Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου λειτούργησε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Αρχιμ. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, άλλοι κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας και οι Διάκονοι.

Πλήθος πιστών χριστιανών κατέκλυσε το Μοναστήρι για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα των ιαματικών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται και να καταθέσουν τα αιτήματά τους εκζητώντας τις πρεσβείες και τις μεσιτείες των Αγίων.

Ο Μητροπολίτης της Καστοριάς στο λόγο του αναφέρθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας μας τους οποίους τιμούμε και εορτάζουμε ως γενέθλιο την ημέρα είτε του μαρτυρίου τους είτε της κοιμήσεώς τους.

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να τιμούμε τους Αγίους μας. Θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίσουμε τη ζωή των Αγίων μας και να δούμε τον αγώνα τους αλλά και το μαρτύριό τους.

Τιμή ακόμα προς τους Αγίους μας είναι η συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε, να συμμετέχουμε στη ζωή της Εκκλησίας.

Επίσης, τιμούμε τον Άγιο του οποίου το όνομα φέρουμε, με την προσφορά μας. Με το πρόσφορο, το νάμα, το λάδι, τα κόλλυβα για τον Άγιο. Δεν έχει ο Άγιος ανάγκη την προσφορά μας αλλά εμείς έχουμε ανάγκη, αφού έτσι παίρνουμε την άκτιστη ενέργεια του Θεού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…