Κατά τη συνεδρίαση της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (30/6), θα τεθεί προς ψήφιση το θέμα της ανασυγκρότησης της Γ’ Εθνικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το ζήτημα θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα!


Η κατάργηση των μπαράζ ανόδου θα «περάσει» από τώρα, το σχέδιο για αύξηση των ομίλων από 4 σε 6 επίσης, επομένως η μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδος θα φέρει μία πολυπληθή ερασιτεχνική κατηγορία, που θα θυμίζει την Δ’ Εθνική.


Εφόσον τελικά υπερψηφιστεί την Πέμπτη η πρόταση, οι Προκηρύξεις τόσο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όσο και των κατά τόπους πρωταθλημάτων των Ενώσεων θα συνταχθούν αναλόγως και εγκαίρως, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία να προχωρήσουν στον προγραμματισμό τους για την ερχόμενη σεζόν εν μέσω… λιγότερης αβεβαιότητας.

Το σίγουρο είναι ότι η αναδιάρθρωση  της Γ’  Εθνικής είναι προ των πυλών.
Το ζητούμενο είναι πότε θα ισχύσει τελικά;

Από την περίοδο 2016 – 17 ή από την περίοδο 2017 – 2018 ;


Το σενάριο α’  λέει πως φέτος δεν αλλάζουν οι όμιλοι παραμένουν όπως έχουν άλλα στο τέλος καταργούνται τα μπαράζ και θα ανέβουν για του χρόνου όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, ούτως ώστε οι όμιλοι από 4 να γίνουν 6 για την περίοδο 2017 2018 .

Σενάριο β’.. Τώρα όμως επειδή ζούμε στην ΕΛΛΑΔΑ κι όχι αλλού κρατάμε μία πισινή.  Όλα μπορεί να συμβούν κι αφού έγινε μία φορά (2012) ποιος ο λόγος να μη το ξανακάνουν ?
Αν ή αναδιάρθρωση γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους όπως υποστηρίζεται από πολλούς δε θα έχει νόημα να γίνει από του χρόνου αλλά να ξεκινήσει από τώρα.
Και τι μπορεί να γίνει δηλαδή;

Να ανέβουν όλες οι ομάδες που έπαιξαν μπαράζ 28 στον αριθμό και 4 ομάδες από τους 4 ομίλους (οι πρώτες κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού) να παραμείνουν στην κατηγορία σύνολο 32 που χρειάζονται για την αύξηση των ομίλων από 4 σε 6.
Σε περίπτωση που γίνει το δεύτερο σενάριο η Κοζάνη, o Πύρασος, η Καλαμάτα και ο Αστέρας Βάρης παραμένουν στη Γ’ εθνική.

Βέβαια η επικύρωση των βαθμολογιών της Γ΄ Εθνικής που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και στάλθηκε  στις ΕΠΣ είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα για να γίνει πράξη το δεύτερο σενάριο. 


Και το γ’ σενάριο λέει, πως αν γίνει από φέτος η αύξηση ομίλων κι επειδή η επικύρωση βαθμολογιών της Γ’ Εθνικής έχει γίνει, θα ανέβουν όλες οι ομάδες που έδωσαν τα μπαράζ, δηλαδή άλλες 28. 

Πηγή: matiesstasport.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…