Γουργουλιάνης: Πάνε καλά όσοι ασθενείς έχουν πάρει μονοκλωνικά αντισώματα

Ο κ.Νίκος από χωριό του Δ.Τεμπών είναι ο τελευταίος ως τώρα ασθενής που έλαβε τη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων για την covid 19, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο κ.Νίκος πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα, όπως είπε στην ΕΡΤ. Τη Δευτέρα πήγε στα Επείγοντα με συμπτώματα. Την Τετάρτη επέστρεψε στο Νοσοκομείο και σήμερα το πρωί έλαβε με ορό το μονοκλωνικό.

Έως σήμερα 4 ασθενείς με κοροναϊό έλαβαν τη συγκεκριμένη θεραπεία στο ΠΓΝΛ.

Το νοσοκομείο παρέλαβε 100 δόσεις συνολικά, οι οποίες χορηγούνται σε ασθενείς που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και έπειτα απο έγκριση μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Τα σκευάσματα φυλάσσονται στον ψυκτικό θάλαμο του Φαρμακείου του νοσοκομείου και η χορήγηση γίνεται σε ειδικό χώρο. Διαρκεί περίπου 1 ώρα και ο ασθενής μένει ακόμη μια για προληπτικούς λόγους.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δ/ντης της Πνευμονολογικής Κλινικης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης οι ασθενείς που έλαβαν τα μονοκλωνικά πάνε καλά, ενώ ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της υγείας τους θα εξαχθούν σε δύο εβδομάδες περίπου. Πάντως η διεθνής βιβλιογραφία δείχνει ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά.

Ο κ.Γουργουλιάνης ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών και δεν ενδείκνυται, ούτε απευθύνεται για όλους όσους έχουν προσβληθεί από κοροναϊό.

Πηγή: ertnews.gr

You May Also Like

Γώγος: «Έξυπνο άνοιγμα λιανεμπορίου – σχολείων μετά τα μέσα Μαρτίου»

Γώγος: «Έξυπνο άνοιγμα λιανεμπορίου – σχολείων μετά τα μέσα Μαρτίου»

ΠΟΥ: Απορρίπτει τη θεωρία περί «εισαγωγής» του κορωνοϊού από κατεψυγμένα

ΠΟΥ: Απορρίπτει τη θεωρία περί «εισαγωγής» του κορωνοϊού από κατεψυγμένα

Το πόθεν έσχες του βουλευτή Παύλου Σαράκη: Από 179.000 ευρώ το 2023, δήλωσε 18,4 εκατ. ευρώ το 2024

Το πόθεν έσχες του βουλευτή Παύλου Σαράκη: Από 179.000 ευρώ το 2023, δήλωσε 18,4 εκατ. ευρώ το 2024

«Μόνο στην Ελλάδα έχω νιώσει να είναι τα παιδιά τόσο ανεπιθύμητα»

Ελληνίδα μαμά που ζει στο Λονδίνο ξεσπά

Τρέχουν να σωθούν από τα τσιπάκια και το χάραγμα του θηρίου!

«δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν»

Ο Μητσικώστας κάνει Σπύρο Παπαδόπουλο στο γλέντι στον Ερυθρό κι είναι ίδιος (Vid)

Η κορυφαία μίμηση της καριέρας του

Οι καλύτερες παραλίες του Ιονίου – Συγκλονιστικά νερά σε καταπράσινο φόντο

Κρυστάλλινα νερά, λευκά βράχια, μοναδικά τοπία και το απέραντο γαλαζοπράσινο της θάλασσας στο Ιόνιο Πέλαγος

Κορωνοϊός – Καταγγελίες: Φτάσαμε στην διαλογή ασθενών

Κορωνοϊός – Καταγγελίες: Φτάσαμε στην διαλογή ασθενών