Ερυθρός Σταυρός: Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα είναι επιτυχία, εάν ηττηθεί ταυτόχρονα η παραπληροφόρηση

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα είναι μια επιτυχία εφόσον η παραπληροφόρηση και η δυσπιστία ηττηθούν ταυτόχρονα, ανέφερε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, κάνοντας λόγο ακόμα και για κοινότητες που έχουν άγνοια για την πανδημία.

«Προειδοποιούμε για κάθε υπόδειξη βάσει της οποίας ένα εμβόλιο είναι από μόνο του αρκετό για να μπει τέλος σε αυτήν την πανδημία. Για να τη νικήσουμε, πρέπει επίσης να νικήσουμε την παράλληλη πανδημία της δυσπιστίας», υπογράμμισε ο Φραντσέσκο Ρόκα, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

Αναφερόμενος στην προοπτική της Συνόδου ηγετών του πλανήτη, που οργανώνεται την Πέμπτη και Παρασκευή από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ρόκα εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξανόμενες αμφιβολίες παγκοσμίως προς τα μελλοντικά εμβόλια.

«Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς σε 67 χώρες, η αποδοχή ενός εμβολίου μειώθηκε σημαντικά στην πλειονότητα των χωρών το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου», σημείωσε. «Η Ιαπωνία πέρασε από το 70% στο 50% αποδοχής, η Γαλλία από το 51% στο 38%».

Όμως, η δυσπιστία δεν παρατηρείται μονάχα στις δυτικές χώρες, διευκρίνισε, αναφέροντας οκτώ αφρικανικές χώρες (Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, Καμερούν, Γκαμπόν, Ζιμπάμπουε, Σιέρα Λεόνε, Ρουάντα, Λεσότο και Κένυα).

Σε αυτές τις χώρες «διαπιστώσαμε πρόσφατα μια συνεχή μείωση της αντίληψης που έχουν οι άνθρωποι για τον κίνδυνο της μόλυνσης και της σοβαρότητας της ασθένειας», επισήμανε ο Φραντσέσκο Ρόκα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν ότι οι ιός δεν μπορεί να μολύνει τους νέους ή τους Αφρικανούς, ότι η ασθένεια δεν υπάρχει ή εξαφανίστηκε. «Δεν πρόκειται μονάχα για ένα ζήτημα δυσπιστίας, πρόκειται επίσης για ένα ζήτημα ενημέρωσης», τόνισε.

«Υπάρχουν κοινότητες παγκοσμίως που δεν γνωρίζουν για την πανδημία. Για παράδειγμα, το 10% των απαντήσεων στο Πακιστάν σε μια μελέτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου δεν είχε γνώση της ύπαρξης της Covid-19», συμπλήρωσε ο Ρόκα, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των ανθρώπων που ερωτήθηκαν.

 

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Κορωνοϊός: Επιτέλους καλά νέα – Έρευνα δείχνει ότι η ανοσία διαρκεί μήνες

Κορωνοϊός: Επιτέλους καλά νέα – Έρευνα δείχνει ότι η ανοσία διαρκεί μήνες

Απόλυτος ο Αδωνις: Ενα νέο lockdown θα κόστιζε πολλά χρήματα και χρήματα δεν έχουμε

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων που θα…

Κ. Γουργουλιάνης: Βαίνουμε προς μια κανονικότητα – Τι λέει για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Table of Contents Hide Το προφίλ των ασθενών στα νοσοκομείαΔεν είναι ευθύνεται…

Τούρκος οικονομολόγος: Πάνω από 500.000 τα κρούσματα

Τούρκος οικονομολόγος: Πάνω από 500.000 τα κρούσματα

Ξεκίνησε η διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ξεκίνησε η διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων σε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα…

Μίνα Γκάγκα: Τέλος τα μονοκλωνικά – Θα χρησιμοποιούνται αντιικά χάπια

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Σταθερή πορεία με υψηλό αριθμό κρουσμάτων παρατηρείται, στην επικράτεια,…

Στην Ελλάδα 200.000 τεμάχια ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού

Στην Ελλάδα 200.000 τεμάχια ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19 – Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19

Κορωνοϊός: Με τεστ παντού οι ανεμβολίαστοι – Τρίτη δόση για εμβολιασμένους

Εξαιρούνται μόνο εκκλησίες, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ. Εκτόξευση με 6.700 κρούσματα

18 ερωτήσεις και απαντήσεις για την απαγόρευση  κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια

18 ερωτήσεις και απαντήσεις για την απαγόρευση  κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την…