Στις πρόσφατες τροποποιήσεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου που έγιναν από την ΕΠΟ και οριστικοποιήθηκαν στο Δ.Σ. της 30/6, παρέμεινε το κομμάτι που είχε ήδη αποφασιστεί και ψηφιστεί από πέρυσι μεν αλλά με ρητή έναρξη ισχύος από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, έχοντας ήδη ενσωματωθεί και σε σχετικό Παράρτημα του ΚΑΠ, ότι:

Ομάδα που αποχωρεί από το πρωτάθλημα της ενώ αυτό έχει ξεκινήσει, τιμωρείται με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβαζόταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού”. Δηλαδή πάει δυο κατηγορίες κάτω, κι όχι στην αμέσως κατώτερη της.

Αντίθετα, έγινε διαφοροποίηση στο σκέλος αν μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της.

Με το αρχικό καθεστώς, που κι αυτό είχε ψηφιστεί από πέρυσι αλλά θα ίσχυε από τη νέα σεζόν 2016-2017, μια ομάδα που δεν θα δήλωνε συμμετοχή στο πρωτάθλημα που ανήκει (κι έχει δικαίωμα), βασικά θα μπορούσε να παίξει δυο κατηγορίες πιο κάτω! Κι όχι μια (όπως επιτρεπόταν ως τώρα, χωρίς άλλη επίπτωση αν δεν δήλωνε στο δικό της)…

Ενώ για την ακρίβεια, υπήρχε ακόμα ένα “παράθυρο” για να παίξει στην αμέσως κατώτερη, αλλά τότε δεν μπορούσε να ανέβει την πρώτη χρονιά ενώ χρειάζονταν και προϋποθέσεις για να ανέβει έστω τη δεύτερη χρονιά!

Τελικά, η ΕΠΟ αποφάσισε ώστε αυτό να ισχύσει μόνο για τις επαγγελματικές κατηγορίες, Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ Λιγκ (Β’ Εθνική)!

Πιο συγκεκριμένα:

Παράρτημα ΚΑΠ – Άρθρο 2 ΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ

1. Ομάδα, που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:

α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά.

β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας.

(……) 3. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα από την αγωνιστική περίοδο 2016- 2017.

Παράρτημα ΚΑΠ -Άρθρο 3 ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

1. α) Ομάδα που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται, σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται

α. με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού

β. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει

γ. με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, στην περίπτωση που η ομάδα αυτή είναι Π.Α.Ε. και χίλια (1.000,00) Ευρώ στην περίπτωση που είναι ερασιτεχνικό σωματείο. β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

(…..) 3. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2016- 2017 (σ.σ., για όλα τα πρωταθλήματα).

Μπορεί να δηλώνει σε κατώτερη κατηγορία και ΜΕΤΑ τη λήξη συμμετοχών

Τροποποίηση – προσθήκη έγινε και στο Άρθρο 7, παρ β’ περί δήλωσης συμμετοχής και προκήρυξης πρωταθλήματος. Όπου πλέον αναφέρονται τα εξής:

“Η ομάδα που δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και δικαιούται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ίδιας αγωνιστικής περιόδου στην κατηγορία αυτή, υπό την αίρεση της κατάθεσης νέας αίτησης συμμετοχής στον ορισθέντα, για την κατώτερη κατηγορία, χρόνο, εφόσον αυτός τοποθετείται μετά την ημερομηνία κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στην αρχική κατηγορία που δικαιούνταν συμμετοχής μέχρι και τρεις (3) μέρες. Εάν ο χρόνος κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στην αμέσως κατώτερη κατηγορία είναι πρωθύστερος, τότε η ομάδα μετέχει στο πρωτάθλημα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας από εκείνη που αρχικά δικαιούνταν να μετάσχει καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των ομάδων που προβλέπει η οικεία προκήρυξη. Σε διαφορετική περίπτωση αποκλείεται της συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Τι δήλωσε μετά την εκλογή του ο Δημήτρης Τριανταφύλλου

Τι δήλωσε μετά την εκλογή του ο Δημήτρης Τριανταφύλλου

Ξεκινάει το 2nd 3on3 Basketball Tournament στο Άργος Ορεστικό!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το 3on3 Basketball Tournament στην πόλη…

Ήττα για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας από τον Λασσάνη που βάζει… φωτιά στο πρωτάθλημα!

Ήττα για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας από τον Λασσάνη που βάζει… φωτιά στο…

Ευχαριστήρια επιστολή για δωρεά από το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς

Ευχαριστήρια επιστολή για δωρεά από το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς

Την ερχόμενη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση του ΜΟΚ

Την ερχόμενη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση του ΜΟΚ

Πρώτη προπόνηση για τον ΠΑΟΚ Κωσταραζίου

Με φιλοδοξίες και… πολύ τρέξιμο ξεκίνησε το Σάββατο ( 1/8 ) την…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Ενωσιακό Προπαιδικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Τένις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Ενωσιακό Προπαιδικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Τένις