Μια σημαντική προσπάθεια του συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ και των γονιών παιδιών με αναπηρία είναι πλέον πραγματικότητα, αφού από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν και λυκειακές τάξεις στο Νομό Κοζάνης!

Η πολύ θετική είδηση ήρθε μετά από σχετική έγκριση που έδωσε το υπουργείο Παιδείας και πλέον ξεκινάει ο αγώνας των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να γίνει πράξη το ειδικό λύκειο στο Νομό.

Ο αγώνας για την εύρεση χώρου που θα στεγάσει τις λυκειακές τάξεις ξεκίνησε για τους γονείς και τους αρμόδιους του υπουργείου, με τη λύση να βρίσκεται με τη δημιουργία δύο αιθουσών στον υφιστάμενο χώρο στο Γυμνάσιο της Άνω Κώμης, όπου στεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης .
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και παιδιών με αναπηρία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Σάκης Λότσιος, πρόκειται για μια πολύ θετική είδηση, που ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου. Όπως σημείωσε ο κ. Λότσιος, οι λυκειακές τάξεις θα καλυφθούν με δύο πλακάτ αίθουσες στον υφιστάμενο χώρο του γυμνασίου , με τους γονείς να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα προλάβουν να γίνουν οι εργασίες ώστε να μπορέσουν οι μαθητές με αναπηρίες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, αφού σήμερα μετά το γυμνάσιο δεν υπήρξε η δυνατότητα για τα παιδιά να συνεχίσουν το σχολείο!

Ήδη εφέτος 11 μαθητές αποφοίτησαν από το Ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης και τους δίνεται η δυνατότητα και σε αυτούς όπως και σε δεκάδες άλλους μαθητές, να παρακολουθήσουν λυκειακές τάξεις, εφόσον το σχολείο λειτουργήσει από Σεπτέμβριο.
Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…