Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κος Δημήτρης Πετρόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στο Διοικητήριο την Πέμπτη 9 Ιουνίου, με σκοπό την προώθηση συνεργασίας των δύο φορέων (Υπουργείου, Δήμου) σε θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος παρουσίασε τους άξονες της νέας τουριστικής πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος Καστοριάς, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της γουνοποιητικής και τουριστικής επιχειρηματικότητας. Στον άξονα αυτό συζητήθηκαν τρόποι και προοπτικές για τη δυνατότητα διοργάνωσης κοινής επιχειρηματικής και τουριστικής αποστολής στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα υπάρξουν συναντήσεις με στελέχη φορέων αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου που σχετίζονται με την τουριστική αγορά γενικότερα, με στόχο τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων (Καστοριάς, Αγία Πετρούπολη).

Επίσης, έγινε αναφορά στον οικισμό Κρανιώνα και στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού όπου χαρακτηρίζει τον Κάτω Κρανιώνα ως ιστορικό τόπο, με την αρχιτεκτονική κληρονομιά του να αποτελεί μία αναντικατάστατη έκφραση πλούτου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ζητήθηκε από την Υφυπουργό να σταθεί αρωγός στη φετινή εορταστική μουσική συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με αφορμή την απόφαση. Το αίτημα του Δήμου Καστοριάς αποτελεί το εφαλτήριο να αναγνωριστεί ο Κρανιώνας και ως τόπος μουσικών καλλιτεχνών.

Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άψογη συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς σε πολλά επίπεδα και ότι οι ιδιαίτερες ανάγκες της Καστοριάς θα αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη προσοχή κι ευθύνη από το υπουργείο και αυτή προσωπικά.

Τέλος, ο κος Πετρόπουλος απηύθυνε πρόσκληση  στην Υφυπουργό να επισκεφθεί την Καστοριά προκειμένου να ενημερωθεί για τα μελλοντικά σχέδια του δήμου από κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Νέα ημερομηνία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς στον Ερυθρό Σταυρό

Νέα ημερομηνία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς στον Ερυθρό Σταυρό

Δωρεά υπολογιστών στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πολυμύλου

Δωρεά υπολογιστών στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πολυμύλου

Επίβλεψη Έργων 6,5 εκατ. ευρώ που Υλοποιούνται στην περιοχή του Γράμμου επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

  Επίβλεψη Έργων  6,5 εκατ. ευρώ που Υλοποιούνται στην περιοχή  του Γράμμου…

Ανακοινώθηκαν οι διαδικασίες κατάθεσης των μηχανογραφικών:  Χρήσιμες συμβουλές για να συμπληρώσουν σωστά οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό τους

Ανακοινώθηκαν οι διαδικασίες κατάθεσης των μηχανογραφικών:  Χρήσιμες συμβουλές για να συμπληρώσουν σωστά…

Επιμελητήριο Καστοριάς: Διοργάνωση διαδικτυακών συναντήσεων Β2Β με ρωσικές επιχειρήσεις στην περιοχή Κρασνοντάρ

  Επιμελητήριο Καστοριάς: Διοργάνωση διαδικτυακών συναντήσεων Β2Β με ρωσικές επιχειρήσεις στην περιοχή…

Παρέμβαση του Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή για το κέντρο αποκατάστασης του Άργους Ορεστικού

Παρέμβαση του Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή για το κέντρο αποκατάστασης του Άργους…

H Πόλη των χαμένων ρομπότ στο Ολύμπιον

Μία περιπετειώδες παιδική παράσταση !

Στη Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος

Στη Συνοδική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου στον Καθεδρικό…

Κοινή αιμοδοσία από ΣΕΑ Καστοριάς και ΑΠΣ ΙΚΜΑΔΑΣ στις 19/12/2017

Κοινή αιμοδοσία από ΣΕΑ Καστοριάς και ΑΠΣ ΙΚΜΑΔΑΣ στις 19/12/2017

Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης βιοαποβλήτων, προϋπολογισμού 529 χιλ. ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020

  Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης βιοαποβλήτων, προϋπολογισμού 529 χιλ.…