Άνοιξαν και επίσημα τις πύλες τους οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

Με την τέλεση του αγιασμού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. κ. Δαβίδ, εγκαινιάσθηκαν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου οι νέες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα Γρεβενά. Οι φοιτητικές εστίες φιλοξενούνται σε χώρο που παραχωρήθηκε και ανακαινίσθηκε με δαπάνες του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), είναι χωρητικότητας 67 κλινών και προσφέρουν υψηλής ποιότητας διαμονή στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες της ακαδημαϊκής κοινότητας προς το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το Δήμο Γρεβενών για την αμέριστη υποστήριξη που προσφέρουν στο Πανεπιστήμιο. Ανακοίνωσε δε, ότι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. πρόκειται επίσης να χρηματοδοτήσει τη στέγαση των φοιτητών και φοιτητριών στις πόλεις της Καστοριάς και της Πτολεμαΐδας.

Ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Κωνσταντίνος Δέρβος περιηγούμενος στους χώρους των φοιτητικών εστιών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εργασιών και εξήρε την αγαστή συνεργασία που υπήρξε όλο το χρονικό διάστημα της ανακαίνισης του κτηρίου με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Γεώργιο Ιορδανίδη. Διαπίστωσε δε, την αφοσίωση της Πρυτανικής Αρχής στις παρεχόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη φοιτητική μέριμνα.

Η λειτουργία των φοιτητικών εστιών σηματοδοτούν την ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο παροχών οι οποίες αποτελούν σημαντική εξέλιξη για την κοινωνία των Γρεβενών, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Ιωάννης Γιάτσιος .

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης σημείωσε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας των φοιτητικών εστιών στην πόλη καθώς και το μέλημα της δημοτικής αρχής να υποστηριχθεί ο φοιτητικός πληθυσμός της πόλης παρέχοντας ίσες ευκαιρίες στους φοιτητές και φοιτήτριες με ασθενές οικονομικό υπόβαθρο να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Στην τελετή εγκαινιασμού παρευρέθησαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι της πόλης των Γρεβενών κ. Χρήστος Τριγώνης, κ. Τσικούρας Νικόλαος, κ. Κατσάλης Αλέξανδρος, κ. Μπόλης Δημήτριος, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης καθηγητής Γεώργιος Ιορδανίδης, η Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Καθηγήτρια Ανδρονίκη Καταραχιά, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Κοντέος καθώς  και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα δωμάτια, στα οποία ήδη διαμένουν οι πρώτοι φοιτητές και φοιτήτριες περιλαμβάνουν πλήρη επίπλωση και  όλο τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό. Οι εγκαταστάσεις της εστίας διαθέτουν επίσης αίθουσες συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης, βιβλιοθήκη και αίθουσες νέων τεχνολογιών, γυμναστήριο και κοινόχρηστους χώρους αναψυχής που εξασφαλίζουν την ποιοτική καθημερινότητα των φοιτητών.

You May Also Like

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ένταξη 11 πράξεων ενίσχυσης επιχειρήσεων,  συνολικού προϋπολογισμού 1.444.056,17 ευρώ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ένταξη 11 πράξεων ενίσχυσης επιχειρήσεων,  συνολικού προϋπολογισμού 1.444.056,17 ευρώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑΣ

Διασυνοριακή συνεργασία των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Κορυτσάς Αλβανίας

Το 2ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη μεταξύ των…

Πιο πλούσια και επετειακή η 10η Επετειακή Έκθεση: «Η ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να διεισδύσει κάποιος στην περιφερειακή αγορά»

Πιο πλούσια και επετειακή η 10η Επετειακή Έκθεση: «Η ΕGΝΑΤΙΑ ΕΧPO θα…

Με δύο θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την ερχόμενη Δευτέρα

  Με δύο θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας…

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για την επίλυση αγροτικών προβλημάτων της Περιφέρειας

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για την…

Δήμος Γρεβενών: «Πράσινο» και το κτίριο του παλιού Δασαρχείου

Υπεγράφη η σύμβαση ενός ακόμη ενεργειακού έργου της Δημοτικής Αρχής Δασταμάνη

Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από το χρόνο

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και η Περιφερειακή Ενότητα…

Συνελήφθη 38χρονος στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη 38χρονος στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για…

Εργασίες για 3 μήνες στο τμήμα Βέροιας – Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού (1/7 – 30/9)

Για τρεις μήνες θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης στην Εγνατία Οδό, στο κομμάτι…