεύτερο ασθενοφόρο επίσης η περιοχή της Καστοριάς, ενώ μεσοπρόθεσμα να υπάρξουν ασθενοφόρα που θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων του Βοΐου αλλά και των Σερβίων Κοζάνης, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ  στην Δυτική  Μακεδονία, Θωμάς Σαραφίδης.

Το θέμα ενίσχυσης του ΕΚΑΒ αποτελεί διαχρονικό αίτημα των τοπικών φορέων της Περιφέρειας , ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν ιδιαίτερα τα περιστατικά που έχουν καλυφθεί από το ΕΚΑΒ  στην Δυτική Μακεδονία και σύμφωνα με σχετικά στατιστικά στοιχεία, από τις 9.500 περιστατικά το 2013, σε δύο χρόνια μόλις- και  με τον ίδιο περίπου αριθμό διασωστών – τα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν έφθασαν τις 15.000.  Σε ότι αφορά την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ, ο κ. Σαραφίδης  ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία των μεταθέσεων 8 έως 9 διασωστών που θέλουν να έρθουν στην περιοχή και να προβλεφθεί έστω και ένας μικρός αριθμός διασωστών για το ΕΚΑΒ στην Δυτική Μακεδονία, από τον διαγωνισμό των 100 προσλήψεων μόνιμων διασωστών, ο οποίος θα γίνει για ολόκληρη  την χώρα.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Καστοριά: Αφανίζονται καθημερινά οι χήνες και τα μικρά τους

Σε παγίδες θανάτου έχουν μετατραπεί πολλά σημεία του κεντρικού, παραλίμνιου δρόμου της…

KEK ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher για ανέργους ηλικίας 30 έως 49 ετών

  KEK ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher για ανέργους ηλικίας 30 έως…

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα προσλήψεων 15.000 ανέργων -Τι ισχύει για δικαιούχους ΚΕΑ

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα προσλήψεων 15.000 ανέργων -Τι ισχύει για δικαιούχους ΚΕΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής…

2η Γιορτή Παιδιού στην Καστοριά από το <<Κέλετρον Αγάπη για το παιδί>>

Με τίτλο << Τα Παιδιά παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, αθλούνται για τα παιδιά>>,…

Ώρα για δουλειά: Παρουσίαση έργου και δράσεων ενός έτους/ “Αυτά είπαμε – Αυτά κάναμε”

  Ώρα για δουλειά: Παρουσίαση έργου και δράσεων ενός έτους/ “Αυτά είπαμε…

Η Μαρία Αντωνίου στην ετήσια συνεστίαση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς

Η Μαρία Αντωνίου στην ετήσια συνεστίαση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς η συνάντηση των εταίρων του έργου “Culture Lands”. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τα “Ραγκουτσάρια 2020”

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καστοριάς η συνάντηση των εταίρων του έργου “Culture Lands”.…