Προς υλοποίηση σημαντικές επενδύσεις του ΤΑΡ στην Καστοριά

 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018, μεταξύ εκπροσώπων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) και των δημοτικών αρχών της Καστοριάς, οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε η υλοποίηση δύο σημαντικών επενδύσεων στην περιοχή, κατόπιν σχετικών προτάσεων του Δήμου.

 

Πρόκειται για τη δωρεά ενός σύνθετου αποφρακτικού/βυτιοφόρου οχήματος και τη χρηματοδότηση Δασικών Διαχειριστικών Μελετών για τα δημοτικά δασοκτήματα. Οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στο εθελοντικό πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που ο ΤΑΡ υλοποιεί στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται, κι αναμένεται να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Καστοριάς, στο βιοπορισμό των υλοτόμων της περιοχής, αλλά και στην περιβαλλοντική διαχείριση του τόσο σημαντικού δασικού οικοσυστήματος.

 

Σε ό,τι αφορά τα έργα, το νέο αποφρακτικό/βυτιοφόρο θα χορηγηθεί στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καστοριάς (ΔΕΥΑΚ) προς αντικατάσταση του παλαιού οχήματος, ώστε τα έργα της επιχείρησης να εκτελούνται πιο αποτελεσματικά και οικονομικά τόσο στην πόλη της Καστοριάς, όσο και στις 50 περίπου κοινότητες που εξυπηρετεί, προς όφελος συνολικά 30.000 κατοίκων.

 

Σχετικά με τις Διαχειριστικές Μελέτες Δασών, ο ΤΑΡ πρόκειται να χρηματοδοτήσει την εκπόνησή τους για τις δημοτικές δασικές εκτάσεις Κλεισούρας, Οξυάς, Λιθιάς και Αυγής. Πρόκειται για τον τρίτο Δήμο στη Δυτική Μακεδονία όπου υλοποιείται αντίστοιχη πρωτοβουλία, έπειτα από το Νεστόριο και το Άργος Ορεστικό. Οι μελέτες αυτές εξασφαλίζουν στους δασικούς συνεταιρισμούς και τους υλοτόμους της περιοχής τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους για τα επόμενα 10 –τουλάχιστον– χρόνια.

 

Ως «Αγωγός Καλής Ενέργειας» ο ΤΑΡ στηρίζει τις τοπικές κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, υλοποιώντας –σε στενή συνεργασία μαζί τους– επενδύσεις που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες.

 

Στη συνάντηση της Τετάρτης, την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων και Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Δάγγας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Γιώργος Μπαμπάκος, καθώς και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής.

 

Από πλευράς ΤΑΡ παρέστησαν ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για τη Δυτική Μακεδονία, Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, και ο Σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Γιάννης Μαλεγκάνος.

 

You May Also Like

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Καστοριάς για τα «Κόκκινα Δάνεια»

Συνεχίζεται η ενημέρωση από  το Επιμελητήριο Καστοριάς σχετικά με τα «Κόκκινα Δάνεια».…

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στην αναβαθμισμένη αίθουσα που θα συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Δ. Μακεδονίας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο κτήριο της Π.Ε. Κοζάνης και…

ΠΕΡΚΑ-ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ: Αναφορά για την ενίσχυση του κλάδου τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών λεωφορείων

  ΠΕΡΚΑ-ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ: Αναφορά για την ενίσχυση του κλάδου τουριστικών πρακτόρων και ιδιοκτητών…

Εκδόθηκε το Ημερολόγιο 2024 της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας

Είναι αφιερωμένο στο «Φώς των Ναών της Καστοριάς», δηλαδή στους λαμπρούς, κατανυκτικούς και ιστορικούς Ιερούς Ναούς της πόλεως μας.

Θ. Καρυπίδης: «Δουλέψαμε και κερδίσαμε προς όφελος της περιοχής και των εργαζομένων στη ΔΕΗ»

Θ. Καρυπίδης: «Δουλέψαμε και κερδίσαμε προς όφελος της περιοχής και των εργαζομένων…

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και…

Δήλωση του υπ. Δημάρχου Βοΐου Δημήτριου Κοσμίδη: «Οι συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου, με πεισμώνουν περισσότερο»

Δήλωση του υπ. Δημάρχου Βοΐου Δημήτριου Κοσμίδη: «Οι συκοφαντίες προς το πρόσωπό…

Η Μαρία Αντωνίου στην προεκλογική συγκέντρωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

«Καλή επιτυχία, Δήμαρχε- Καλή επιτυχία, φίλε Κωνσταντίνε!»