Η θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας της Πορφύρας επέστρεψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, από την Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριωτίσσης, όπως ακριβώς ορίζει το έθιμο και η παράδοση των Καστοριανών.

Η εικόνα της Παναγίας, που φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς, λιτανεύεται κάθε χρόνο την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου και εν πλω φτάνει στο παραλίμνιο και βυζαντινό Μοναστήρι της Μαυριώτισσας.

Εκεί, τίθεται σε προσκύνηση μέχρι και την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και επιστρέφει στο θρόνο της, για να ευλογεί καθημερινά και να δέχεται τα αιτήματα των πιστών χριστιανών της πόλεως.

Έτσι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, μαζί με τους Κληρικούς του, υποδέχθηκε την Παναγία την Πορφύρα στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού και την τοποθέτησε στο ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι της, μέχρι του χρόνου που θα αγιάσει και πάλι την πόλη και τη λίμνη της Καστοριάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Έρχονται ειδικοί κάδοι συλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων ζώων, δωρεά του Συλλόγου «ΑΠΟΖΑΡΙ»

Έρχονται ειδικοί κάδοι συλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων ζώων, δωρεά του Συλλόγου «ΑΠΟΖΑΡΙ»

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στα «ψηλά» σημεία των περιοχών ΛΥΒ-ΝΤΑΗΛΑΚΗ

Από την ΔΕΥΑΚ ανακοινώνεται ότι την ΔΕΥΤΕΡΑ 15/05/2017 θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης

Θερμότατες ευχαριστίες από το Σύλλογο ¨Μαζί Σου¨

Θερμότατες ευχαριστίες από το Σύλλογο ¨Μαζί Σου¨

Καστοριά: Συνάντηση με θέμα «Ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών στη διαχείριση πληθυσμών αρκούδας»

Καστοριά: Συνάντηση με θέμα «Ανταλλαγή εμπειρίας και καλών πρακτικών στη διαχείριση πληθυσμών…

Αθήνα: Μοναδική Έκθεση Φωτογραφίας που αναδεικνύει την Καστοριανή Αρχοντιά

Αθήνα: Μοναδική Έκθεση  Φωτογραφίας που αναδεικνύει την Καστοριανή Αρχοντιά

Καστοριά: Η  ξακουστή σε όλους γυρολιμνιά αλλάζει όψη. Πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού (Φωτογραφίες)

Καστοριά: Η  ξακουστή σε όλους γυρολιμνιά αλλάζει όψη. Πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού και…

“Σάββατο του Λαζάρου”, η μόνη ημέρα τέλεσης Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας εκτός Κυριακής! Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

“Σάββατο του Λαζάρου”, η μόνη ημέρα τέλεσης Πασχαλινής Θείας Λειτουργίας εκτός Κυριακής!…

Η PALSO Kαστοριάς στο 48 συνέδριο που διοργάνωσε η PALSO στην Αλεξανδρούπολη

Η PALSO Kαστοριάς στο 48 συνέδριο που διοργάνωσε η PALSO στην Αλεξανδρούπολη(φωτογραφίες)