Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Καστοριάς

 

Ο Δήμος Καστοριάς ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, το χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς η συμμετοχή των δημοτών ξεπέρασε τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί δεύτερο σεμινάριο την ίδια ημέρα με 140 συμμετοχές συνολικά. Μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

 

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Κορεντσίδης Ιωάννης, δήλωσε : Ο Δήμος Καστοριάς, με τις αρμόδιες δομές και υπηρεσίες του, φροντίζει διαρκώς για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ η πρωτοφανής κατάσταση που βιώνουμε, εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, τέτοιες αξιόλογες δράσεις με πιστοποιημένα προγράμματα κρίνονται απαραίτητα, γίνονται αμέσως αποδεκτά κι έχουν σημαντική συμβολή στην άρτια ενημέρωση για πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Και η τεράστια συμμετοχή των ενδιαφερομένων το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Ευχαριστώντας το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για τη συνεργασία, συγχαίρω διοργανωτές, εκπαιδευτές και συμμετέχοντες, με την ευχή να είναι όσο το δυνατόν αχρείαστο το έργο τους για δυσάρεστες ανάγκες και περιστατικά.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Δοκόπουλος Πέτρος, δήλωσε: Η «Βασική Υποστήριξη της ζωής» περιλαμβάνει τη βασική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Πρέπει να γνωρίζετε πότε και πώς θα δράσετε για να σώσετε μια ζωή, πότε πρέπει να καλέσετε  ένα ασθενοφόρο ή άλλη ιατρική βοήθεια οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις που συμβάλουν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε «Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και η ευαισθητοποίηση του, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».

 

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…