Την πόρτα του Εισαγγελέα θα περάσουν από στιγμή σε στιγμή , οι δύο πρόεδροι των Φιλοζωϊκών Σωματείων της Κοζάνης Αγγίζωο και Στοργή, ενώ η αστυνομία προχώρησε ήδη σε συλλήψεις και αυτή τη στιγμή κρατούνται στην Αστυνομία.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Κοζάνης Αθανάσιο Πατιό (σ.σ. πρώην υπάλληλο στο κυνοκομείο του Δήμου Κοζάνης) και τον Δημήτριο Λιάνα, που λειτουργεί επίσης κυνοκομείο στην περιοχή.
Προηγήθηκε έλεγχος στο χώρο των κυνοκομείων το πρωί της Πέμπτης ( 23/6 ) , από εκπροσώπους της κτηνιατρικής υπηρεσίας και την αστυνομία. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Πρωινό Λόγο της Κοζάνης ” η γραμματέας του Σωματείου Κέλυ Στεφανίδου, το πρωί εκπρόσωποι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και Αστυνομία ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στο χώρο, λέγοντας πως είναι με εντολή εισαγγελέα.
Στο εν λόγω καταφύγιο του Αγγίζωο, το οποίο λειτουργεί σε χωριό κοντά στην Κοζάνη φιλοξενούνται 50 ζώα. Οι κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν είναι για λειτουργία παράνομων χωρίς άδεια Καταφυγίων Αδέσποτων ζώων, ωστόσο, όπως απαντάει η κ. Στεφανίδου, τα φιλοζωικά που είναι νόμιμα σωματεία και φιλοξενούν ζώα δεν χρειάζονται άδεια για φιλοξενία ζώων.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης , ενώ οι φιλόζωοι ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση, καταθέτοντας μήνυση αύριο στην Εισαγγελία, λέγοντας πως θα κινηθούν νομικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το σκηνικό με τα ροτβάιλερ που κατασπάραξαν το 5χρονο αγοράκι, το Πάσχα, έχουν πληθύνει οι έλεγχοι σε ιδιώτες.

Βαριά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Πρωινού Λόγου, βαριά είναι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, στους δύο προέδρους των Φιλοζωϊκών Σωματείων της Κοζάνης Αγγίζωο και Στοργή, για παραβιάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για τα αδέσποτα, ως προς τη φιλοξενία των ζώων στα κυνοκομεία που λειτουργούσαν χωρίς άδεια.
Συγκεκριμένα, στον έλεγχο που έγινε στο καταφύγιο του κ. Λιάνα “Στοργή”, βρέθηκαν 200 σκυλιά (σύμφωνα με πληροφορίες του Πρωινού Λόγου, τόσα μπόρεσαν να καταμετρηθούν, αφού στο χώρο υπήρχαν 250 τουλάχιστον), και επιβλήθηκαν πρόστιμα για τρεις παραβάσεις: Τα ζώα δεν ήταν τσιπαρισμένα, δεν υπήρχε βιβλιάριο υγείας του ζώου και επίσης δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας. Το πρόστιμο είναι στα 1.100 ευρώ για κάθε σκυλί, δηλαδή, 220.000 ευρώ για τη “Στοργή” του κ. Λιάνα. Όμοια, στις 56.000 ευρώ είναι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο “Αγγίζωο” .
Τώρα, ένα μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνουν τα συγκεκριμένα σκυλιά, (250 αδέσποτα στη Στοργή και 51 στο Αγγίζωο), μιας και ο δήμος από πλευράς του  αν του ζητηθεί από τον Εισαγγελέα, μπορεί να αναλάβει συγκεκριμένο αριθμό ζώων (5) κάθε τρεις ημέρες, προκειμένου να ζώα να στειρώνονται κ.ο.κ. Τι θα γίνει από δω και πέρα θα φανεί από τις αποφάσεις της Εισαγγελίας και τις προθέσεις των φιλοζωϊκών σωματείων.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Σύλληψη δύο ημεδαπών σε περιοχές της Κοζάνης για παραβάσεις του νόμου περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (23-06-2016) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών με την συνδρομή κτηνιάτρων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε περιοχές της Κοζάνης και διαπίστωσαν οι ανωτέρω ημεδαποί να διατηρούν σε ιδιωτικούς χώρους -251- σκυλιά, χωρίς να τηρούν τους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σε βάρος των δυο ημεδαπών επιβλήθηκαν ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γιώργος Αμανατίδης: Ενημέρωση για την συνάντηση με τον κ. Κασαπίδη

” Στη συνάντηση μου παραδόθηκε πίνακας έργων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων/Έδρα, παρουσία της Διεύθυνσης και στελεχών της υπόψη Υπηρεσίας.”

Γεωργία Ζεμπιλιάδου:  Από την Πανδημία στην Πάνδημη συστράτευση για την Ανάκαμψη

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Από την Πανδημία στην Πάνδημη συστράτευση για την Ανάκαμψη

Διαμαρτυρία Ανεξάρτητης Νεολαίας & Καλλιτεχνών για την λογοκρισία της Τέχνης στην Π.Ε. Καστοριάς

  Διαμαρτυρία  Ανεξάρτητης Νεολαίας & Καλλιτεχνών για την λογοκρισία της Τέχνης στην…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  παράσταση Μπαλέτου «Η Ωραία Κοιμωμένη» στο Άργος Ορεστικό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  παράσταση Μπαλέτου «Η Ωραία Κοιμωμένη» στο Άργος…

Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Καστοριάς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όψεις της πόλης στη Συνοικία Απόζαρι»

«Όψεις της πόλης στη Συνοικία Απόζαρι»

Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας: Έναρξη τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille στη Καστοριά

Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας: Έναρξη τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille στη Καστοριά

Η πρώτη σύσκεψη με τους νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Καστοριάς

Η πρώτη σύσκεψη με τους νέους Αντιδημάρχους του Δήμου Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα…

Συνελήφθησαν στην Πτολεμαΐδα δυο γυναίκες για μαστροπεία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών αντίστοιχα

Συνελήφθησαν στην Πτολεμαΐδα δυο γυναίκες για μαστροπεία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών αντίστοιχα