Πραγματοποιήθηκε στη Κοπεγχάγη από 7-11 Οκτωβρίου 2016 το ετήσιο Συνέδριο της ESMO, το οποίο είναι η κορυφαία επιστημονική οργάνωση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας και στο οποίο συμμετείχε και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ένωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων, ερευνητών, κλινικών γιατρών και ασθενών και επικεντρώνεται στην εξεύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων θεραπείας του καρκίνου που είναι διαθέσιμες σήμερα.

 

Η διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ιατρικής Ογκολογίας, η οποία υφίσταται εδώ και 40 χρόνια, μεταξύ άλλων παρέχει στα μέλη της και στην ευρύτερη ογκολογική κοινότητα ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών υπηρεσιών και επιστημονικών πλατφόρμων, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας περίθαλψης για όλους τους ασθενείς με καρκίνο, ενισχύοντας συγχρόνως τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ογκολογίας . Η Ελλάδα συμμετέχει στην ESMO από το Φεβρουάριο του 2015, μέσω του ΑCP (Συλλόγου Γιατρών Καρκίνου).

 

Το συνέδριο, που προσελκύει πλήθος ενδιαφερομένων, παρουσιάζει μία ανεκτίμητη ευκαιρία για όλους τους φορείς να μάθουν για τις τελευταίες έρευνες που προωθούν την ογκολογία και ν’ ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές .Στο φετινό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο BELLA CENTER της πρωτεύουσας της Δανίας, έκτασης 5500m , συμμετείχαν 19.809 άτομα από 134 χώρες και 118 εκθέτες, μεταξύ των οποίων και η ECPC -Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καρκίνου- μέλους του οποίου είναι και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν 460 και συμμετείχαν σε 118 παρουσιάσεις και συμπόσια, υποβάλλοντας 2754 περιλήψεις ομιλιών, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων συνεδρίων, όπως ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του συνεδρίου καθηγητής Fortunatto Ciardiello.

 

Το πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου περιελάμβανε μερικές από τις πιο πρόσφατες παρουσιάσεις ερευνών και μελετών, συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων θεραπειών και ανοσοθεραπευτικών προσεγγίσεων με κοινά συμπόσια με εκπροσώπους όλων των ειδικοτήτων της ογκολογίας και συζητήσεις σχετικά με τις κλινικές προκλήσεις, παρέχοντας συγχρόνως τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που αναδεικνύουν τον ταχύ ρυθμό της προόδου της ογκολογίας και παρουσιάζουν τ’ αποτελέσματα των μελετών που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη θεραπεία και στη περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο.

 

Οι παρουσιάσεις είχαν ως αντικείμενο ότι νεώτερο σχετικά με την αντιμετώπιση της ασθένειας , όπως τις νέες εξελίξεις στη διαχείριση του μεταστατικού καρκίνου , την παροχή φροντίδας στο μεταστατικό καρκίνο του παχέως εντέρου , ότι πιο πρόσφατο έχει ανακαλυφθεί γύρω απ, το καρκίνο του ήπατος αλλά και ομιλίες σχετικά με τη διάγνωση και τη πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα. Άκρως σημαντική ήταν η παρουσίαση σχετικά με το μοριακό προφίλ των ασθενών , του μελανώματος και άλλων όγκων του δέρματος καθώς και του υποτροπιάζοντα καρκίνου των ωοθηκών και του ανθεκτικού καρκίνου του προστάτη. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι 5.000 ασθενείς κάθε χρόνο στερούνται τη πρόσβαση σε νέα ,σωτήρια φάρμακα.

 

Το συνέδριο ESMO 2016 ήταν μία άκρως αποτελεσματική διοργάνωση , με άφθονες ευκαιρίες δικτύωσης ,νέων επαφών και σύνδεσης εμπειρογνωμόνων . Το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ως φορέα φροντίδας ασθενών με καρκίνο , εκπροσώπησε η επίτιμη Πρόεδρος του Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς απέκτησε ονοματεπώνυμο.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Καστοριάς “Ιφιγένεια Διδασκάλου“.

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Καστοριάς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Travel Expo Cyprus 2024”

Με το δικό του περίπτερο συμμετείχε  ο Δήμος Καστοριάς στην 25η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Πανελλήνιες 2020: Ίδιος με πέρυσι ο αριθμός εισακτέων. Οι θέσεις ανά σχολή (ΛΙΣΤΑ)

Πανελλήνιες 2020: Ίδιος με πέρυσι ο αριθμός εισακτέων. Οι θέσεις ανά σχολή…

Καστοριά: Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόσκληση σε Ειδική και Τακτική Συνέλευση

Δυναμικό comeback την 5η ημέρα του 2020 για το 6o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

Δυναμικό comeback την 5η ημέρα του 2020 για το 6o Φεστιβάλ Βαλκανικής…

Fuel Pass 2: Πάνω από 72.000 αιτήσεις σε λίγες ώρες – Ποιοι ΑΦΜ κάνουν αίτηση

Εξαιρούνται τα μοτοποδήλατα  – Η αίτηση γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα του…

Νέα Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για άδειες διατήρησης και εγκατάστασης Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων – Αίτηση έως τις 31/12/2021

      Νέα Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για άδειες διατήρησης και…