Θα αλλάξει το σύστημα των “50+1” για να κλείσει μια τάξη όταν εντοπιστούν κρούσματα σε μαθητές;

Με αιχμή του δόρατος το σύστημα «50+1», την πρόβλεψη δηλαδή να κλείνει ένα σχολικό τμήμα, μόνο όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής σε συνδυασμό με το πολύ αυξημένο testing καθώς οι μαθητές που είναι γύρω από το επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, το Υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει φέτος να λειτουργήσουν τα σχολεία όσο το δυνατόν περισσότερο δια ζώσης.

Το εν λόγω σύστημα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο από γονείς ή κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους ίδιους τους ειδικούς που θεωρούν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί αυτό το νούμερο καθώς τα κρούσματα στα παιδιά και δη στα παιδιά που πάνε σχολείο, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του λοιμωξιολόγου και μέλους της Επιτροπής Μάριου Λαζανά, που σε συνέντευξή του ανέφερε ότι τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία είναι υπό σκέψη και μπορεί άμεσα να αναθεωρηθούν. Μάλιστα, ανέφερε συγκεκριμένα το μέτρο «50+1» λέγοντας ότι μπορεί να αναθεωρηθεί.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΒΑΝΑ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Σε ερώτηση του Infokids.gr στην καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα Βάνα Παπαευαγγέλου για το αν πράγματι ισχύει το σενάριο περί αναθεώρησης του μέτρου “50+1” για το κλείσιμο μιας τάξης η καθηγήτρια απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για αναπροσαρμογή αυτού του μέτρου καθώς τα κρούσματα στα παιδιά αυξήθηκαν καθώς αυξήθηκαν και τα τεστ λόγω έναρξης των σχολείων.

«Κατά 16% αυξήθηκαν τα κρούσματα σε παιδιά, καθώς αυξήθηκαν τα τεστ λόγω του ανοίγματος των σχολείων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν έχει αυξηθεί» επισήμανε ακόμα.

Eίναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση στις νοσηλείες των παιδιών και εφήβων ηλικίας κάτω των 17 ετών που σήμερα αντιπροσωπεύουν μόλις – ευτυχώς – το 1,5 των ενεργών νοσηλειών.

Αναφέρομαι ειδικότερα στα κρούσματα που βλέπουμε στα παιδιά σχολικής ηλικίας γιατί τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι 1 στα 3 ή 1 στα 4 παιδιά νοσεί από κορονοϊό.

Αυτό δεν είναι έτσι. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας δεν έχει παρουσιάσει αξιόλογη αύξηση, όπως ήδη ανέφερα.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι 1 στα 3 κρούσματα στην Ελλάδα αφορά σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών. Τελείως διαφορετικό.” ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του ιού. 

ΠΗΓΗ:https://www.infokids.gr/

You May Also Like

Ελληνίδα δασκάλα στη Σουηδία: «Εδώ όλη η δουλειά γίνεται στο σχολείο, όχι στο σπίτι»

Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι πως το σχολείο αναλαμβάνει την εκπαίδευση και τη διδασκαλία του μαθητή.

ΚΠΕ: Στην συνοικία Ντολτσό με το Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου

Περιήγηση των μαθητών στην παραδοσιακή συνοικία της Καστοριάς

ΠΔΜ: Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος Roses

Ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους  σε διασυνοριακές περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων

Αρίστευσαν και στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2024 οι Αριστούχοι Πτυχιούχοι μαθητές του ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού: Αρίστευσαν και στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2024

ΕΛΜΕ: Αιτήσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας στις κατασκηνώσεις ΥΠΑΙΘ στην Ζούμπερι

Προς υποβολή από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου

Παράταση για τις εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Πραγματοποιούνται Δευτέρα-Παρασκευή από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Γίναμε σάκος του μποξ»

«Όταν μια κοινωνία νοσεί, τα συμπτώματα της ασθένειας θα προσβάλλουν και το σχολικό περιβάλλον», τονίζουν