Το 2,5 ετών παιδάκι, μετά το διπλό φονικό, μεγαλώνει πλέον με τη γιαγιά και τον παππού, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα

Συγκινητική πρωτοβουλία ανθρωπιάς από την ΑΓΕΤ Ηρακλής, η οποία αποφάσισε να αναλάβει την οικονομική στήριξη της οικογένειας από τη Μακρινίτσα Πηλίου. Στην «αγκαλιά» της τοπικής τσιμεντοβιομηχανίας βρίσκεται πλέον το μικρό αγοράκι, το οποίο έμεινε να αναζητεί τη μητέρα του μετά το διπλό φονικό της προηγούμενης Δευτέρας, όταν ο 31χρονος μακελάρης σκότωσε την 28χρονη πρώην σύζυγό του Κωνσταντίνα και τον 30χρονο Γιώργο και οι δύο παιδιά του Απόστολου και της Αθανασίας Τσάπα.

Στις εκκλήσεις του χαροκαμένου πατέρα, που ως οικοδόμος στο επάγγελμα, εν μέσω κρίσης είναι άνεργος και ζει με πενιχρό εισόδημα, η ΑΓΕΤ Ηρακλής επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά. Με πρωτοβουλία της θα καταβάλει άμεσα στην οικογένεια χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ για την οικονομική στήριξή της, ενώ «υιοθετεί» το μόλις 2,5 ετών αγοράκι που έχει μείνει ορφανό από μητέρα και θα καταβάλλει κάθε μήνα χρηματικό ποσό 500 ευρώ για τις ανάγκες του μέχρι να ενηλικιωθεί.

«Η ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία. Ενα τέτοιο δράμα, όπως αυτό που περνά η συγκεκριμένη οικογένεια στη Μακρινίτσα και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, δεν ήταν δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να «υιοθετήσουμε» αυτό το μικρό παιδί και να του παρέχουμε μία σημαντική βοήθεια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Εύη Ιωαννίδου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Ηρακλής.

Την απόφαση του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής χαιρέτισε το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο του Βόλου. Σε ανάρτηση που έκανε η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων επισημαίνεται: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι και συγκινημένοι για την τόσο σημαντική απόφαση της διοίκησης της ΑΓΕΤ να υιοθετήσει το παιδάκι στη Μακρινίτσα. Αυτός είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΑΓΕΤ Ηρακλής που βρίσκεται πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της. Και εμείς δικαίως υπερηφανευόμαστε που εργαζόμαστε εκεί!».

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Ζυγούρης με τη σειρά του μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισε: «Για μία ακόμη φορά η ΑΓΕΤ Ηρακλής έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο. Για όσους γνωρίζουμε πως λειτουργεί η εταιρεία, στην οποία εργαζόμαστε, δεν ήταν έκπληξη η συγκεκριμένη απόφαση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας που υπερβαίνει τα όρια της κοινωνικής ευθύνης, για αυτό και είναι τόσο σημαντική».

Όπως είναι γνωστό, οι δύο χαροκαμένοι γονείς της Μακρινίτσας, Αποστόλης και Αθανασία Τσάπα δεν έχουν να διαχειριστούν μόνο το βαρύ πένθος τους μετά το διπλό φονικό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εκτός από τα έξοδα της καθημερινότητας που γίνονται πλέον δυσβάστακτα, μετά την απώλεια του 30χρονου γιου τους που ήταν και το οικονομικό τους στήριγμα, τους απέμεινε μόνο ένα πενιχρό επίδομα, με το οποίο θα πρέπει να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, αλλά και να φροντίσουν για το εγγονάκι τους και φυσικά να καλύψουν τα έξοδα των δικηγόρων.

Η ενεργοποίηση ήταν άμεση από την ΑΓΕΤ Ηρακλής που ανέλαβε την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της οικογένειας αλλά και την παροχή μηνιαίου βοηθήματος για τις ανάγκες του παιδιού.

ΠΗΓΗ:https://www.taxydromos.gr/

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές το Doodle της Google

Τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αποφάσισε να τιμήσει (21.05.2023) η Google.