Ήταν Φεβρουάριος του 1993 όταν με ομόφωνο πόρισμα των κομμάτων που συγκροτούσαν την βουλή Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, Κ.Κ.Ε, ειπώθηκαν τα εξής: » Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις πιο χαμηλές στην Ευρώπη ,το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις που μπορεί να απειλήσει την εθνικής μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα…». Αυτή ήταν μία πρόβλεψη που σήμερα παίρνει -δυστυχώς- »σάρκα και οστά’”!

Είκοσι δύο χρόνια μετά, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε υπογεννητικότητα στην Ευρώπη και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να…οξύνει αυτήν την εθνική απειλή. Με ποιόν τρόπο; Καταργώντας προνόμια και παροχές που είχαν κατοχυρωθεί από το 1979!

Ήδη από το 2011 ο πέλεκυς των ξένων οικονομικών αρμοδίων, με την καθιέρωση και εφαρμογή των μνημονιακών όρων, μείωσαν στο ελάχιστο τα επιδόματα που αναλογούσαν στους τρίτεκνους, θεωρώντας τα άκρως ‘’ δαπανηρά ‘’ . Στη συνέχεια, εφόσον διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε άλλο περιθώριο μείωσης, κατέφυγαν στο εξής απλό: επιβάλλουν κριτήρια, που κρίνονται μεροληπτικά, σε όσους επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο Έλληνες ενώ ταυτόχρονα δεν ζήτησαν ποτέ πίσω όσα επιδόματα είχαν λάβει όσοι διέθεταν υψηλό εισόδημα ή ακόμη χειρότερα δεν διέθεταν τέκνα.

Σύμφωνα με την τροπολογία 21,23 Ν.4132/2015 που ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ 76/7/9-7-2015, ελεύθερες μεταγραφές σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι δικαιούνται τα θύματα τρομοκρατίας και τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% αλλά όχι τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών! Το κράτος αφού έχει ‘’ πετσοκόψει ‘’ τα ελάχιστα εισοδήματα αυτών των ανθρώπων με κάθε τρόπο, τώρα τους στερεί και το ύψιστο αγαθό, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και κατά συνέπεια στην επαγγελματική κατάρτιση.

Με την παραπάνω τροπολογία η κυβέρνηση κατατάσσει την ομάδα των τριτέκνων στην τελευταία κατηγορία με τη μοριοδότηση ενός μόνο μορίου! Η τελευταία ομάδα ζητά εδώ και χρόνια την εξομοίωση τους με την ομάδα των πολυτέκνων, όχι αδίκως, αφού μπορεί αυτό που τους χωρίζει είναι ένα μόλις τέκνο, η συγκέντρωση όμως ενός επιπλέον μορίου μπορεί να αποβεί καθοριστική για το μέλλον των παιδιών τους, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όμως γιατί όλες αυτές οι προϋποθέσεις; Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσει να διεκδικήσει ένα τέκνο των εν λόγω κατηγοριών μία θέση από ένα ποσοστό μόλις 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους. Αν αυτό δεν αποκαλείται αποκλεισμός από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τότε πώς αλλιώς μπορεί να ονομαστεί;

Το αποκορύφωμα όμως για τις τρίτεκνες οικογένειες ήρθε μέσα από την πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά την οποία θέλει να διακόψει τη διανομή τροφίμων σε οικογένειες με αριθμό τέκνων ίσο με τρία ή μεγαλύτερο από αυτόν. Δηλαδή το κράτος που ακολούθησε τακτικές που έχουν ταπεινώσει το βιοτικό επίπεδο και την αξιοπρέπεια εκείνων που ανέλαβαν χρέος εθνικό να μεταβιβάσουν το ελληνικό στοιχείο, δημιουργώντας στην ουσία επόμενες γενιές Ελλήνων, τώρα έχει δρομολογηθεί η ‘’ εξολόθρευσή τους ‘’ .

Για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες που ούτε λίγο ούτε πολύ στο Νομό μας είναι 1800 μας μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Ευαγγελία Βασιλείου με αφορμή και την σημερινή διανομή των προϊόντων και συγκεκριμένα ρυζιού προς τις τρίτεκνες οικογένειες ενός προγράμματος ευρωπαϊκού από το 2013.

‘’ Ο Σύλλογος τριτέκνων ιδρύθηκε το 2007 και αποσκοπούσε στο να θεωρηθούμε και εμείς πολύτεκνοι γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας μέλημα ‘’ , μας τόνισε εξαρχής η κ. Βασιλείου για να ξεκαθαρίσει πως σκοπός του συλλόγου όπως όλοι νομίζουν δεν είναι η διανομή τροφίμων.

Η κ. Βασιλείου μας μίλησε επίσης και για τις δράσεις του συλλόγου που έχει 1800 οικογένειες εγγεγραμμένες αλλά μονάχα 500 ενεργές αναφέροντας ‘’ Ο Σύλλογος έχει καταφέρει όλο αυτό το διάστημα πρώτα από όλα να μαζευτούμε όλες οι τρίτεκνες οικογένειες . Είμαστε 1800 οικογένειες σε όλο το Νομό Καστοριάς που είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο μας. Έχει κάνει την κάρτα μελών η οποία έχει εκπτώσεις σε διάφορα καταστήματα στην Καστοριά όλο το χρόνο εκτός της περιόδου των εκπτώσεων. Είναι γύρω στα 120 καταστήματα τα οποία έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας , μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και γιατροί που μας κάνουν εκπτώσεις.’’

Αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος Τριτέκνων έχει ενεργά μέλη γύρω στις 500 οικογένειες . Ο κόσμος όμως σύμφωνα πάντα με την πρόεδρο κ. Βασιλείου δεν έχει πλαισιώσει τον σύλλογο καθώς όπως μας είπε νομίζουν ότι θα γραφτούν μία φορά και τελείωσε και όλο αυτό είναι μόνο και μόνο για τα τρόφιμα που θα πάρουν. Δεν είναι τα τρόφιμα που θα πάρουν. Δεν είναι μόνο αυτό ο σύλλογος των τριτέκνων. Η κίνηση αυτή η δημιουργία του συλλόγου αποσκοπεί στο να βοηθήσει πραγματικά αυτές τις τρίτεκνες οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας, η κ. Ευαγγελία Βασιλείου έστειλε το δικό της μήνυμα προς τις τρίτεκνες Καστοριανές οικογένειες λέγοντας ‘’ Όλοι πρέπει να πλαισιώσουν τον σύλλογο για να βοηθηθούν πρώτα από όλα οι ίδιοι και μετά θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο . Θα μπορούμε έτσι να μάθουμε ποιος έχει ανάγκη μεταξύ μας για να τον βοηθήσουμε. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Κακά τα ψέματα το κράτος αρχίζει να μας ξεχνάει νομίζουν ότι τα παιδιά είναι τεκμήριο και ο κόσμος αρχίζει να μην κάνει και παιδιά. Υπάρχει τεράστια υπογεννητικότητα στη χώρα μας. Θέλουν να μας αφανίσουν σαν κράτος. ‘’

 

Διανομή ρυζιού για τις τρίτεκνες οικογένειες

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΡΥΖΙ . ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟ 2013 ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΝΑΚ (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΥΚΝΩΝ) ΜΕ ΑΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ.

ΤΡΙΤΗ 8/12/2015 ΑΠΟ ΤΗΣ 10π.μ. -1μ.μ.ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ Α ΕΩΣ Κ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/12/2015 ΑΠΟ ΤΗΣ 10π.μ. -1μ.μ.ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ Λ ΕΩΣ Ρ

ΠΕΜΠΤΗ 10/12/2015 ΑΠΟ ΤΗΣ 10π.μ. -1μ.μ.ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ Σ ΕΩΣ Χ

Η κάρτα των μελών πρέπει να είναι θεωρημένη για το 2015 ή οπωσδήποτε πρέπει να είναι τακτοποιημένοι ταμιακά για τα έτη 2014 και 2015 . Σε περίπτωση που δεν είναι ταμειακά τακτοποιημένοι θα πληρώσουν την ίδια στιγμή.
Με τιμή το Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δωρεά  Σημαντικού Υγειονομικού Υλικού στην Π.Ε. Καστοριάς από τοπική επιχείρηση

Δωρεά  Σημαντικού Υγειονομικού Υλικού στην Π.Ε. Καστοριάς από τοπική επιχείρηση

Οι πρώτοι σαράντα υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ» του Άκη Τσούκα

Γνωρίστε τους 40 πρώτους υποψηφίους της παράταξης “ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ”

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: «Μέρες της COVID-19 και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: «Μέρες της COVID-19 και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Καστοριά: Αναβάλλεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσίας των ΧΕΡΚΑΤ

Καστοριά: Αναβάλλεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσίας των ΧΕΡΚΑΤ

Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: «Επιλαχόντες Σχεδίων Βελτίωσης – Κυνική ομολογία ενός καταστροφικού πολιτικού σχεδιασμού»

  Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: «Επιλαχόντες Σχεδίων Βελτίωσης – Κυνική ομολογία ενός καταστροφικού…

Δήμος Γρεβενών: “Ζωγραφίζουμε την Ελευθερία μας” – Οι Εικαστικές Δημιουργίες του 1ου Δημοτικού (Βίντεο)

  Δήμος Γρεβενών: “Ζωγραφίζουμε την Ελευθερία μας” – Οι Εικαστικές Δημιουργίες του…

Φραντς Κάφκα. Έπασχε από κατάθλιψη και αγοραφοβία. Ο θάνατος των πέντε αδελφιών του και η επιθυμία του να καεί όλο το συγγραφικό του έργο και να μη διαβαστεί ποτέ

Φραντς Κάφκα. Έπασχε από κατάθλιψη και αγοραφοβία. Ο θάνατος των πέντε αδελφιών…

Γιορτές Χριστουγέννων των Ακαδημιών Μπάσκετ του Α.Σ. Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές του 2023 για τις ακαδημίες μπάσκετ του Α.Σ.…

Συλλυπητήρια Επιστολή από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Καστοριάς

Συλλυπητήρια Επιστολή από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Καστοριάς

Γενική Συνέλευση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού

Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική…