Πιστός στην πολύχρονη υποστήριξη προς τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ο Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Α.Σ.Ε.Δ.) συνεχίζει την αποκλειστική υιοθεσία του Duke, μίας από τις αρκούδες που ζουν στο Καταφύγιο στο Νυμφαίο.

O Duke ήρθε στο Καταφύγιο μαζί με τις αδελφές του, τη Sandy και τη Mira, σε ηλικία μόλις δύο ετών έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των αρμόδιων αρχών στην Αλβανία. Οι τρεις αρκούδες ήταν αρχικά στην κατοχή ιδιώτη από τον οποίο και κατασχέθηκαν.

Ο Duke μετά από τρίμηνη παραμονή στον κτηνιατρικό σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και σε μια έκταση 4 στρεμμάτων μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης 30 στρεμμάτων. Στο Καταφύγιο θα ζει και πάλι με τις αδερφές του Mira και Sandy καθώς και με το Γιώργο, ένα τρίχρονο αρκούδο που βρέθηκε στο Μέτσοβο σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Ο Duke από την πρώτη μέρα προσαρμόστηκε στο καινούργιο του περιβάλλον και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός. Τις περισσότερες ώρες τις περνάει με την Sandy ενώ αρκετό χρόνο αφιερώνει και στον Γιώργο με τον οποίο του αρέσει να παίζει. Με την Mira έχει πιο τυπική σχέση παρόλο που αγαπημένη του συνήθεια είναι να κοιμάται δίπλα της.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα θα ενημερώνονται τακτικά για τα νέα του Duke τον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά στη διάρκεια της επίσκεψης και ξενάγησής τους στο Καταφύγιο. Παράλληλα όμως θα γνωρίσουν σε βάθος το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι αρκούδες στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση τη σημασία της προστασίας της άγριας πανίδας.

Με την αποκλειστική υιοθεσία του Duke, καλύπτεται σημαντικό μέρος των εξόδων περίθαλψης, διατροφής και φροντίδας τού καθώς και της συντήρησης των χώρων φιλοξενίας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.