Συνεδρίασε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης  στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης το πανελλαδικό συντονιστικό αγροτών με εκπροσώπους από τα μπλόκα όλης της χώρας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο απολογισμός των πεπραγμένων των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων των αγροτών, καθώς και ο καθορισμός της δράσης τους από εδώ και πέρα.
Για τη συνάντηση αναφέρθηκε ο Χατζησάββας Γιώργος, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Πολυμύλου, σημειώνοντας πως η συνάντηση έγινε στην Κοζάνη παρουσία όλων των μπλόκων από το Πανελλήνιο Συντονιστικό , με στόχο οι κινητοποιήσεις των αγροτών να μη σταματήσουν εδώ και να υπάρξει και συνέχεια.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των αγροτών από τη Δράμα Χρήστος Γκότζιας, σημείωσε πως για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Συντονιστικό συνεδρίασε στη Δυτική Μακεδονία, μιας και δεν είναι αυτοσκοπός των αγροτών να συνεδριάζουν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. “Πάμε να συντονίσουμε τις κινήσεις μας μιας και το μέλλον προβλέπεται πολύ σκληρό, χωρίς γεωργία και κτηνοτροφία . Πιστεύουμε ότι δεν έχει μέλλον αυτός ο τόπος, ας μας πουν οι διοικούντες πως φαντάζονται μια κοινωνία χωρίς πρωτογενή τομέα”.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των αγροτών των Σερρών Γιάννης Παναγής τόνισε πως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και δρομολογείται η τελική έκβαση του αγώνα, αφού στόχος είναι όταν έρθει προς ψήφιση το ασφαλιστικό και φορολογικό να δοθεί η τελική μάχη στην Αθήνα. Επίσης, έριξαν τα βέλη τους προς τους βουλευτές της περιφέρειας, λέγοντας πως θα συμβάλλουν με την ψήφο τους ώστε να καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας. “Χώρα που δεν έχει εθνικό προϊόν δεν έχει εθνική ταυτότητα. Εμείς δεν θα ξεπουλήσουμε τα νοικοκυριά μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, λέγοντας πως στον αγώνα που θα ακολουθήσει θα ακολουθήσουν κοινή στάση οι αγρότες και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι αγροτικών κλάδων, όπως κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι κ.ο.κ.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…