Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου λειτούργησε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Αρχιμ. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, άλλοι κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας και οι Διάκονοι.

Πλήθος πιστών χριστιανών κατέκλυσε το Μοναστήρι για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα των ιαματικών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται και να καταθέσουν τα αιτήματά τους εκζητώντας τις πρεσβείες και τις μεσιτείες των Αγίων.

Ο Μητροπολίτης της Καστοριάς στο λόγο του αναφέρθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας μας τους οποίους τιμούμε και εορτάζουμε ως γενέθλιο την ημέρα είτε του μαρτυρίου τους είτε της κοιμήσεώς τους.

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να τιμούμε τους Αγίους μας. Θα πρέπει πρωτίστως να γνωρίσουμε τη ζωή των Αγίων μας και να δούμε τον αγώνα τους αλλά και το μαρτύριό τους.

Τιμή ακόμα προς τους Αγίους μας είναι η συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε, να συμμετέχουμε στη ζωή της Εκκλησίας.

Επίσης, τιμούμε τον Άγιο του οποίου το όνομα φέρουμε, με την προσφορά μας. Με το πρόσφορο, το νάμα, το λάδι, τα κόλλυβα για τον Άγιο. Δεν έχει ο Άγιος ανάγκη την προσφορά μας αλλά εμείς έχουμε ανάγκη, αφού έτσι παίρνουμε την άκτιστη ενέργεια του Θεού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Διασφαλίζεται η απρόσκοπτη γρήγορη εκτέλεση των μεγάλων έργων.

Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου γιορτάσαμε τον Άγιο Νεκτάριο στον ομώνυμο…

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Καστοριάς: «Aνώτατα Όρια Υπολειμμάτων της δραστικής ουσίας chlorpyrifos/chlorpyrifos methyl- Rasff notifications»

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Καστοριάς: «Aνώτατα Όρια Υπολειμμάτων της δραστικής ουσίας chlorpyrifos/chlorpyrifos methyl-…

Δήμος Καστοριάς: Ανακοίνωση-ενημέρωση για την ανανέωση επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου

Δήμος Καστοριάς: Ανακοίνωση-ενημέρωση για την  ανανέωση επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Άργους Ορεαστικού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού και οι εκλεγμένοι της

Δημήτρης Παπουλίδης: «Ανεκπλήρωτος έρωτας τα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν. Η Καστοριά έχει ακόμη προοπτικές»

Δημήτρης Παπουλίδης: «Ανεκπλήρωτος έρωτας τα έργα που δεν ολοκληρώθηκαν. Η Καστοριά έχει…

Νανομάσκες υψηλής προστασίας: Μια καινοτόμος πρωτοβουλία από τη Θεσσαλονίκη

Νανομάσκες υψηλής προστασίας: Μια καινοτόμος πρωτοβουλία από τη Θεσσαλονίκη

Εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνα. Ξανά υποψήφιος Πρόεδρος ο Δημήτριος Κοσμίδης

  Εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνα. Ξανά υποψήφιος Πρόεδρος ο Δημήτριος Κοσμίδης

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Δημιουργία ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) και τηλεφωνικής γραμμής επαφής και εξυπηρέτησης του πολίτη

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Δημιουργία ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) και τηλεφωνικής…

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Προηγμένη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων – Advanced Engineering of Energy Systems» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

  Παράταση Υποβολής Αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων…