Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης για την άρνηση της αντιπολίτευσης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μικρής αύξησης των ανταποδοτικών τελών οικονομικού έτους 2020.

 

Ο Δήμος Καστοριάς έχει 1.800.000 ευρώ χρέη προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ. Χρέη που δημιούργησαν άλλοι και δεν πληρώθηκαν ποτέ. Ένα χρέος που πρέπει να ρυθμιστεί για να μη μπει ο Δήμος σε περιπέτειες.

 

Η νέα Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε, για μία ακόμη φορά, να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Εισηγηθήκαμε στην Οικονομική Επιτροπή, οριζόντια λύση για όλους, με ένα τέλος 0,60Ε/τ.μ. Για παράδειγμα, χώρος 100τ.μ., αύξηση 60€/χρόνο. Μιλάμε στην ουσία για μία αύξηση 5 ευρώ τον μήνα.

 

Κανείς δε θέλει να παίρνει τέτοιες αποφάσεις και να επιβάλλει αυξήσεις. Όμως εμείς υποσχεθήκαμε προεκλογικά και πήραμε την εντολή από τους συμπολίτες μας, για να βάλουμε σειρά, και να συμμαζέψουμε και για να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο. Κάποιοι, δυστυχώς δε το θέλουν. Προσωπικά χαίρομαι όταν μας γίνεται κριτική και μας «κατηγορούν» επειδή θέλουμε να βάλουμε σειρά και να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο.

 

Θα ήταν πολύ εύκολο να μην ασχοληθούμε και να μετακυλήσουμε την ευθύνη και τα χρέη στους επόμενους, αλλά αυτό θα ήταν μία λανθασμένη και ανεύθυνη στάση και πολιτική. Μία τέτοια πολιτική οδήγησε τον Δήμο Καστοριάς στη σημερινή τραγική κατάσταση. Και δυστυχώς σήμερα κάποιες και κάποιοι θέλουν να ακολουθήσουμε την ίδια ανεύθυνη πολιτική.

 

Ο ρόλος της μειοψηφίας δεν είναι μόνο για να αντιδρά και να λέει όχι, αλλά να φέρνει και συγκεκριμένες προτάσεις. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν και να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και υπευθυνότητα.

Πρέπει να έχουμε σοβαρή και υπεύθυνη στάση, με θέσεις που δεν μεταβάλλονται από την μια μέρα στην άλλη. Εξάλλου όλα καταγράφονται στα πρακτικά.

 

Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα πορευτούμε σύμφωνα με την εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι κάποιοι κακοπροαίρετοι ενοχλούνται από το δυναμικό ξεκίνημα της νέας Δημοτικής Αρχής, που έγινε ορατό και αποδεκτό από το σύνολο σχεδόν των συμπολιτών μας. Αυτοί οι κακοπροαίρετοι όμως θα οδηγηθούν στην απομόνωση από τους ίδιους τους πολίτες.

You May Also Like

Θεσσαλονίκη: 14χρονοι κράτησαν «όμηρο» συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου και τον βιντεοσκοπούσαν

Η σοκαριστική καταγγελία! Στιγμές τρόμου στα χέρια συμμαθητών του βίωσε ένας 14χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς φιλοξενεί το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Πώς φτιάχνονται οι ιστορίες;» για παιδιά ΣΤ΄ Δημοτικού κι Α΄ Γυμνασίου.

Δωρεάν χτενίσματα και κουρέματα σε μέλη του ΚΑΠΗ Καστοριάς από τους καταρτιζόμενους του Σ.Α.Ε.Κ. Καστοριάς

Δωρεάν χτενίσματα και κουρέματα σε μέλη του ΚΑΠΗ Καστοριάς από τους καταρτιζόμενους του Σ.Α.Ε.Κ. Καστοριάς

Η Μαρία Αντωνίου στην Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Η Μαρία Αντωνίου στην Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος”

Ο Αντώνης Παπαδαμιανός στα Ηνωμένα Έθνη (φωτογραφίες)

Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος οι οποίες τελέστηκαν χτες 27 Ιανουαρίου, στο κτήριο των Ηνωμένα Εθνών

Τελιγιορίδου για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ : Αντίπαλός μας είναι η ΝΔ

Xρέος μας να διασφαλίσουμε στο κόμμα μας την ενότητα για μια ελπιδοφόρα και νικηφόρα προοπτική

Στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση των 42 υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

“ψήφος στη Ν.Δ. στις εκλογές λέει ναι στη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας, σημαίνει ναι σε μια καλύτερη Ευρώπη”.