Την  Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης του προσχεδίου του Επιχειρησιακού Στρατηγικού Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καστοριάς.

Ο Δήμος Καστοριάς ανταποκρινόμενος στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 1457/19-4-2016 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 – 2020, με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων, ετοίμασε και είναι σε ετοιμότητα για την υποβολή του προσχεδίου του Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ).

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το ΕΣΣΒΑΑ του Δήμου Καστοριάς επιδιώκεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της αστικής περιοχής που συγκεντρώνει χαρακτηριστικά αστικής περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης.

Οι παρεμβάσεις του σχεδίου στόχο έχουν την άρση των όρων της αστικής και κοινωνικής υποβάθμισης και στην ενεργοποίηση του τοπικού δυναμικού, για την δημιουργία, πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων που θα εγγυώνται μακροπρόθεσμα την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Επίσης, η εταιρική συνεργασία θα επιδιώξει μέσω του ΕΣΣΒΑΑ την ανασυγκρότηση της περιοχής αυτής με δράσεις που θα συμβάλλουν στην πολεοδομική οργάνωση της, στην δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, στην τόνωση της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και την βελτίωση των όρων της τοπικής αγοράς εργασίας, στην κοινωνική αναζωογόνηση και στην απάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, στην περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Update: Επικαιροποίηση Λίστας Καταστημάτων  Εξυπηρέτησης Κατ’ Οίκον  για τους Πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας

Update: Επικαιροποίηση Λίστας Καταστημάτων  Εξυπηρέτησης Κατ’ Οίκον  για τους Πολίτες της Δημοτικής…

Σε πλήρη εξέλιξη το Εορταστικό Πρόγραμμα 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Σε πλήρη εξέλιξη το Εορταστικό Πρόγραμμα 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Πρόταση της Ε.Ο.Γ. για τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΜΙΤ 2018

Έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριου Κοσμίδη, πραγματοποιήθηκε…

“Έφυγε από την ζωή” Μπόρις Μουζενίδης | “Μαύρη ημέρα” για τον Ελληνικό Τουρισμό

“Έφυγε από την ζωή” Μπόρις Μουζενίδης | “Μαύρη ημέρα” για τον Ελληνικό…

Θεσσαλονίκη: Υπερασπίστηκαν νεαρή που μάλωνε με τον σύντροφό της και δέχτηκαν άγρια επίθεση Thestival team Αστυ

Θεσσαλονίκη: Υπερασπίστηκαν νεαρή που μάλωνε με τον σύντροφό της και δέχτηκαν άγρια…

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή στο Ν/Σ για τους ανέργους και κοινωνικά ευάλωτους

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή στο Ν/Σ για τους ανέργους και κοινωνικά…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι φορείς απαιτούν την κήρυξη της Π.Ε. Καστοριάς σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης και Άμεση Λήψη Μέτρων για την Αντιμετώπιση της Κατάστασης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι φορείς απαιτούν την κήρυξη της Π.Ε. Καστοριάς σε Κατάσταση Εκτάκτου…