Στις πρόσφατες τροποποιήσεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου που έγιναν από την ΕΠΟ και οριστικοποιήθηκαν στο Δ.Σ. της 30/6, παρέμεινε το κομμάτι που είχε ήδη αποφασιστεί και ψηφιστεί από πέρυσι μεν αλλά με ρητή έναρξη ισχύος από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, έχοντας ήδη ενσωματωθεί και σε σχετικό Παράρτημα του ΚΑΠ, ότι:

Ομάδα που αποχωρεί από το πρωτάθλημα της ενώ αυτό έχει ξεκινήσει, τιμωρείται με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβαζόταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού”. Δηλαδή πάει δυο κατηγορίες κάτω, κι όχι στην αμέσως κατώτερη της.

Αντίθετα, έγινε διαφοροποίηση στο σκέλος αν μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της.

Με το αρχικό καθεστώς, που κι αυτό είχε ψηφιστεί από πέρυσι αλλά θα ίσχυε από τη νέα σεζόν 2016-2017, μια ομάδα που δεν θα δήλωνε συμμετοχή στο πρωτάθλημα που ανήκει (κι έχει δικαίωμα), βασικά θα μπορούσε να παίξει δυο κατηγορίες πιο κάτω! Κι όχι μια (όπως επιτρεπόταν ως τώρα, χωρίς άλλη επίπτωση αν δεν δήλωνε στο δικό της)…

Ενώ για την ακρίβεια, υπήρχε ακόμα ένα “παράθυρο” για να παίξει στην αμέσως κατώτερη, αλλά τότε δεν μπορούσε να ανέβει την πρώτη χρονιά ενώ χρειάζονταν και προϋποθέσεις για να ανέβει έστω τη δεύτερη χρονιά!

Τελικά, η ΕΠΟ αποφάσισε ώστε αυτό να ισχύσει μόνο για τις επαγγελματικές κατηγορίες, Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ Λιγκ (Β’ Εθνική)!

Πιο συγκεκριμένα:

Παράρτημα ΚΑΠ – Άρθρο 2 ΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ

1. Ομάδα, που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:

α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά.

β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας.

(……) 3. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα από την αγωνιστική περίοδο 2016- 2017.

Παράρτημα ΚΑΠ -Άρθρο 3 ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

1. α) Ομάδα που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται, σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται

α. με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού

β. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει

γ. με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, στην περίπτωση που η ομάδα αυτή είναι Π.Α.Ε. και χίλια (1.000,00) Ευρώ στην περίπτωση που είναι ερασιτεχνικό σωματείο. β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

(…..) 3. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2016- 2017 (σ.σ., για όλα τα πρωταθλήματα).

Μπορεί να δηλώνει σε κατώτερη κατηγορία και ΜΕΤΑ τη λήξη συμμετοχών

Τροποποίηση – προσθήκη έγινε και στο Άρθρο 7, παρ β’ περί δήλωσης συμμετοχής και προκήρυξης πρωταθλήματος. Όπου πλέον αναφέρονται τα εξής:

“Η ομάδα που δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και δικαιούται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ίδιας αγωνιστικής περιόδου στην κατηγορία αυτή, υπό την αίρεση της κατάθεσης νέας αίτησης συμμετοχής στον ορισθέντα, για την κατώτερη κατηγορία, χρόνο, εφόσον αυτός τοποθετείται μετά την ημερομηνία κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στην αρχική κατηγορία που δικαιούνταν συμμετοχής μέχρι και τρεις (3) μέρες. Εάν ο χρόνος κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στην αμέσως κατώτερη κατηγορία είναι πρωθύστερος, τότε η ομάδα μετέχει στο πρωτάθλημα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας από εκείνη που αρχικά δικαιούνταν να μετάσχει καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των ομάδων που προβλέπει η οικεία προκήρυξη. Σε διαφορετική περίπτωση αποκλείεται της συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Με πολύ καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου από τον αγώνα αξιολόγησης των εθνικών ομάδων

  Με πολύ καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Ναυτικός Όμιλος Μαυροχωρίου από τον…

Νέο καταστατικό για την ομάδα της Καστοριάς

Νέο καταστατικό  για την ομάδα της Καστοριάς

ΕΠΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΕΠΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΕΠΣ Καστοριάς: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου

ΕΠΣ Καστοριάς: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου

Πέμπτη 18/8 – Οι ελληνικές «μάχες» στο Europa League και η συνέχεια στο Ρίο

Δείτε το σημερινό (18/8) πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων

Εμμανουήλ Καραλής: «Μόνο η μητέρα μου με πίστευε, της αφιερώνω το μετάλλιο»

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής!

Θετικά συμπεράσματα για την ομάδα του έβγαλε ο προπονητής Χρήστος Καλύβας

Στο μίνι τουρνουά που διεξήχθη την Τρίτη ( 6/9 )  στο γήπεδο…

Κανένα γήπεδο χωρίς κάμερες από 7 Μαρτίου και χωρίς ταυτοποιημένα εισιτήρια από 9 Απριλίου!

Με μια κροτίδα το γήπεδο θα κλείνει από φιλάθλους χωρίς δεύτερη σκέψη!

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Καστοριάς,