Στον Στ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και τελούσε υπό αιγίδα της τοπικής Εκκλησίας του Βόλου, συμμετείχαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «ο Άγιος Μηνάς».

Ήταν μία πανελλήνια ψαλτική πανδαισία, μία γιορτή, με τη συμμετοχή 47 υμνωδών, που με σεμνότητα ασκούνται στην Εκκλησιαστική Μουσική Τέχνη.

Άνδρες και γυναίκες, παιδιά, νέοι και ενήλικες, ηλικίας έξι έως εβδομήντα επτά ετών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, (Βόλο, Άρτα, Λιτόχωρο, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Λαμία, Δομοκός, Θήβα, Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Πολύκαστρο, Τύρναβο, Αλμυρό και Κύπρο), πήγαν στον Βόλο, μαζί με τους δασκάλους τους, προκειμένου να δείξουν τις ικανότητες και την πρόοδό τους στη Βυζαντινή Μουσική.

Οι μαθητές της Σχολής μας συνοδευόμενοι από τον δάσκαλό τους και πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Αποστολίδη και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ, συμμετείχαν και δοκιμάστηκαν από την κριτική επιτροπή, και απέσπασαν και βραβεία. Συγκεκριμένα, η κα Κοππιδάκη Αριάδνη το Β’ Βραβείο, η κα Μαρία Τολιάδου τον Α’ Έπαινο και ο κ. Βασίλειος Τσέτσος τον Β’ Έπαινο.

Τα βραβεία και τους επαίνους επέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Κάλεσε τους συμμετέχοντες να ψάλουν με εκκλ/κό ήθος, έχοντας επίγνωση ότι η Ψαλτική Τέχνη είναι προσευχή, που στοχεύει στην αναγωγή του λαού στον ουρανό, μέσα στη Θεία Λατρεία, ενώ χαρακτήρισε την Βυζ. Μουσική «θησαυρό, που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…