Δ. Κοσμίδης: «Τέλος στις ανακρίβειες και στις ψεύτικες ειδήσεις». Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας προς γνωστή τηλεοπτική εκπομπή

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, υπό την ιδιότητα του παραγωγού της τηλεοπτικής εκπομπής με τον τίτλο “My Style Rocks”.  «Ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός αναμεταδίδει μια τηλεοπτική εκπομπή “δήθεν” για τη μόδα» σχολίασε ο  Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης και ενημέρωσε  για ποιο λόγο η Ε.Ο.Γ. προέβη σε αυτήν την κίνηση.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και κατά τη διάρκεια της εκπομπής “My Style Rocks”, ένας εκ των παρουσιαστών και συγκεκριμένα ο κος Στέλιος Κουδουνάρης προέβη σε σειρά σχολίων πολύ αρνητικών και υποτιμητικών σχετικά με τη γούνα και τη χρήση της. Ειδικότερα αναφερόμενος σε διαγωνιζόμενη της εκπομπής η οποία επέλεξε να εμφανιστεί με ένα γούνινο παλτό ανέφερε τα εξής: «Προωθούμε με αυτό το τρόπο και δείχνουμε στον κόσμο ότι είναι ΟΚ να φοράει αληθινές γούνες. Δεν είναι ΟΚ να φοράμε αληθινές γούνες, υπάρχουνε καταπληκτικές συνθετικές γούνες στην αγορά, ο μόνος λόγος που δεν με ενοχλεί τόσο πολύ είναι ότι η γούνα είναι παλιά και αφού υπάρχει ΟΚ φόρα την, αλλά όλοι οι οίκοι έχουν σταματήσει πλέον να δουλεύουν με αληθινές γούνες, είμαστε στο 2018 και καλό είναι να δίνουμε τα σωστά μηνύματα».  Επίσης και η κα Μπέττυ Μαγγίρα, η οποία συμμετέχει και η ίδια στο πάνελ της εκπομπής,  αναφερόμενη στη χρήση γούνας από τη συγκεκριμένη διαγωνιζόμενη ανέφερε: «Να προτιμάτε οικολογικές και να περνάμε και ένα μήνυμα».

 

Ο κ. Κοσμίδης έκανε λόγο για ανακρίβειες από τη μεριά των παρουσιαστών της εκπομπής τονίζοντας πως «Δηλαδή ποιο μήνυμα θέλουν να περάσουν; Να πλαστικοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τον πλανήτη με τη χρήση της συνθετικής γούνας; Η γούνα αποτελεί φυσικό, ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο προϊόν σε αντίθεση με τα συνθετικά υποκατάστατά της τα οποία αποτελούν προϊόντα μαζικής παραγωγής με χημική βάση το πετρέλαιο και άλλες συνθετικές ουσίες».

Η δεύτερη ανακρίβεια από μεριάς των παρουσιαστών, σύμφωνα με τον κ. Κοσμίδη, ήταν ότι σχολίασαν πως όλοι οι οίκοι μόδας έχουν σταματήσει πλέον να δουλεύουν με αληθινές γούνες «Είναι απόλυτα αναληθής αυτή η δήλωση, καθώς παγκόσμιοι οίκοι  μόδας όπως είναι οι FENDI, ROBERTO CAVALLI, OSCAR DE LA RENTA, ELLIE SAAB, CAROLINA HERRERA, χρησιμοποιούν τη γούνα στις δημιουργίες τους,  αλλά και πλήθος νέων σχεδιαστών με καινούργιες και μοντέρνες τεχνικές στην παραγωγή γούνινων παλτών, ζακέτων, σε πολλά σχέδια και χρώματα περιλαμβάνοντας όλες τις ηλικίες στη χρήση των προϊόντων τους».

 

Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός πως στην ίδια εκπομπή, διαγωνίστηκε μια κοπέλα η οποία παρουσίασε τι ρούχα θα φορούσε όταν θα πήγαινε σε μια εκδήλωση κατά της χρήσης γούνας. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ενώ η διαγωνιζόμενη φορούσε μια συνθετική γούνα, τα υπόλοιπα αξεσουάρ της ήταν δερμάτινα και πλαστικά! «Είναι υποκριτικό όλο αυτό. Για να μιλήσω με απλά λόγια, είναι σαν να λέμε πως ό,τι έχει τρίχα είναι απαγορευτικό να το φοράμε και μάλιστα το πολεμάμε, ενώ ότι είναι γυμνό από τρίχα δηλαδή απλό δερμάτινο όπως είναι οι τσάντες, τα παπούτσια, οι ζώνη και τα διάφορα αξεσουάρ, αλλάζουν τις  “δήθεν” απόψεις».

https://www.youtube.com/watch?v=LxqgQxm2LiY&feature=youtu.be

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 20 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, της International Fur Federation και της Fur Europe ημερίδα στην Καστοριά με θέμα «Truth about Fur and Annual Rights» (μτφ. Η αλήθεια για τη γούνα και τα δικαιώματα των ζώων)  «Μέσω αυτής της ημερίδας, ο κόσμος θα μπορέσει να μάθει την αλήθεια για τη γούνα. Μάλιστα προσκαλέσαμε και τους παρουσιαστές της εκπομπής, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι πραγματικά ισχύει», είπε κλείνοντας ο κ. Κοσμίδης.

 

Διαβάστε εδώ την επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Ο.Γ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Comments are closed.

You May Also Like

Πρόσωπα της πόλης: Ο Κωνσταντίνος Γιαγκόπουλος μιλάει για τη μαγεία του θεάτρου / Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Πρόσωπα της πόλης: Ο Κωνσταντίνος Γιαγκόπουλος μιλάει για τη μαγεία του θεάτρου…

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τους μακαριστούς προκατόχους Αρχιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τους μακαριστούς προκατόχους Αρχιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Ερώτηση Κασαπίδη-Αντωνίου-Αντωνιάδη στη Βουλή για τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» φασολιών

Ερώτηση Κασαπίδη-Αντωνίου-Αντωνιάδη στη Βουλή για τις  παράνομες «ελληνοποιήσεις» φασολιών

Δήμος Καστοριάς: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη 10.01.2019 και την Παρασκευή 11.01.2019

Δήμος Καστοριάς: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη 10.01.2019 και την Παρασκευή 11.01.2019

Το ιερό άλσος δρυός στον Άι-Θανάση του χωριού “Βελανιδιά” Βοΐου

  Το ιερό άλσος δρυός στον Άι-Θανάση του χωριού “Βελανιδιά” Βοΐου

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Παρεμβάσεις στα δίκτυα ομβρίων υδάτων των Μανιάκων

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Παρεμβάσεις στα δίκτυα ομβρίων υδάτων των Μανιάκων

Ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση από τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την παύση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

Ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση από τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την παύση λειτουργίας…

Στο Τελ Αβίβ Αντωνίου, Κοσμίδης, Μανάκας και Καραβιδάς για ζητήματα του κλάδου της γουνοποιίας

Στο Τελ Αβίβ Αντωνίου, Κοσμίδης, Μανάκας και Καραβιδάς για ζητήματα του κλάδου…

Προτάσεις Περιφερειακού Συμβούλου Κώττα Παναγιώτη για την Καστοριά , οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο Χωροταξικό σχεδιασμό

Με την ευκαιρία της ψήφισης των προτάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας…