Την ανάγκη να υπάρξει, για το θέμα της δημιουργίας χώρων εγκατάστασης προσφύγων, ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος των Θεσμικών Φορέων με τις τοπικές κοινωνίες και να αναλυθούν όλα τα δεδομένα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση, επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Το μείζον θέμα του προσφυγικού και της δημιουργίας χώρων εγκατάστασης των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν μακριά από τις πατρίδες τους, μας απασχολεί όλους.

Τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι Αυτοδιοικητικές Αρχές οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη και να συνεκτιμήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών. Είναι λάθος ένα ανθρωπιστικό θέμα να μετατραπεί σε σημείο τριβής και αντιπαράθεσης και να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Κρίνουμε απαραίτητο να υπάρξει ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος των Θεσμικών Φορέων με τις τοπικές κοινωνίες και να αναλυθούν όλα τα δεδομένα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη και η πλέον πρόσφορη λύση σ’ ένα έτσι κι αλλιώς υπαρκτό πρόβλημα.

Να μην οδηγηθούμε σε ξενoφοβικές συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στους Έλληνες και δεν δίνουν λύσεις για τους πρόσφυγες. Οι “εν κρυπτώ” παρεμβάσεις μόνο προβλήματα γεννούν και καταρρακώνουν τις όποιες αποφάσεις στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας μας, πριν καν αυτές υλοποιηθούν.

Όσον αφορά στην εγκατάσταση προσφύγων στα Πατώματα Γρεβενών, υπάρχει πρόβλημα ανακολουθίας, δεδομένου ότι ο νέος οικισμός δημιουργήθηκε για τους σεισμόπληκτους Καλοχίου, Καλαμιτσίου και Μεσόλακκου.

Ως Δυτικομακεδόνες διεκδικούμε δίκαιο, αναλογικό και συνετό καταμερισμό, ανά την ελληνική επικράτεια, των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί. Καταμερισμό που να λαμβάνει υπόψη ότι ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία κρατάει “Θερμοπύλες” στη σύγχρονη Ελλάδα και διαδραματίζει κομβικό ρόλο σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Απαιτούμε ειλικρινή διάλογο, στον οποίο είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε με καθαρές θέσεις, αίσθημα ανθρωπισμού αλλά και ευθύνης έναντι της Πατρίδας μας, του Γένους μας και των επόμενων γενεών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στις 10/09 η Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καστοριάς

Στις 10/09 η Γενική Συνέλευση και Εκλογές του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καστοριάς

Η Μαρία Αντωνίου για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ: «Πότε ακριβώς θα καταβληθεί το υπόλοιπο 30%;»

Η Μαρία Αντωνίου για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ: «Πότε ακριβώς θα καταβληθεί…

Αύριο Πέμπτη 21/12, η 52 Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Αύριο  Πέμπτη 21/12, η 52 Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας:«Εθνική και Ευρωπαϊκή στρατηγική για το Διάστημα για να μπούμε κι εμείς ως Χώρα σε τροχιά ανάπτυξης»

Παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας:«Εθνική και Ευρωπαϊκή στρατηγική…

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στα Γρεβενά. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους μέσω διαδικτύου;

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στα Γρεβενά. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες…

Η Δημοτική βιβλιοθήκη της Καστοριάς έγινε αποδέκτης μια σημαντικής δωρεάς 520 βιβλίων από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

Η Δημοτική βιβλιοθήκη της Καστοριάς έγινε αποδέκτης μια σημαντικής δωρεάς 520 βιβλίων …

1987: Ο Σάββας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ο Θανάσης ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ σε αγώνα της Καστοριάς εκτός έδρας.

Ο Σάββας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ο Θανάσης ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ σε αγώνα της Καστοριάς