Συνεδρίασε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης  στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης το πανελλαδικό συντονιστικό αγροτών με εκπροσώπους από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο απολογισμός των πεπραγμένων των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων των αγροτών, καθώς και ο καθορισμός της δράσης τους από εδώ και πέρα.
Για τη συνάντηση αναφέρθηκε ο Χατζησάββας Γιώργος, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Πολυμύλου, σημειώνοντας πως η συνάντηση έγινε στην Κοζάνη παρουσία όλων των μπλόκων από το Πανελλήνιο Συντονιστικό , με στόχο οι κινητοποιήσεις των αγροτών να μη σταματήσουν εδώ και να υπάρξει και συνέχεια.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των αγροτών από τη Δράμα Χρήστος Γκότζιας, σημείωσε πως για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Συντονιστικό συνεδρίασε στη Δυτική Μακεδονία, μιας και δεν είναι αυτοσκοπός των αγροτών να συνεδριάζουν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. “Πάμε να συντονίσουμε τις κινήσεις μας μιας και το μέλλον προβλέπεται πολύ σκληρό, χωρίς γεωργία και κτηνοτροφία . Πιστεύουμε ότι δεν έχει μέλλον αυτός ο τόπος, ας μας πουν οι διοικούντες πως φαντάζονται μια κοινωνία χωρίς πρωτογενή τομέα”.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των αγροτών των Σερρών Γιάννης Παναγής τόνισε πως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και δρομολογείται η τελική έκβαση του αγώνα, αφού στόχος είναι όταν έρθει προς ψήφιση το ασφαλιστικό και φορολογικό να δοθεί η τελική μάχη στην Αθήνα. Επίσης, έριξαν τα βέλη τους προς τους βουλευτές της περιφέρειας, λέγοντας πως θα συμβάλλουν με την ψήφο τους ώστε να καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας. “Χώρα που δεν έχει εθνικό προϊόν δεν έχει εθνική ταυτότητα. Εμείς δεν θα ξεπουλήσουμε τα νοικοκυριά μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, λέγοντας πως στον αγώνα που θα ακολουθήσει θα ακολουθήσουν κοινή στάση οι αγρότες και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι αγροτικών κλάδων, όπως κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι κ.ο.κ.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με 16 θέματα. Ποια αφορούν στην Π.Ε. Καστοριάς;

  Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής…

Καθημερινά Λειτουργεί το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς προς Εξυπηρέτηση του Κοινού- Προληπτική Απολύμανση Σήμερα

Καθημερινά Λειτουργεί το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς προς Εξυπηρέτηση του Κοινού- Προληπτική Απολύμανση…

Κοπή βασιλόπιτας στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού (φωτο)

Σε ένα ευχάριστο και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού

Γ. Κασαπίδης: Εγκρίθηκαν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης της Περιφέρειας από την Οικονομική Επιτροπή

«Πρώτη η Δυτική Μακεδονία, ανοίγει το χορό των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στην Ελλάδα»

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, στην Κοζάνη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης και 2 αποφάσεις Δικαστηρίων

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, στην Κοζάνη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 2 εντάλματα…

Νίκος Δραγούμης: Ο ζωγράφος και το έργο του στην Καστοριά

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης  σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς διοργανώνει…