Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μπορεί και χρόνια , ξεκίνησε αυτές τις ημέρες ο συστηματικός καθαρισμός όλων των φρεατίων της πόλης της Καστοριάς από συνεργεία και αποφρακτικά της ΔΕΥΑΚ για να δοθεί επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει κάθε φορά που βρέχει στην Καστοριά και πλημμυρίζουν κεντρικά και μη σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης, κ. Παύλου η «επιχείρηση καθαρισμός φρεατίων» ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες με τα συνεργεία να επικεντρώνουν στα σημεία – πληγή για το δήμο κάθε φορά που βρέχει και δεν είναι άλλα από το πάρκινγκ απέναντι από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αλλά και τη βόρεια παραλία προς το Απόζαρι και την περιοχή του ‘’ Τζομπάνου ‘’ στο δρόμο προς τα Λύκεια.
Ο κ. Παύλου έχει ως πρωταρχικό στόχο μαζί με τους συνεργάτες του να θέσουν αυτά τα ζητήματα σε προτεραιότητα λόγω και της κακής εμπειρίας και των πολλών παραπόνων στο παρελθόν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Παύλου, εκείνο που διαπίστωσαν είναι ότι τα φρεάτια, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης Καστοριάς , έχουν να καθαριστούν εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να μη πιστεύουν ούτε οι ίδιοι στα μάτια τους με αυτά που αντίκρισαν να βγάζουν οι εργάτες από τα φρεάτια.

Προσπάθεια για λύση του προβλήματος στο πάρκινγκ

Κάθε φορά που βρέχει μια από τις περιοχές που πλημμυρίζουν είναι το Πάρκινγκ της Νομαρχίας. Τα φρεάτια αντί να δέχονται νερά μετατρέπονται σε πίδακες με τα γνωστά αποτελέσματα.

Οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΚ εκτίμησαν ότι κομμάτι του αγωγού όμβριων -15 περίπου μέτρων- που καταλήγει στην λίμνη θα ήταν βουλωμένο. Για το συγκεκριμένο σημείο και τις εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Παύλου τόνισε : «Μετά τις πρώτες εργασίες εμβρόντητοι διαπιστώσαμε ότι ο αγωγός ομβρίων που ήταν βουλωμένος έφτανε μέχρι την πιάτσα ταξί σε ένα συνολικό μήκος 90 μέτρων. Ήτανε κάτι σαν τσιμέντο, είχε φρακάρει τελείως ο αγωγός. Οπότε 90 μέτρα κάναμε αντικατάσταση όλου του δικτύου. Έχουμε εκεί όλα τα συνεργεία μας. Αυτές τις μέρες θα κλείσουμε το κομμάτι που είναι μέσα στο πάρκινγκ και πιστεύουμε να έχουμε ολοκληρώσει το έργο μέχρι το τέλος της εβδομάδος.’’

Για το αν πιστεύει ο κ. Παύλου ότι θα δοθεί λύση ή έστω ότι θα υπάρξει κάποια διαφορά με τις παρεμβάσεις αυτές τις ΔΕΥΑΚ ανέφερε: ‘’ Φυσικά θα φαίνεται η διαφορά, θα είναι σίγουρα ολοφάνερη. Εκεί σκεφτόμαστε να κάνουμε άλλη μία παρέμβαση γιατί όλα τα νερά έρχονται σε εκείνο το σημείο. Σκεφτόμαστε να κάνουμε άλλη μια παρέμβαση στο φρεάτιο που είναι απέναντι από το παλιό κατάστημα Δωδώνη. Από εκεί σκεφτόμαστε να το αφήσουμε ανοιχτό, δηλαδή να μην το κάνουμε με σωλήνες, να το κάνουμε σαν κανάλι και από πάνω να κλείσει κανονικά με πέτρες να γίνει σαν γεφυράκι κάπως για να μπορούμε να μαζεύουμε τα όποια επιφανειακά αντικείμενα εισρέουν σε εκείνη την περιοχή. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα δώσουμε λύση.’’

Οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού τελειώνουν εντός της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Επίσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Devolli στο Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή

Επίσκεψη εκπροσώπων του Δήμου Devolli στο Δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 18/12

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 18/12

Το σχέδιο του Μακρόν για να νικήσει τον ακραίο ισλαμισμό

Το σχέδιο του Μακρόν για να νικήσει τον ακραίο ισλαμισμό

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού»

Το  Τμήμα  Νηπιαγωγών  της  Παιδαγωγικής  Σχολής  Φλώρινας  του   Πανεπιστημίου  Δυτικής  Μακεδονίας,  οργανώνει …

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Να νικήσουμε τον φόβο. Να κοιτάξουμε τον μέλλον κατάματα. Να προχωρήσουμε δυναμικά»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Να νικήσουμε τον φόβο. Να κοιτάξουμε τον μέλλον κατάματα. Να…

47η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς 2022 : Έως 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής νέων Εκθετών

47η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς 2022: Έως 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής…

Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας για παράνομη αλιεία

  Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας για παράνομη αλιεία

Πόνος στο αυχένα: Ένα πολύ συχνό φαινόμενο

Πόνος στο αυχένα: Ένα πολύ συχνό φαινόμενο  Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc…